Image default
איפה לאכול במרכז מסעדות מסעדות מרכז

מקום בלב – מסעדה כפרית בשרון

5086024 היתה שעת צהרים, היינו רעבים וחיפשנו מסעדה המציעה, מלבד אוכל איכותי, גם מרחב לילדים וקצת נוף כפרי לעיניים. רצינו שהמסעדה תהיה “על בטוח”, כלומר בלי נפילות בלתי צפויות באיכות הקולינרית וגם שלא נמצא את עצמנו במקום שפעם כתבו עליו דברים טובים ומאז הוא התרוקן, נסגר או נהפך למשהו אחר. היה חשוב גם שהמחירים לא יהיו “קורעים”.

וכך הגענו ל”מקום בלב” הוותיקה, שבקצה הדרומי של רעננה. המסעדה מציעה עסקיות ב- 69 ₪ לסועד, הכוללות מנה ראשונה ועיקרית לבחירה, שתייה קלה ותוספות כמו קינוח, יין ועוד בעלות סבירה (12 – 18 ₪). במגרש החנייה חנו מכוניות רבות מדי לטעמנו. לכן התקדמנו בהיסוס, חוששים שבמקום מתקיים אחד מאותם אירועים שזוכים למלוא תשומת לבם של הבעלים על חשבון הסועדים האחרים, אבל התבדינו.

בתוך הגינה הענקית של המסעדה, עטורת העצים, מפותלת השבילים שביניהם מפכים מעיינות ומסתתרות פינות ישיבה מרתקות, התברר לנו שמדובר ביום רגיל למדי. הסועדים הרבים אמנם נראו בפינות הגן השונות, אך בשום אופן לא נוצרה תחושה שהמקום עמוס מדי. וכך, העפלנו לנו אל סוכת אירוח מוגבהת ומוצלת, שם חיכה לנו שולחן משפחתי, ורוח צהרים קרירה במפתיע בידרה את שיערנו. הילדים ציינו בפנינו שוב, כאילו לא הבנו ש”אנחנו נורא רעבים” והמלצרית חייכה והבטיחה להיות זריזה. makom balev in לרגעים של חורף

במהירות מפתיעה נחתה על שולחננו פוקאצ’ה חמה, כוסות ובקבוק מים. זו היה בה די לסתום את פיותיהם של הקטנים. בתוך פרק זמן סביר למדי נוספו לשולחן גם מנות ראשונות מצוינות, והחשש שהקטנים ימלאו את בטנם בבצק ולא ישאירו מקום ל”אוכל אמיתי”, התבדה. קיבלנו קרפצ’יו שהיו דק ובוהק, ואשר נטרף במהירות הבזק.

לכן עברנו במהירות אל צלחות החציל הבלאדי, הסביצ’ה וסלט הארטישוק, שהצליחו בתוך זמן קצר להחליף את תחושת הרעב שכולנו חווינו בתחושת שובע קל. תחושה זו התאדתה כליל כשכל אחד מאיתנו קיבל את המנה העיקרית שבה בחר, מתוך התפריט המגוון. אדר בן העשר קיבל, לבקשתו, סטייק אנטריקוט 350 גרם (בתוספת מחיר). הסטייק היה מושלם בגודלו, במרקמו ובטעמו, והגיע בתוספת “פוטיטוז’. את הסטיק הזה הגדיר אדר בתואר “הסטייק הטוב ביותר שאכלתי בכל החיים שלי”. אחותו התאומה, רומי, התענגה על סטייק פילה סלמון שהגיע עם קישואים, כרוביות ופלפלים צרובים. הסטייק היה גדול מדיי לקיבתה הדקיקה, אולם ערב לחיכה מאד, ובזכות זאת הצלחנו גם אנו ליהנות ממנו.

מנת האוסו-בוקו טלה על פירה עם רוטב עשיר וסמיך במיוחד היתה פחות מרתקת למראה מהסטייק המדיף את ניחוחו למרחוק, אך בעלת אופי וטעימה לחיך. הבשר התפרק בקלות מעל העצם הגדולה, שממנה נהנה, מאוחר יותר, גם הכלב ג’ינג’ר, במשך שעות ארוכות. לקינוחים כבר באמת שלא היה מקום, ובכל זאת, לא ויתרנו על מעט מתוק המשלב מרקמי שוקולד ורטבים צבעוניים, שאותו הצלחנו – כמה מפתיע – ללקק מהצלחת עד תומו.

ומכיוון שנהנינו, שמחנו כשאל שולחננו הגיע השף, אודי. בחור צעיר שמאחוריו לא מעט ניסיון במסעדות תל אביביות נחשבות. הוא רצה לדעת מה אנחנו חושבים על האוכל שלו, ואנחנו רצינו לדעת איזה מנה הוא הכי אוהב. הסתבר שאודי מעדיף, יותר מכל, לאכול מוח. רצוי את זה שאמו מכינה בשבת.

לפני שעזבנו “קינחנו” בסיבוב בין שביליו המתפתלים של המקום, ואף הצצנו אל גינת הירק שבה גדלה תוצרת חקלאית המשמשת רובה ככולה את המטבח של אודי. לא יכולנו שלא לשים לב להררי העפר שנערמים מדרום לגינת המסעדה, היכן שבימים אלה מבוצעות עבודות הסלילה של “עוקף רעננה”. האוטוסטראדה המשוקעת שתחבר בין כביש 6 ונתיבי איילון.

“מקום בלב” הוא אחד מאותם בתי אוכל “על בטוח”. יופיו של המקום הוא בהחלט בגינה השוקקת שבתוכה ממוקמת המסעדה, אך גם בגודלה, המאפשר לכנס שם את כל המשפחה (תמיד רצוי להזמין מקום מראש), ובטוח שכל אחד ימצא את האוכל המתאים לחיכו. כמעט ושכחנו לציין, שתפריט הערב של “מקום בלב” מציע מגוון גדול של מנות גורמה מושקעות. בשעות הבוקר ניתן ליהנות מתפריט הבוקר של בית הקפה.

מקום בלב – רחוב פרדס משותף 5, רעננה, להזמנות התקשרו : 0723948582 

אולי תאהב\י גם:

פוזה-לקפה עגלת קפה בבורגתא – יקר ופסטורלי

איטו אבירם

מסעדה אסייתית מומלצת בשרון: מוג’ו בנתניה – אסייתית עם טוויסט

איטו אבירם

מסעדת אסיה מוניקה – מזרח ומערב נפגשים בתוך החיך

איטו אבירם

6 תגובות

יונה. ט נובמבר 19, 2014 at 10:04 am

אכן, היינו שם לאחרונה והופתענו לטובה. המקום נשאר קסום, והאוכל השתפר מאד.
יונה. ט
אבן יהודה.

השב
ברוריה אוגוסט 20, 2015 at 9:41 am

אני תוהה אם הביקורת כאן אמינה . ולא אתר קידום מכירות בתשלום.!! אני אומרת זאת כי בביקורות גולשים ,המסעדה לא קיבלה ציונים גבוהים בלשון המעטה.

השב
מנהל אתר אוגוסט 25, 2015 at 5:44 pm

איטו אבירם מבהיר: היינו אורחי המקום. ברור שהיחס אלינו היה משופר. עם זאת, אנו שופטים את האוכל, ואת היחס אל שולחנות אחרים כמיטב יכולתנו. אגב, לקוחות מרוצים בדרך כלל לא משאירים חוות דעת, כי אין להם מניע חזק כמו למי שנפגע…

השב
שבעה ומרוצה מאוד אוגוסט 3, 2018 at 9:27 pm

היינו עכשיו בארוחת יומולדת והמקום מצוין. ולא אף אחד לא שילם לי לכתוב את זה. מה שמגיע מגיע. גן יפיפה עם פינות קטנות וקסומות.

השב
לילך ספטמבר 27, 2018 at 12:48 pm

הייתי במקום והוא יפה וקסום אך כטיבעונית לא היה לי מה להזמין לאכול. הזמנו איזה סלט כפשרה שהוציאו ממנו מרכיבים כדי שיהיה טיבעוני ולא היה משהו בכלל. חבל לפסוח על קבוצה גדולה של אנשיםם שמעדיפים אוכל בו לא פגעו בבעלי חיים. בקיצור כזוג טיבעונים שביקרו שם מאוד מאוד התאכזבנו מהתפריט. מעבר לכך המקום יפה. שווה לשבת בשעות בהם מזג האויר נוח בגינה כי הןא טובל בירוק.

איטו אבירם מגיב: צר לי. אבל אני מלא הערכה לך, ולכל טבעוני, ולעיתים גם מקנא, על הכוח הנפשי להקריב כל כך הרבה, כל יום, למען עולם הוגן וטוב יותר.

השב
תמי ספטמבר 7, 2019 at 3:27 pm

היינו לאחרונה והתאכזבנו מאוד מהשרות. חיכינו כשעה ורבע עד להגעת המנות הראשונות וגם זה לא ביחד לכולם, קבוצה של 9 אנשים. כל זאת כי היו גם מספר ארועים במקביל. לא צריכים לקחת הזמנות (הזמנו טלפונית מקום מראש) אם יודעים שיש לחץ והמטבח לא עומד בקצב!.
תמי.

השב

הגב לפוסט

דילוג לתוכן