Image default
איפה לאכול במרכז מסעדות מרכז

מסעדת ויקי-כריסטינה בנווה צדק – טפאס ואווירה במתחם התחנה

 

ויקי כריסטינה (2)

שישי אח”צ. השמש מתחילה לראות ממקומה בשמיים את הנקודה המדויקת שבה תטבול עמוק בים, הסמוך כל כך. אנחנו תופסים שולחן מוצל חלקית. אווירה של ערב שבת, ריחות מגרים עולים מהמטבח, ציפור מצייצת אל חברתה בין ענפי הפיקוסים עבותי הגזע המצילים עלינו. כיף. מסעדה כזו בדיוק רצינו, כשהסתיימה הצגת הצהרים ב”הבימה”. החנייה בשפע והזמן אינו דוחק. כל השבת לפנינו.

ויקי כריסטינה צילום דן פרץ סטיילינג עמית פרבר
ויקי כריסטינה צילום דן פרץ סטיילינג עמית פרבר

מביטים בתפריט. המחירים נראים סבירים לגמרי. ראשונות – בין 18 ל- 35 ₪, דגים ופרי ים בין 68 ל– 35, ובשר מ- 16 ועד 48 ₪. ואז אנו נזכרים באזהרת המלצר שגם העיקריות קטנות, כי מדובר בטפאס. ההחלטה סביב השולחן היא שעדיף לצמצם במנות ראשונות ולעבור מהר לעיקריות. ההתרשמות שלנו היא שהמלצרים זריזים וידידותיים, המבחר גדול, והכל טעים.

ובכל זאת, אי אפשר בלי ראשונות. אז מזמינים אנסלדה דה טומטה, ואל השולחן מגיעה תערובת עגבניות, עגבניות שרי, כוסברה, בצל וצ’ילי. עוד אנו מזמינים פאן קון טומטה – לחם הבית עם עגבניות, שמן זית ושום, די סתמי, אף כי טעים.

עוד לוקחים גם רוסט-ביף על ברוסקטה עם חרדל וקריספי קלמארי המטוגן בטמפורה. מנה מעולה, ואפילו לא ממש קטנה, ב- 48 ₪. אחר כך נטעם גם גרסה מעודנת יותר של קלמארי הקרויה “צפירונס” על הפלאנצ’ה, עם בצל.

מבחר מנות טפאס.
מבחר מנות טפאס.

המוסיקה טובה ולא קורעת ת’אוזניים. שביל המעבר החוצה, ממתחם התחנה, הוא גם קו הגבול בן בר היין, הנטוש בשעה זו, ועולה כפורח בלילה, ובין אזור השולחנות שבו אנו יושבים. עוברים-ושבים מהווים תפאורה הולמת למידת הסקרנות שלנו.

עם העיקריות מגיעה “קוסטיאס קון סלסה דה סיטרון”, שהיא מנת ספיריבס ברוטב הדרים פיקנטי הרוטב דביק וכבד, אבל מעולה, ועושה את כל המנה (45 ש”ח). עוד מגיעות אל השולחן שתי יחידות המבורגר מבשר בקר איכותי בלחמניה תוצרת הבית “המבורגסה” (59 ש”ח) וגם פסקדו קון אורז – דג ים על מצע אורז בר וירקות שורש (46 ש”ח). מעולה.

ויקי כריסטינה - צילום דן פרץ סטיילינג עמית פרבר
ויקי כריסטינה – צילום דן פרץ סטיילינג עמית פרבר

האם הזמנו די? היה טעים, אפילו מאד טעים, אבל התחושה היא שלא ממש שבענו. בכל זאת, המנות מגיעות ברובן ללא תוספת פחממתית, ומצליחות, לרוב, לדגדג את החיך ולהשאיר טעם של עוד.

אז מזמינים עוד: “סלצ’יצ’ה”, שהיא נקניקייה חריפה בגריל עם כרוב כבוש בבישול ארוך. הילד מסרב לאכול את הכרוב, למזלי, כי אני מחסל אותו. (45). עוד מגיעה מנת “פילטה דה קרנה” – פילה בקר על פולנטת תירס מטוגנת. טעים.

כבר לא רעבים, אבל על השולחן נחתה, בלי הודעה מוקדמת מנת אספרגוס בקרם חצילים שרופים, לבאנה ושקדים. חיסלנו, ובפה נותר טעם של עוד, אף כי הכרס התנדנדה כבר כמו שצריך בדרך לאוטו.

אגב, אם אתם ממש רעבים, אתם יכולים להזמין את כל המנות שיש בתפריט ב- 1170 ₪, ואת הקינוחים תקבלו על חשבון הבית. בהחלט חגיגה לקבוצת סועדים הכוללת שתי משפחות ומעלה.

ויקי כריסטינה, מתחם התחנה נווה צדק תל אביב. טלפון: 03-7367272

**

חווינו, התרשמנו וכתבנו גם על מלון בוטיק מולכו בנווה צדק הסמוכה, ועל מסעדת “הטרקלין“, בפינת לילינבלום.

מלון מולכו בנווה צדק - נקודת מוצא מעולה ליום של תענוגות קולינריים ואטרקציות.
מלון מולכו בנווה צדק – נקודת מוצא מעולה ליום של תענוגות קולינריים ואטרקציות.

 

 

 

אולי תאהב\י גם:

הטרקלין – מסעדת בשר ויין בנווה צדק – מתאימה לרגעים שרוצים לזכור

איטו אבירם

חופשה משפחתית בירושלים: מוזיאונים, אטרקציות, מסעדות ומלונות

איטו אבירם

מסעדת בלו הול מיוסיק בכיכר המוסיקה בירושלים – אוכל טוב והופעה חיה

איטו אבירם

הגב לפוסט

דילוג לתוכן