- * אנחנו נהנינו, אבל ישם כאלה שנהנו פחות. ראו תגובות בסוף הכתבה. *
נראה אתכם מוצאים בשישי בערב או בשבת בצהרים מסעדת בשרים טובה באזור קריית שמונה… לא יהיה לכם קל.
לכן, לפני שאתם מחליטים לקפוץ לצומת גומא בכניסה הדרומית לקריית שמונה, כדי להתענג על ההמבורגרים של “ארבורגר-בר”, עשו לעצמכם טובה, במיוחד בסופ”שים, והרימו טלפון כדי להזמין לעצמכם מקום ולמנוע עגמת נפש. אנחנו הגענו לארבורגר-בר ושמחנו לגלות כי המסעדה חברה אל “uma – מטבח אסייתי”, וזה מתבטא, בין השאר, בשף מלוכסן עיניים העומד על הבר האסייתי ומכין מזונות מהזן שנהיה כל כך פופולארי במקומותינו, בעת האחרונה.
בשעת אחר צהרים מאוחרת של שבת היה כבר מקום בשפע, אבל השולחנות שלא כולם פונו מאוכל ועיניהם העייפות של המלצרים העידו על כמות הסועדים שחלפה במקום במהלך השעות האחרונות. בפעם שעברה הגענו בשבת בצהרים והיה מלא (כמעט) עד אפס מקום. כלומר, אם בכל זאת הגעתם בשבת מבלי להזמין מקום מראש – עוד לא אבדה תקוותכם. איך נהוג לומר? רואים שהמקום עובד. אנשים מגיעים כדי לטעום את ההמבורגרים, להתענג על פירות הים, להתמזג עם בני אדם דומים להם שמגיעים גם הם כדי ליהנות מארוחה, אבל גם לראות ולהיראות.
וכשהכל קורה במסעדה לא גדולה, המעוצבת בסגנון עץ חמים, צוות יעיל וצעיר ואוכל עכשווי מעורר חיך – אין פלא שהמקום מצליח-עד-צפוף. ויש סיבה: ביסטרו בר הבשר הזה מציע מגוון רחב של מנות המתאימות לכל גיל וטעם. התפריט המלא כולל גם מגוון מנות צמחוניות. לכן, כשהגענו למקום, מבוגר אחד ושני ילדים, וכולנו הגדרנו את עצמנו “אניני טעם”, היה לנו מתוך מה לבחור.
בכל זאת, הילדים ויתרו בלי הרבה צער על הזכות לחלוק עמי את מנת הפתיחה המיוחדת “של היום” – סלט שורשים עם רוטב ויניגרט ואגוזי פקאן סיני. כמה שניסיתי לשכנע אותם שהם טועים, ושלפחות יטעמו, כי הוא נפלא, לא עזר. אחר כך חשבתי מעט על עברי, ונזכרתי שגם לי יש זיכרונות ילדוּת מרים משורשים למיניהם. כנראה שזה עבר אליהם בירושה.
מיד לאחר מכן הגיעה מנת קלמארי פריך, שעליה הסתערנו כולנו במרץ. אמנם אפשר היה לטגן את השרצים האומללים עוד מעט על המחבת, אולם גם כך – מטוגנים מעט פחות משצריך – הצלחת זכתה לניגוב. בזווית העין לא יכולתי שלא לצפות בהערצה במעיין, שמִלצרה לנו את האוכל ובמקביל, ניהלה מעבר לכתפה את המשמרת באלגנטיות נון-שאנטית.
הגיעו הבשרים, וזכו לקבלת הפנים הראויה. אין ספק שההמבורגרים הם הראויים לציון מיוחד. המסעדה מציעה אותם במגוון גדלים ווריאציות. אך בייחוד עם פלחי תפוחי אדמה עבים, כפריים ומטוגנים כפי שצריך, כשבצד קורצת קופסת עץ עם מבחר רטבים, אי אפשר שלא להתענג עליהם. ההמבורגרים מתומחרים לחוד, וצריך להוסיף להם תוספות במחיר 10 -20 ₪, ממבחר הירקות הקלויים, הפירה, הצ’יפס ועד פיטריות קלויות וחזה אווז מעושן.
סטייק האנטריקוט שהוגש לי היה עשוי בדייקנות כירורגית, לפי בקשתי. הפירֶ ה שליווה אותו היה נימוח בפה, אם כי לוהט למגע. אגב, למרות שסיפרתי ל”אניני הטעם” הקטנים שפירה הוא מעדן צרפתי ידוע הם לא טרחו לטעום אותו אפילו. בוגדים! הקינוחים כללו קרם בורולה עשוי במקום ופאי פסיפלורה ושוקולד לבן – שניהם מומלצים.
המחירים הם הוגנים. מבחר המנות הראשונות ברמות מחיר של 30-40 ₪. ההמבוגרים למיניהם נעים בין 38 ל- 67 ₪. הבשרים האחרים – 52 – 130. יש גם מבחר פירות ים ודגים, כבדי עוף, כנפי עוף ומנסף טלה. לסיכום, מדובר במסעדה עכשווית, מביאה חווית טעם ראויה ברמת מחירים ממוצעת.
הקונספט מחבר בין עולם הבשרים, עם מגוון נתחים איכותיים וטריים עד לאפיית פוקצ’ות ופיצות בתנור האבן. התפריט מציע את ארוחת “ארבורגר” ההמבורגר שהינו מנת דגל של המסעדה שמוגש עם מבחר תוספות טעימות, יחד עם תפריט פירות ים ססגוני, דגים טריים, פסטות, מרקים ומנות יומיות עם טוויסט עכשווי וייחודי.
נציין לטובה את המיזוג עם מטבח האוכל האסייתי שהוא מטבח טרי, בריא, טעים, מהיר וזול. התפריט מציע מנות אסיאתיות ממטבחים שונים, סושי, מוקפצים, מרקים ומנות מפתיעות.
ארבורגר-בר/אומה ביסטרו בר-בשר ומסעדה אסייתית: צומת גומא, אלונית, קרית שמונה טלפונים: 04-6817855 9443587–057 צומת גומא, קרית שמונה. מייל: arikhagai@gmail.com
5 תגובות
התאכזבנו גם ממנות וגם משירות. לא ממליצה לבקר.
לבקשתנו, הוסיפה סבטלנה פרטים על ביקורתה:
שלום , אבירם.
הביקורת הייתה על מנות ועל שירות. הערתי למלצרית שבמנת סושי שאמורה להיות עם סלמון במקום סלמון יש פירורים שרופים שבמקרה הטוב היו ליד סלמון. היא התחילה להסביר לי שזה “סלמון סקין מטוגן וקצוץ שזה עור של סלמון” (בתפריט במפורש כתוב סלמון) .
ביקשתי מאחראי משמרת למצוא משהו שמזכיר סלמון בסושי. עד שהוא הגיע ילדים נשנשו סושי עם אורז וירקות שהביאו לנו (הייתי עם 3 ילדים רעבים שמהבוקר היו על המסלול בשמורת טבע + תינוקת על הידיים). אז אחראי אמר לי שאם אכלנו מהמנה אז היא בסדר.
הערתי לו גם שבמרק של בעלי היו עגבניות שרי עם עלים שראיתי אחרי שהוא אכל ובד”כ אני לא הופכת את כל המרק לפני שאוכלים אותו אז את הזבל ראינו אחרי שאכלנו אותו . נכון שהוא לא הולך למות מזה אבל מגעיל לראות אחרי שאוכלים שלא שוטפים ירקות לפני ששמים אותם למרק. הוא עשה לי פרצוף חמוץ אמר שהכל ברור איתנו הסתובב והלך.
מלצרית שהביאה חשבון זרקה אותו על השולחן בלי להסתכל לאן היא זורקת אותו, עם חלק “האחורי” עלינו. רציתי להזמין עוד מנות אם ילדים לא יהיו שבעים אבל אחרי מה שראיתי קמנו והלכנו. ילדים עדיין היו רעבים אז קניתי להם גלידה בגלידריה ליד שדווקא הייתה מוצלחת.
אני חושבת שהצליחו להרוס לי בגדול את היום שאמור היה להיות יום כיף עם ילדים. אני אצרף כמה תמונות שצילמתי מהארוחה “המפוארת” שלנו. כתבתי את הביקורת כדי לחסוך מאנשים את השירות והיחס הגועלי שקיבלנו במסעדת אומה.
בכבוד רב, סבטלנה.
שלום.
היום (5/9) בצהרים באנו לאכול במסעדה היינו 8 אנשים שבאנו להפסקת צהרים (אנחנו עובדים בשמיר).
אני וזוג נוסף הזמנו – תאי נודלס. (השאר הזמינו בורגרים ואורז – שגם הם לא אהבו את האוכל והשאירו צלחות חצי מלאות).
התאי, אמור להכיל לבתוכו – אטריות ביצים, בצל ירוק, שום, סלרי, ברוקולי, שעועית ירוקה, באקצ’וי וג’ינג’ר
אבל, הגיע רק אטריות, ביצים ושעועית.
כאשר התלוננו אמרו לנו שהם מצטערים אבל נגמר..
בסוף הארוחה, כאשר באנו לשלם שאלנו אם אפשר לקבל קצת הנחה על הטעות שנעשתה. נאמר לנו שאי אפשר.
אחר כך, אחד המלצרים, נראה לי האחמ”ש אמר שהוא מסכים לתת לנו הנחה של 3 שקל לכל מי שהזמין תאי.
אמרנו לו שזה הנחה מזלזלת.. ואמרנו שלא נבוא לפה יותר.
אז בתגובה – “יותר טוב שלא תבואו.. ”
אז סה”כ מאוד מאכזב ובגלל זה הניקוד הנמוך.
אשמח לפרט יותר -0545502493
באנו 3 אנשים. המקום היה ריק כמו עיר רפאים. המלצרים נראים ממורמרים יושבים על הבר ומחכים. הזמנו ראשונות (עד שהגיע לקח המון זמן). הגיע חציל אפוי על מן קרטון פלסטיק וה”כמו מסבחה” נראה כמו חר*. עברנו לעיקרית. המבורגר מעפן ואפור. אורז קר ודביק. וטבעות בצל קנויות ומתועשות. הייתה חוויה נוראית. לא נחזור עוד פעם…
אכלנו שם אתמול זוג הורים ו- 3 ילדים,והיה מצויין (2.2.18), הזמנו גם מהמטבח האסיאתי וגם בשרים והכל היה ממש טעים, המנות הגיעו יחד, ממש כמו שביקשנו, והשירות היה נעים, אווירה נעימה, באופן כללי היתה לנו חוויה טובה, אכן חששנו כי רק שם היה מקומות פנויים ולא מצאנו הרבה ביקורות טובות, כך שאני שמחה להיות מאלה שנהנו 😉 מה שכן – חשוב לשים לב לתפריטים מיוחדים ותוספות שכתובות על לוחות בגיר ולא מופיעים בתפריט הרשמי, ארוחות הילדים כתובות שם…