מאת: צוות התרשמות פתאום, בין עפולה למטולה, התחשק לנו לעצור לסטייק טוב על אם הדרך.חשבנו על האפשרויות השונות, והן היו מעטות באופן מביך כמעט. ואז נזכרנו כי עם סטייה קטנטנה דרומה, בצומת עמיעד, נוכל להגיע בתוך שתי דקות אל המסעדה הוותיקה הנמצאת בחוות ורד הגליל. משכנו את ההגה ימינה, ובתוך דקותיים מצאנו עצמנו מחנים את רכבנו במגרש חנייה מוריק, בצמוד לרחבת הרכיבה ולסוסים צונפים.חצינו את המדשאה אל המסעדה, ספונת העץ, השוכנת במבנה חד קומתי המזכיר במעט סצנות מערב-פרוע, והתיישבנו ליד אחד השולחנות, שהיו ברובם פנויים בשעת צהרים זו של יום שישי.קיבלה אותנו מלצרית ידידותית במיוחד, שהרבתה לעזור לנו לנווט בתפריט, הציעה הצעות נוספות ועזרה לנו לבחור במה שבאמת עניין אותנו – בשר הצלוי כהלכה.בחינה קצרה של המנות העיקריות העלתה כי מדובר בתפריט מצומצם יחסית, שזה טוב. שכן אותן מסעדות המציעות הכל-בכל-מכל די מרתיעות אותנו.היתה שם, איך אפשר שלא, קדירה חורפית שבתוכה כל טוב, אנטריקוט 300 גר’ ברוטב ציר בקר ופלפל מדגסקר, ארוחת גריל לזוג הכוללת שיפודי אנטריקוט, פרגית עוף, קבב תוצרת בית וצ’וריסוס, היה גם המבורגר 250 גרם מבשר מקומי, שיפודי פרגית, עוף בסל ואפילו “דג היום”, שלם וצלוי בתנור. ומכיוון שתאוות הבשרים אחזה בנו, הלכנו על ארוחת הגריל, (175 ₪ למנה המיועדת לזוג), ועוד הוספנו לכך המבוגרר “ורד הגליל” (64 ₪). המנות שהגיעו היו עשויות כהלכה. אהבנו במיוחד את הצ’וריסוס והקבב המקומי, שטעמו היה די דומה לזה של ההמבורגר שבמנה השנייה. תפוחי האדמה שהיו צלויים בשמן זית ושום היו פריכים ושזופים, וטרפנו מהם בכל פה. אגב, אתם חייבים לטעום גם את הצ’יפס, הבא כתוספת שמחירה רק 12 ₪, ואל תוותרו גם על לחם הבית הנאפה במקום, עם שמן זית גלילי וזיתים מרירים (14 ₪).כתוספת לקחנו חציל בטחינה, (34 ₪), שהוא תמיד “שובר קופות”. הפעם היה החציל חרוך בגריל ושפע טחינה, כפי שצריך. עם המנות העיקריות קיבלנו גם סלט.הרשו לנו להצביע על שתי מנות נוספות שאינן יקרות יחסית, ואשר מוגשות גם הן במקום: האחת – קנלוני עגל. אלו הם גלילי פסטה טרייה ממולאים בבשר עגל וירקות ברוטב עגבניות (58 ₪) וירקות ממולאים באורז, צנוברים ועשבי תיבול (52 ₪). עוד גילינו כי דווקא מנות הילדים (שניצל, המבורגר, או נקניקיות בתוספת צ’יפס עם ירקות, כדור גלידה ובקבוק משקה קל) אינן ממש זולות – כ- 50 שקלים למנה. ואולם, השניצל אותו קיבלה ילדה בשולחן שלידינו היה ממש ענק, ואולי זו הסיבה למחיר. חשוב שתנווטו נכון בין שעות הפעילות השונות של המסעדה, המשרתת גם את המלון המקומי ומגישה ארוחות בוקר חלביות וגם תפריטים מיוחדים לשבת. הנה הן, לנוחותכם: ימים א-ה: בין השעות -11:00- 08:00 ארוחות בוקר חלביות. בין השעות -21:00 -13:00 המסעדה מגישה את התפריט המלא. יום ו: בין השעות 08:00-11:00 –ארוחות בוקר חלביות. בין 13:00-17:00 – המסעדה מגישה את התפריט המלא. בין 18:00-22:00 – מוגש תפריט ליל שבת יום שבת: בין 08:00-11:00 המסעדה מגישה ארוחת בוקר חלבית לשבת. בין 13:00-17:00 מגישה המסעדה ארוחת צהריים שבת לאורחי המלון. 18:00-21:00- תפריט בשרי מלא
אחרי שקינחנו בעוגת שוקולד מושחתת כהלכה עם רוטב סמיך וגליל גלידת וניל יצאנו אל הרכב, אך התפתינו להישאר ולשחק עוד עת רבה על המדשאה רחבת הידיים. הצטרף אלינו גם כלבלב מקומי קטנטן ששיניו בלטו מחוץ ללסתותיו והוא נראה כמי שזקוק נואשות לטיפול משקם…
ורד הגליל 04-6935785 |
לכל הכתבות בנושא >> |