Image default
איפה לאכול במרכז מהיר מסעדות מרכז

מסעדת 12 B – בקתת הבשרים על כביש החוף

דילים מיוחדים בשבוע ההמבורגרים ותפריט המסעדה – בסוף הכתבה.

שמענו, הילדים ואני, שיש “סייל” בחנות הבגדים האיכותית “קום איל פו”, ומיהרנו אל המרכז המסחרי של ביתנ’ס בביתן אהרון (על כביש החוף בין בית ינאי וחבצלת השרון) כדי לקנות מתנה לאישה. רק נדגיש, שבלי הנחה כנראה שלא היינו יכולים להרשות לעצמנו לקנות שם. למזלנו, אנחנו גם מכירים את מנהלת החנות המוכשרת, האדיבה והיפה ששמה אסנת.

קצת לפני החנות נעצרנו. הריח הבלתי אפשרי הזה, של נתחי בשר המעושנים במקום, דגדג את נחירינו וגרם לנו לעצור כמו ילדים קטנים מול חלון ראווה של חנות צעצועים. טוב, ברור היה לילדיי, שאת הבגדים ניתן לקנות גם אחרי האוכל. אז למה מחכים? שאל בני, וכתשובה, נכנסנו אל תוך בקתת העץ שמשדרת הבטחה ריחנית מעושנת ומגרת חושים שאנחנו, וכנראה שגם אתם, איננו יכולים לעמוד בפניה. תפסנו שולחן עץ פינתי וחשבנו שממש היה מתאים לנו קצת שלג בחוץ, אבל האביב הישראלי העדיף להפתיע אותנו בשרב של 37 מעלות, ונראה כי המזגן ב”צריף” לא ממש עמד בעומס.

ישיבה על ספסלי עץ, המזגן מתאמץ…

ב”בי-12″, שאמה הורתה, אי שם בעבר, היא מסעדת הבשרים אלבמה בנתניה, העיקרון פשוט: ברוכים הבאים למעדני הבשר שלנו. יש אמנם גם קצת תוספות, כנראה שגם קינוח, אבל אפילו המנות הראשונות הן, בעצם, גרסה רזה אבל טעימה לא פחות של המנות העיקריות.

התיישבנו ובהינו בתפריט. לא היו שם דגים, גם לא סושי ואוכל תאילנדי. לא היו פאסטה וגם לא אלף ואחד פריטי תפריט מיותרים שמסעדות כה רבות מתהדרות בהן. בעצם, איני זוכר מתי ראינו תפריט כה מצומצם. וזה היה מחייה נפשות. בלי אינסוף אפשרויות שבקצה רובן מחכה אכזבה קולינרית, בלי הליכה סחור-סחור, רק הדבר האמיתי. בשר!

מבין 5מנות הפתיחה “סטארטרס”, לקחנו מנת ספייריבס לבן ופרוס ללא עצם, ב- 32 ₪. הגיעה צלחת ועליה רצועות דקות של בשר צלעות חזיר מעושן שבהן התחרה השומן די בהצלחה בבשר עצמו. היה טעים ומעורר ציפיות למנות העיקריות. זאת, מכיוון שמנות הפתיחה הן, בעצם, גרסה מוקטנת של המנות העיקריות.

שלושת המנות העיקריות שהזמנו. בשר העגל המעושן במקום הראשון!

אל השולחן הגיעו המנות העיקריות ובצידן תפוחי אדמה אפויים (12 ₪) בפנכות אלומיניום. אין ב- B12 צ’יפס, מה שהפתיע כבר דורות של סועדים. לנו הוא לא חסר. התפו”א הזכירו לנו את ל”ג בעומר הן בטעם והן בצורת ההגשה.

אדר בחר את המנה המעושנת, (55 ₪) שהוא העדיף אותה בצלחת, במקום בלחם ג’פרנה. הוא קיבל 300 גרם של רצועות בשר מעושנות, מעולה.

רומי בחרה את שרשרת הפילה, (75 ₪), והיא קיבלה 340 גרם בתוך הלחם המיוחד, במקום בצלחת, במה שנראה החלטה נכונה. אני לקחתי את הפיקניה עגל, 340 גרם (76 ₪) בתוך צלחת. אחרי שילדיי טעמו מהמנה שלי הסכמנו כולנו כי זוהי המנה המשובחת מבין השלוש, אף כי כל מנות הבשר היו, איך אומרים, ללקק את האצבעות.

השורה התחתונה: בהחלט מקום אותנטי בשרון לחוויית בשר מעושן במחיר סביר. בלילה אפשר לשבת גם בחוץ, ליד דלפקים וכסאות מוגבהים. אנחנו אהבנו, ונחזור לאכול עוד.

   B 12במתחם ביתן אהרון 40294    טלפון: ‏09-891-9199‏.  פתוח בכל ימות השבוע החל מ- 12 בצהרים ועד חצות. למסעדה יש סניפים נוספים.

נתחי ספייריבס מעושנים (מימין) ושרשרת פילה בלחם המיוחד.

 

הצעה מיוחדת לשבוע ההמבורגרים בישראל

 

השבוע מתקיים “שבוע ההמבורגרים” וגם בB12 ביתן אהרון, מציעים המבורגרים, תוספות מיוחדות ושתייה בהרכב חגיגי ומיוחד.

  1. המבורגר טלה(250 גרם),
  2. המבורגר ספייריבס לבן ובקר(300 גרם),
  3. המבורגר קצבים(320 גרם),
  4. ריב אנטריקוט מעושן(320 גרם).

מעבר לתוספות הרגילות (קונפי שום, בצל מטוגן וגאודה) יהיו גם גבינה כחולה, ביצת עין, פטריות ביין וחמאה, בייקון טלה ואננס.

על כל הזמנת המבורגר שליש טובורג/קרלסברג ב-12 ש”ח.

**

7 מסעדות משפחתיות מדליקות במרכז השרון

מסעדת טאיה בישוב קדימה בשרון – אוכל מדליק לכל המשפחה

בין אם אתם בדרך לצפון, או בין אם החלטתם ללכת לאיבוד בין שבילי הפרדסים בשרון – הנה סיום מוצלח וטעים שמציעות לכם ולילדיכם שבע מסעדות מדליקות בשרון שבכולן ביקרנו.

**

 

 

 

 

אולי תאהב\י גם:

מסעדה אסייתית מומלצת בשרון: מוג’ו בנתניה – אסייתית עם טוויסט

איטו אבירם

מסעדת גאיה בבניימינה – טעים, מעניין ומשפחתי

איטו אבירם

המסעדות “טאיה” ו”קופינאס” בשרון מציעות – אוכל ושעשועים

איטו אבירם

הגב לפוסט

דילוג לתוכן