Image default
איפה לאכול בצפון מסעדות מסעדות צפון

דוריס קצבים – מסעדת בשרים שווה בראש פינה

 

רצפת פרקט וחלל מוארך המזכיר (מעט) קרון רכבת.
רצפת פרקט וחלל מוארך המזכיר (מעט) קרון רכבת.

דוריס קצבים. אולי היא קרויה כך על שמה של הפרה הראשונה שהוקרבה על מזבח הבשר האיכותי שבעליה של המסעדה חיפשו אחריו זמן רב כשהחליטו לפתוח בראש פינה את המקום, לפני עשר שנים. הקונספט היה – לפתוח מסעדה שהיא גם אטליז למוצרי בשר איכותיים ולהכשיר את עובדי המסעדה שיבינו היטב בבשר שאותו הם מגישים במסעדה.

הכניסה למסעדה מאכזבת. בצמוד לתחנת דלק, “תקועה” בין סופרמרקט ומוסכים, הצעידה אל תוך המסעדה עוברת דרך חצר מגודרת עם כסאות ושולחנות עץ, ללא גינון או נוי. בלילה זה בטח נראה טוב יותר. אבל אחרי פתיחת דלת המסעדה והפסיעה אל תוכה התחושה משתנה. המקום מעוצב בסגנון כפרי, ולי הוא קצת הזכיר קרון בוקרים מאורך. בוודאי הוסיף לכך ניחוח הבשר שעלה מהמחתה הגדולה, שעמדה מאחורי הדלפק במרכז המסעדה. שלהבות אש שפרצו ממנה מדי פעם הסגירו תהליכי צלייה שכל עיקרם – עירוב החושים המשתתפים באכילה, למען יצירת חוויה חזקה יותר.

ארבע צלוחיות מתאבנים שכללו שומים, גזר וחציל טעימים במיוחד
ארבע צלוחיות מתאבנים שכללו גזר וחציל טעימים במיוחד

המסעדה מציעה תפריט שהבשר, איך לא, דומיננטי בו. ניתן לקבל את הבשר שבו אתם בוחרים לפי משקל (סטייק אנטריקוט או סירלון ב- 49 ₪ ל- 100 גרם, נתח קצבים ופילה – 59 ₪). אפשר להזמין גם “סטייקים” במשקל כללי של 400 גרם (139 – 149 ₪), 650 גרם (229 ₪), ואפילו פלטת בקר במשקל 1300 גרם ב- 579 ₪.

אנחנו בחרנו להתחיל בקרפאצ’יו בקר (69 ₪) שהיה חתוך עבה יחסית. קיבלנו כמות גדולה יחסית של בשר שהוגשה בתוך צלחת רחבה, ובצידה פרוסות לחם מוארכות בנגיעת תיבול קלה. השתמשנו בלחם כדי לספח אליו את הבשר, שלהפתעתנו היה במליחות עדינה בלבד, וכאמור – עבה יחסית, וטעמו משובח.

במהרה הגיעה המנה העיקרית, שהיתה מיועדת לשני מבוגרים ושני ילדים וכללה: סטייק ניו-יורק וסטייק טי-בון, סטייק פילה ושיפודי פילה. דרך הגשת המנה היתה מוצלחת במיוחד לטעמנו: מחבת גדולה נחתה במרכז השולחן, כשהיא מפיצה חום עז. עליה תססו כשיכורים נתחי הבשר בגדלים ובסוגים השונים שכל אחד מאיתנו הזמין. ביחד עם הבשר תססו כשיכורים פלחי תפו”א גדולים, מבושלים ומתובלים, ירקות צלויים, שהיו כל כך טובים, עד שהעזנו לטעום גם מהפלפל הקלוי שורף-החיך. היו שם גם חצאי בצל צלויים על האש שהצליחו לעניין גם את הבן, שמעולם לא נגע קודם לכן בבצל, ועתה טרף ממנו בכל פה. מהעגבניות הצלויות, למשל, ביקשנו תוספת, שאותה קיבלנו בכיף מידיה של המלצרית, שרצתה רק לרצות אותנו בדרכה החיננית.

עוד קיבלנו, בסלסלה אחרת, “פרחי בצל” מטוגנים וכמה חצאי תפו”א צלויים ומושחמים. גם מנה זו עוררה קריאות שמחה קולניות. רק מנת הסלט, בעיקרו ירוק, שהיה דווקא מתובל היטב ברוטב מעניין ובכמות הנכונה, נאכל ברובו על ידי המבוגרים, וגם אנחנו אך בקושי מצאנו זמן ללחך ממנו בגלל הפיתויים הרבים שהיו מפוזרים על השולחן סביבו.

מחבת הבשרים - הגשה מרכזית תוססת ומעוררת תיאבון.
מחבת הבשרים – הגשה מרכזית תוססת ומעוררת תיאבון.

במבחן הטעימה ההדדי, לו היו שותפים כל בני המשפחה, הוחלט כי המנה המוצלחת ביותר היתה זו של סטייק “ניו יורק”. מדובר היה בנתח מכובד של 300 גרם, מושחם ועבה כיאות, שכשנחתך לראשונה היה מעט אדום מדי בתוכו לטעמנו. הוא חזר לצלייה נוספת והגיע שוב בטעם משופר עוד יותר. גם סטייק הפילה שהוזמן במשקל קטן יחסית, היה עבה וקובייתי כדבעי וטעמו חזק ומסעיר חיך.

סיימנו את הארוחה כשאנו כמעט ולא משאירים דבר מהשפע שהוגש אל השולחן. שוב גילינו כי איכותו של מקום המגיש בשר נמדדת בעיקר באופן שבו נבחר הבשר ובאופן שהוא מטופל על האסכלה. בלי חוכמות וטריקים בסגנון “מסטר שף” שבשר איכותי אינו זקוק להם כדי לייצר חווית אוכל מיוחדת.

תפריט המסעדה כולל סוגי בשר נוספים, ובעיקר טלה, שוקי וכנפי עוף בר-בי-קיו, מנת רביולי צמחונית סמלית, רשימת המבורגרים מכובדת ומנות דגי סלמון ודניס. אבל אנחנו נגיע לשם שוב רק כשנרצה לחוש שוב כמו ציידים ולקטים, שאחרים ליקטו וצדו עבורם את הארוחה, והם נהנים להסב, סביב המדורה (שלהבותיה עולות מהאסכלה) ולקבל את הנתחים המשובחים ביותר שניצודו.

יעל, המלצרית הבלתי נלאית, מושבניקית מיסוד המעלה, התמצאה היטב ברזי התפריט. היטיבה ללחוש על אוזנינו מה עדיף על מה, אילו סוגי בשר הרשומים בתפריט חסרים ואיזה בשרים יענגו כל אחד מאיתנו בהתאם להעדפותיו, שבהן התעניינה במיוחד.

למסעדה יש שני סניפים: בזיכרון יעקוב ובתל אביב. ניתן להגיע גם כדי לקנות בשר.

מבצע נוכחי: ב- 39 ₪ תקבלו: המבורגר 200 גרם מבשר משובח + צ’יפס + בירה/שתיה קלה

דוריס קצבים סניף ראש פינה טלפון :072-3948563

כביש ראשי 1 מתחם תחנת הדלק. שעות פתיחה – כל השבוע בימים א-ש 12:00-אחרון הלקוחות.

 

פינת הישיבה בכניסה למסעדה. בלילה ודאי נראית מזמינה יותר...
פינת הישיבה בכניסה למסעדה. בלילה ודאי נראית מזמינה יותר…

בחרנו עבורכם עוד כמה מסעדות שוות בגליל שבהחלט התרשמנו מהן.

מחפשים היכן ללון? כתבו בגוגל “התרשמות ממלונות בגליל”, או הקליקו על הקישור אל כתבות התרשמות באתר על צימרים, בתי מלון וכפרי נופש בגליל שהתרשמנו מביקורנו בהם.

 

 

אולי תאהב\י גם:

מסעדת יקינטון – הפסקה טעימה בדרך לטבריה

איטו אבירם

בגט ניר שווארמה בראש פינה – מומלץ

איטו אבירם

מסעדת מוג’ו בא.ת פולג – אסיה לכל המשפחה

איטו אבירם

תגובה אחת

שין מהצפון אוגוסט 25, 2015 at 5:48 pm

לא אהבנו, בלשון המעטה, את דוריס קצבים. גם הכניסה למקום מכניסה לדיכאון, גם לא התלהבנו מהעיצוב במוזר בפנים וגם הבשר.

השב

הגב לפוסט

דילוג לתוכן