מאת: צוות התרשמות
לקח לנו 22 דקות להגיע מצפון השרון אל מסעדת אסיה-מוניקה שבדרום הוד השרון. כלום, במונחים ישראלים. היה מוצ”ש וכולנו היינו לא ממש רעבים, אך עדיין מצפים, ומודעים לגודל החוויה המצפה לנו במקום, שאותו הכרנו וזכרנו לטובה מביקור קודם. (על הביקור הראשון במסעדה קרא בהמשך).
למרות האופציה הקורצת לילדים באופן טבעי, להינעל על תפריט אמריקאי של המבורגר או סטייק עם צ’יפס וכו… הילדים היו נאמנים לטרנד החדש והמפתיע, לפיו האוכל האסייתי הרבה יותר עדיף. וכך הלכו רוב יושבי השולחן על מנות תאילנדיות ויפניות. אני היחיד שלקח “מוניקה מיקס”, שזו מנת טעימה של כל סוגי הבשר על הגריל.
אבל קודם נאמר משהו על מה שנמצא מחוץ למסעדה, השוכנת בחזית קניון שרונים שעל הכביש הראשי החוצה את הוד השרון, בדרך אל צומת ירקונים, קצת מחוץ לעיר ובצמוד לנווה נאמן. בחזית המסעדה נמצא מגרש משחקים גדול שנבנה בסמוך לקניון. יש שם מתקני משחק ומגלשות , והמעבר אליהן מתוך המסעדה אינו כרוך בחציית כביש. לכן אפשר לשחרר את הילדים חופשי-חופשי, כדי שעד שהאוכל שלהם מגיע אל השולחן, או לאחר שגמרו “לנשנש” ממנו והשאירו את רובו – לפחות ישחקו להם במקום אחר ולא יפריעו לכם, המבוגרים, ליהנות מהשיירים שהם הותירו אחריהם.
המסעדה מעוצבת בצבעים כהים, השולחנות ללא מפות והכסאות נוחים, וחלקם מזכיר ספסלי רחוב. בתוך חלל המסעדה הגבוה שורה אווירה נעימה ויש תחושה של קצב, שהצוות אחראי לו בזריזותו. תפסנו את מקומנו ליד אחד השולחנות המשפחתיים. לידינו התיישב זוג צעיר, שהגיע מאחד הכפרים הערביים בשרון והפגין ידע רב בבחירת המנות מתוך התפריט. אהבנו!
מתקני משחק ליד למסעדה
ברגע שהונח לפנינו התפריט נזכרנו שוב בסודה הגדול של המסעדה: התפריט המעורב. זה שמציע אוכל מהמזרח ומהמערב. אסיה, כלומר יפאני, תאילנדי ועוד, ומוניקה – על שם העיירה הקליפורנית שבה הסטייקים וההמבורגרים מדברים בעד עצמם, ושם נולד הרעיון של בעלי המקום לשלב בין מזרח למערב. אהבנו את העובדה שהמלצרים ידידותיים, נכונים להפליג בהסבריהם ולוקחים ב”איזי” את הג’וב, בלי מכובדות מיותרת ומסרבלת. אווירה צעירה שמדברת במיוחד אל הילדים.
מנות הפתיחה שלנו היו סלט סשימי דגים וירקות שורש שהיה ממש לטעמי. (39 ש”ח). היה לו גוון צהבהב/כתום וטעמו של הרוטב היה כשל צדפות. מאד מיוחד. גם הקרפאצ’יו שאותו הזמינו הילדים היה שונה מאלה אותם אכלנו במקומות אחרים. הוא הגיע עם פירורי טוסט שפוזרו על הבשר עצמו. הילדים אהבו. למבוגרים חסרה תחושת הטבילה של הלחם בנוזלים המקיפים את הבשר בצלחת.
לקחנו ארבע מנות עיקריות: דים סם “גיוזה מיקס” – 5 יחידות (ב- 52 ₪) – 2 גיוזה פטריות שיטאקי, 2 גיוזה עוף, 1 גיוזה שרימפס. מעדן אמיתי, המגיע עם רטבים מתאימים. נגמר מהכלי בו הוא מוגש קצת מהר מדי…
ירקות מוקפצים עם בקר ואורז, שכללו: אספרגוס, פטריות, ריחן וירקות ירוקים מוקפצים ברוטב צדפות, ג’ינג’ר, שום ומירין. המנה ערבה לבתי הקטנה, למרות שהיא חיסלה בעיקר את הבקר, ואני חיסלתי, למחרת היום, את כל מה שנשאר. (68 ₪).
פתאי שרימפס (אטריות אורז, ביצה טרופה, נבטים, גזר, כרוב, בצל ירוק, סויה מתוקה, תמרינדי ובוטנים. מוגש עם לימון) הבן שבחר במנה הזו נהנה ממנה מאד, אך גם כוחו לא עמד לו לסיים, ולו את מחציתה. מה שאפשר לי לחסל גם אותה למחרת היום.
ומהאגף האמריקאי של התפריט – מוניקה מיקס – מנת בשרים המציעה טעימות של מגוון הבשרים שמוצעים במסעדה. מבחר הבשרים ישבו על פירה תפו”א וכללו מנה הגונה של סטייק פרגית מוצלח, כבדים עם בצל שהיו טעימים מאד, המבורגר עסיסי (אבל קטן) ומיני-אנטריקוט מעולה.
בביקורנו הקודם התחלנו את הארוחה בסלט פפאיה מגורדת, (44 ₪) שסקרנה אותנו אמנם, אך לא “הפילה” אותנו. הפפאיה המגורדת נטמעה בתוך הירקות האחרים, (עגבניות, שום, גזר, שעועית ירוקה, נענע, בוטנים וצ’ילי חריף) שהיו גם הם חתוכים דק מדי לטעמנו. לעומת זאת השרימפס בטמפורה שהיו מטוגנים ברוטב ספייסי מיונז (44 ₪) היו כה טעימים עד שהילדים חיסלו לנו אותם בטרם הספקנו להפנים את טעמם. עוד מנת פתיחה – ספרינג רולס עם מגוון עלים ירוקים חתוכים, אצות ים טופו ובצל ירוק ברוטב היא גרסה של המסעדה ל”ספרינג רולס” המטוגנים והמוכרים לכולנו. מנה מקורית ומעניינת, אך לא בהכרח טעימה יותר מה”היא” המטוגנת.
יפה עשו המלצרים, שמיהרו להביא לילדים את מנות ההמבורגר עם צ’יפס שאלה הזמינו. הגיעו מנות יפות ומעוררות תיאבון, אף כי ילדינו הלא אכלנים השאירו את רובן בצלחת. אנו, לעומת זאת, טעמנו ונהנינו מבשרו של ההמבורגר, שהיה עשוי כדבעי. לעומת זאת מנה של נודלס עם עוף בטריאקי, שהוגשה גם היא לילדים, זכתה מצידם לתשומת לב רבה יותר, מה שהפתיע אותנו מעט, שכן מדובר במאכל מתובל ומתוחכם. סחטיין!
שני המרקים שלקחנו, אסייתים למהדרין: מרק מיסו ופטריות שיטאקי (23 ₪) ומרק אגדשי טופו (32 ₪) היו שניהם מצוינים ונגמעו עד הכף האחרונה בתאווה רבה. מיד לאחר מכן נחתה על שולחנה של זוגתי מחבת דייגים תאילנדית (88 ₪), גדושה בדגים ופירות ים בציר דגים, עם מבחר ירקות, נענע וכוסברה שהוגשה עם אורץ מאודה בצד. בתוך המחבת הזו היא הצליחה, ללא קושי, להטביע את שרידי תאבונה. אכן, החיים קשים.
כדי להציל את כבודו של האוכל המערבי בחר עבדכם הנאמן בספייר ריבס צלויים (98 ₪) שהיו נימוחים ו”נפלו” מהעצם אל תוך הירקות המאודים ופירה תפוחי האדמה. הרוטב המתוק חריף עם ג’ינגר וצי’לי בכל זאת הזכיר לי שאנו במסעדה אסייתית, ולמען האמת, למרות שהיה מדובר במנה שנעמה לחיכי, הרי שטעמן של הצלעות הללו כשהן עשויות על האש בכל זאת עולה על כל סגנון הגשה אחר, לפחות לדעתי הצנועה.
בשלב זה, מלאים להתפקע, יכולנו לצפות ללא כל קנאה במנות הגדושות שעשו את דרכן אל שולחנות אחרים במסעדה: בלו סלמון סטייק, ספייסי דוגס, קדירות תבשילים חורפיות, בורגרים בשילוב שרימפס, כנפי בפאלו ברוטבים פיקנטיים ותבשילי קארי ומולים פיקנטיים.
הקינוח שאותו בחרנו – בננה חתוכה עם רוטב מתקתק בתוך קרפ לבנבן היתה טעימה, אך לא מיוחדת במינה. גם כאן, היינו מעדיפים גירסה מטוגנת יותר של הבננה. לעומת זאת תה הג’ינגר שהגיע עם מקלות קינמון בתוך קומקום יצוק קטנטן וכבד במפתיע, הספיק גם לילדים, שהספיקו לחזור משעשועיהם במגרש המשחקים, ושמחו לשתות תה עם מקל קינמון אף יותר מללקק גלידה, שהיתה חלק ממנת הילדים שלהם.
לסיכום – אחל’ה מקום להגיע עם המשפחה. מחירים שאינם קופצים “מעל הפופיק” ויש אפילו עסקית מעניינת.
אסיה מוניקה – אסייתי, משלוחים, סושי
הרקון 2, מתחם שרונים, הוד השרון. להזמנות התקשרו : 0723947232
שעות הפעילות: א – ש 24:00 – 12:00