18 שפים צרפתים מגיעים מאוברן רון אלפ – יעד הגסטרונומיה הצרפתי מספר 1, לשיתוף פעולה עם שפים ישראלים מובילים ומסעדות שונות בכל רחבי הארץ
האירוע: ‘So French So Food’ הוא אירוע קולינרי גדול שנערך בישראל זו הפעם ה-8 ברציפות (!). 18 שפים מגיעים מאיזור אוברן רון אלפ – יעד הגסטרונומיה מספר 1 בצרפת, ישתפו פעולה עם שפים ישראלים במסעדות המובילות בישראל.
מספר רב של אירועים יתקיימו במהלך שבוע הקולינריה: אירוע פתיחה בבית שגריר צרפת, סדנאות שף, פעילויות שת”פ עם עמותת “לקט” וארגון “שלוה” ועוד. האירוע מאורגן על ידי שגרירות צרפת, ביזנס פראנס, המכון הצרפתי בישראל, הקונסוליה הצרפתית בירושלים והמכון הצרפתי בירושלים ובחסות חבל אוברן רון אלפ – צרפת.
מיקום: תל אביב, ירושלים, חיפה, באר שבע, נצרת, טבריה וזיכרון יעקב
תאריכים: 13-9 בפברואר
לוח האירועים:
9.2 אירוע הפתיחה בבית שגריר צרפת
אריק דנון- שגריר צרפת בישראל יארח את אירוע הפתיחה של שבוע הקולינריה הצרפתית בישראל So French So Food. באירוע הפתיחה השגריר יציג את השפים הצרפתים והישראלים המשתתפים באירוע והשותפים בשבוע הקולינריה. כמו כן, יוגשו טעימות ממוצרי פרמיום צרפתיים מחבל אוברן רון אלפ.
10.2-12.2 So French So Food – המטבח הגסטרונומי הצרפתי במסעדות הישראליות המובחרות ביותר!
שפים של המסעדות הטובות ביותר בתל אביב, ירושלים, באר שבע, נצרת, חיפה, טבריה וזיכרון יעקב ,ירכיבו ביחד עם השפים הצרפתים תפריט גסטרונומי מיוחד לשבוע הקולינריה, בליווי, קוניאק Courvoisier, בירות1664 BLANC ויינותVIDAL FLEURY – הכל Made in France
המסעדות והשפים:
בתל אביב
ג’וזף ויולה (דניאל ודניס) בעל מלאכה הטוב ביותר בצרפת, אלוף העולם בפאטה-און-קרוט לשנת 2009, חבר אגודת המצנפות הלבנות ומסעדות בושון של העיר ליון, וציון ביב-גורמאן במדריך מישלן, יחבור למסעדת נומי, ולשף יורם ניצן. השנה שף ג”וזף ויולה עומד בראש משלחת השפים הצרפתים.
סטפן פרואה דה וו (Le Fantin Latour), 4 מצנפות במדריך גו ומיו, בעל כוכב מישלן, אלוף העולם בפאטה-און-קרוט לשנת ,2013 יחבור לשף אוראל קימחי במסעדת פופינה. שף סטפן מוכר בישראל והשתתף בתכנית ‘קרב סכינים’.
קלמנט לאטייה (Histoires sans faim) מחזיק בתואר מסעדן-אמן צרפת, חבר באגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, וציון במדריך גו ומיו, יחבור למסעדת פסטל ולשף קובי בכר.
כריסטוף טולופ (מסעדת Christian Têtedoie, בעלת כוכב מישלן), שף קונדיטור, יעמול על מנות אחרונות במסעדת פסטל, לצד השפים קובי בכר וקלמנט לאטייה.
וויליאמס ז’קייה (Le Vivarais), מחזיק בתואר בעל מלאכה הטוב ביותר צרפת, בתואר מסעדן-אמן צרפת, חבר באגודת המצנפות הלבנות ואגודת מסעדות בושון של העיר, יחבור למסעדת מסה ולשף עופר דסטה.
דומיניק מורוֹ (Une faim d’apprendre), חבר אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, יחבור למסעדת בראסרי ולשף אופיר דביר.
אוליבייה דגה (La Ferme du Poulet), אלוף העולם בפאטה-און-קרוט לשנת 2016 מטעם אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון. מחזיק בתואר טבח-אמן ובתואר מסעדן-אמן צרפת. יחבור למלון קרלטון ולשף ערן נחשון.
אלן לה קוסק (ראש המכון לאומניות קולינריות Paul Bocuse), יחבור לשף מאיר דנון, ראש בית הספר לאומניות קולינריות, מרכז הקולינריה דנון.
בירושלים
ז’אן פרנסואה מאלה (La Tour de Salvagny), בעל כוכב מישלן, חבר באגודת המצנפות הלבנות של ליון, יחבור לשף שלום קדוש במסעדת “פרה על הגג” במלון לאונרדו פלאזה.
ז’וליאן גוטייה (מסעדת M) חבר אגודת המצנפות הלבנות ומסעדות בושון של העיר ליון, ציון ביב-גורמאן במדריך מישלן, יחבור למסעדת מונה ולשף מושיקו גמליאל.
סדריק בוטרו, השף המנהל של מסעדות la Brasserie de l’Ouest ו- Brasseries Bocuse, יחבור לאושרי זעפרני במסעדת רופטופ (ROOFTOP) שבמלון ממילא.
בצפון הארץ
כריסטוף אלרדון (Maison Allardon), חבר אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, יחבור למסעדת תלפיות ולשף גיא בז’ור.
ז’וליאן לה גויו (Le Petit Frère) חבר אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, יחבור למסעדת הנמל 24 בחיפה, ולשף רן ראש.
אוליבייה קנאל (La Meunière) מחזיק בתואר מסעדן-אמן צרפת, חבר באגודת המצנפות הלבנות ואגודת מסעדות בושון של העיר ליון יחבור למסעדת לוקדה בנצרת, ולשף אליאס מטר.
פלורנס פרייה (Le Café du Peintre) חברת אגודת המצנפות הלבנות ואגודת מסעדות בושון מסורתיות בעיר ליון, שתי מצנפות במדריך גו ומיו תחבור למסעדת תישבי בזיכרון יעקב ולשף גונטר בידרמן.
יאן לאל (Le Poêlon d’Or), מחזיק בתואר מסעדת בושון הטובה ביותר וגביע הגסטרונומיה והיין לשנת 2017, סגן-נשיא אגודת מסעדות בושון מסורתיות של העיר ליון ופרדריק ברטוֹ (33 cite) מחזיק בתואר טבח-אמן צרפת, חבר באגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, ביב-גורמאן מטעם מדריך מישלן, יחברו לביה”ס לקולינריה רימונים בטבריה ולשפים גילה כהנא ומשה בודווה. .
בבאר שבע
בנואה טוסן (Chez Paul O’), חבר אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, מחזיק בתואר טבח-אמן ומסעדן-אמן צרפת יחבור לשף שחר רפאל, שף מסעדת כרמים.
הזמנות באתר : https://www.sofrenchsofood.com/lesrestaurants
10.2-11.2
בית הספר הקולינרי של מאיר דנון יארח את אלן לה קוסק, מנהל אומנות קולינרית בבית הספר הקולינרי פול בוקוז.
לאורך הסדנה יציג השף לה קוסק את המתכונים הטובים ביותר של פול בוקוז.
מידע נוסף באתר www.danon.org.il במייל info@danon.org.il או בטלפון 03-7571555
11.2 סדנת קונדיטוריה בהנחיית שף קונדיטור כריסטוף טולופ לבוגרים עם מוגבלויות מארגון שלוה – שעה 16:30. בהמשך יערך אירוע לזכר נחמה ריבלין בנוכחות נשיא המדינה ראובן ריבלין (טרם אושר)
השף קונדיטור כריסטוף טולופ, בעל כוכב מישלן, בשיתוף ארגון שלוה יעביר סדנה להכנת עוגות עם 15 בוגרים עם מוגבלויות.
ב-18:30 יתקיים אירוע טעימות בנוכחות הזמרת אנאל קליפה, כוכבת להקת שלוה
מידע נוסף באתר: https://www.shalva.org
אירוע סגור – התקשורת מוזמנת, לפרטים פנו אלינו
12.2 המכללה הקולינרית רימונים בטבריה מארחת את השפים פרדריק ברטוד ויאן לאל
לאורך השבוע כולו יארח בית הספר רימונים את השפים הצרפתים.
בתוכנית: סדנאות לסטודנטים, כיתת אמן לאנשי מקצוע ושיעור קולינארי בכלא טלמון
השבוע ייחתם בערב חגיגי ביום רביעי ה-12.02 בשעה 20:00. הכניסה בתשלום.
מידע נוסף באתר biorambam@walla.co.il ובאתר So French So Food
13.2
כיתות אומן פתוחה לקהל הרחב במלון קרלטון, תל אביב
שף ערן נחשון יארח את השפים הצרפתים במלון קרלטון בתל אביב לסדנת בישול מסורתית של חבל אוברן רון אלפ.
13:00-14:30 ווליאם ג’אקייה – מנה ראשונה
15:00-16:30 סטפן פרואה דה וו – מנה עיקרית (השף סטפן מתכנית הבישול קרב סכינים)
17:00-19:00 כריסטוף טולופ – קינוח
פרטים:
קרלטון תל אביב – אליעזר פרי, תל אביב 10
סדנאות בצרפתית ותרגום סימולטני לעברית
מחירים:
70 ש”ח ל כיתת אומן / 180 ש”ח לשלוש כיתות אומן
לבעלי כרטיס חבר המכון הצרפתי בישראל: 60 ש”ח ל כיתת אומן / 150 ש”ח לשלוש כיתות אומן
להזמנות:
03-7968000 או במייל: masterclass@ambfr-il.org
באתר: https://boutique.institutfrancais-israel.com/index.php?langue=frw
13.2 רשת החנויות ‘לגעת באוכל’ תארח את שף ג’וזף ויולה בסניף ראשון לציון
שף ויולה יערוך סדנת בישול של מאכלי גורמה מאיזור ליון
האירוע פתוח לקהל הרחב
מידע נוסף ובאתר So French So Food
אירוע סגור – התקשורת מוזמנת, לפרטים פנו אלינו
לפרטים נוספים ארמל אסטרטגיות תקשורת:
ארמל חיים -0544344686/armelle@acomstrategies.com
שרה ברבי – 05886511006/sarah@acomstrategies.com
קרן נייזר כהן – 0546566911/kneizer@gmail.com
sofrenchsofood.com www.facebook.com/sofrenchsofood