
כתבה זו נערכה עוד לפני הקורונה, בביקור שעשינו במקום כשחני, בעלת הבית הנוכחית, היתה צעירה מכדי לפתוח את המסעדה והוריה עדיין היו הבעלים.
‘מסעדת ניצחון’ הינה מסעדה רומנית שהוקמה על ידי לייבושור שייע ושוריקה, אליהם הצטרפו אחרי כמה עשורים גבריאלה ויונל (יוסף). אחרי שנים על שנים של פעילות רצופה הגיעה הקורונה, והצליחה כמעט לחסל גם את המסעדה הזאת. רק לפני כמה חודשים חני הייניק, בעלי המסעדה, פתחה מחדש, יחד עם בת הזוג שלה, דפי רוטנברג, את מסעדת הניצחון במיקום אחר, בגרסה קצת שונה ועם שם אחר, מעצים: “מסעדת הניצחון של חני” (המסעדה שוכנת ביכין 1255 אשקלון). אלה רשמי הביקור שלנו במקום, חמש שנים לפני פרוץ הקורונה:
המדרחוב באשקלון מחזיר אותך, המתייר בעיר, עשרות שנים אחורה. כך נראו פעם החנויות. כך נראה פעם המסחר. קטן, מוצרי פלסטיק עומדים בערימות בחוץ, אפילו חזיתו של בניין המשביר לצרכן אומרת עליבות. מישהו שכח שמדרחוב פירושו לא רק אבנים מרוצפות, אלא גם טיפוח וגינון, ניקיון וחזיתות של חנויות, שיהיה עניין להסתכל עליהן.
בין חנויות הטכסטיל ומזללות השווארמה, בין הטבונים בשקל וערמות הפסולת הצלחנו למצוא אבן יקרה ונוצצת. מסעדה לא יומרנית, שקיימת כבר יותר מ-70 שנה ומצליחה להאכיל ולהנעים את זמנם של לקוחותיה המזדמנים והקבועים (ברובם, כי מי שביקר בה יחזור אליה) בתערובת של מאכלים רומניים וים תיכוניים במחירים שאינם קורעים את הכיס, ובאכסנייה ממוזגת, מפנקת וחברית.
חזיתה של המסעדה אינה מרמזת במאום על תוכה. חלון ראווה אטום, שלט דהוי, אבל ברגע שבו דרכה כף רגלך בתוך המסעדה, עולה חיוך הפתעה על פניך. חייב לעלות. העובדה שהמסעדה כמעט מלאה בסתם יום של חול – בהחלט מעניקה לך, האורח, תחושה של ביטחון, שהנה כאן לא יעבדו על קיבתך ועל כיסך. מוסיף לכך מראה הבעלים, שתמיד עומדים בכוננות מאחורי הדלפק הראשי, שמים עין על כל מנה ומטפחים באופן אישי כל סטייק ובשר על האש, וגם המלצרית הוותיקה, שהיא אמנם רוסייה, אבל אחרי שנות השתלמות רבות באוכל רומני, והייעוץ שלה לא יסולא בפז.
התחלנו בחמוצים, שהגיעו בצלחת גדולה. הפתיעו אותנו דווקא קליפות האבטיח המוחמצות, שהיו טעימות ומעוררות תיאבון. מרק הרגל של המסעדה והממולאים, כך שמנו לב, זכו להצלחה מיוחדת אצל השולחנות האחרים, ולכן הסתקרנו והזמנו פילפל ממולא (20 ₪) שמילא את הצלחת וטעמו היה בייתי לגמרי. ריח הבשר הנצלה על האסכלה גרם לנו לדלג על מנות ראשונות נוספות ולהתרכז בעיקר. קדימה לבשר.
לקחנו סטייק אנטריקוט אחד (65 ₪) ונדרשנו הפריד ממנו לא מעט שומן, אבל המאמץ השתלם, כי הסטייק היה עשוי בדיוק “באמצע”, כמו שאנו אוהבים. הקבב הרומני היה אפילו טוב יותר, ללקק את האצבעות. גם פירה תפוחי האדמה שהגיע בצלוחית נפרדת היה נימוח ונעים בפה, אם כי לא סחט אנקות תענוג. סטייק הסלמון (50 ₪) לא היה עשוי מדי, וזאת הפתעה יפה כשלעצמה, שכן ברוב המקרים הסלמון מגיע לשולחן עשוי מדי. הפעם הוא היה בול כפי שצריך.
לקחנו אוויר, ובינתיים בדקנו מחירים בתפריט. אכן, שווה-שווה. בלי פלצנות, בלי לעשות רושם על אף אחד, מחירים שבני אדם יכולים לעמוד בהם, לשבוע וללקק את השפתיים. למשל: בשרים החל מ- 40 (כבדי עוף) ועד 85 (פילה בקר) והדגים זולים יותר, מנות שישליק בין 30 ל- 40 ₪. יש במסעדה גם עמוד שדרה, מוח, כליות, צלעות כבש, וכמובן – סטייק לבן רומני לעילא ולעילא. בין התבשילים: גולאש, צלי בקר או כבש, קציצות ברוטב ועוד…
כשהגיע תור הקינוח, הלכנו על ה”פפנאז'” שלא היה לנו מושג מהו. הגיעה סופגניה המזכירה במעט סברינה, טובלת בסירופ מתקתק ולא סמיך ומכוסה בקצפת. הקינוח איננו כבד, וגם לא רק מתוק, אלא יש בו גם חמצמצות קלה. טעים ושווה טעימה, אם כי אנחנו, באופן אישי, אוהבים את הקינוח שלנו מתוק אפילו יותר.
כשסיימנו יצאנו החוצה, מלווים בברכותיהם של בעלי המקום והמלצרית האסרטיבית. בחוץ נפרדה מאיתנו גם גבריאלה, או אולי שוריקה, שהזכירה לנו שהמקום הזה קיים 50 שנה, ואנחנו השבנו, שעכשיו אנו מבינים מדוע, וכי יש לכך סיבות טובות מאד.
מסעדת הניצחון של חני – אירועים, בשרים, יהודי, רומני
יכין 1255, אשקלון
טלפון: 9443594–057
פקס: 08-6730804
שעות הפעילות:
א – ה 23:00 – 08:00
ו – סגור
ש 23:00 – 08:00