Image default
מה חדש

פסטיבל א-ז’אנר 2022 בתיאטרון תמונע – ממה נימלט השבוע?!

 

4 ימים של פסטיבל א-תחומי עם 16 יצירות חדשות של כ-40 יוצרות ויוצרים בפסטיבל א-תחומי יום ד’ 15.6.22 עד שבת 18.6.22

אתן ואתם מוזמנות ומוזמנים ל-4 ימים של פסטיבל א-תחומי; 3 שעות (וקצת) משותפות בכל אירוע; 16 יצירות אמנות חדשות; 40 ומשהו יוצרות ויוצרים; בחלל אחד שהיה פעם תיאטרון ועכשיו מדמיינים בו נתיבי מילוט למשברים שבדרך ולכאלו שכבר מזמן כאן איתנו.

זאת, מכיוון שעוד לא נמלטנו ממשבר אחד וכבר אחרים בדרך. הלוחות הטקטוניים כבר רוקדים שם למטה, המים נאספים, נאגרים – הצונאמים בדרך. מה הוא הגל? ועל איזה נמל הוא עומד להתנפץ?

זוכרות וזוכרים לפני שידענו שיש מקום כזה “ווהאן” ויש מילה כזאת כמו “מטוש”, וכשצירוף המילים “ריחוק חברתי” נשמע כמו טעות רנדומלית? ואז קרה מה שקרה, והתרגלנו.

אבל אי שם בהתחלה כל אחד הימר עם הסביבה מה יהיו ההשלכות – והאם זה רגע משנה עולם כמו מלחמת העולם השנייה או שלא ובקטנה ותיכף יעבור? היה בזה משהו מפחיד ובאותו הזמן מרגש. כאילו הכל יכול לקרות.

מה אם נחזור לרגע ההוא – ונפנטז נתיבי מילוט למשבר שעוד לא הגיע (ואולי לא יגיע לעולם)? אילו אירועים אנחנו יכולים לדמיין שיסיטו את המסלול של האנושות? איך יוצאים מהם? לאן? ומה הדרך שאנחנו מציעות ומציעים כדי להתמודד איתן ביחד?

נתיבי משך

(לאורך נתיב 1+2, ימים ד-ו 15-18.6)

 

Help Desk

רייצ’ל ארדוס, אורי לנקינסקי

מוזיקה: The Beatles – With a Little Help from My Friends

תודות: שחר שפלטר, עמותת הכוריאוגרפים, משרד התרבות

 

באמצעים פשוטים של טפסים, שיחה ריצ’ל ואורי מציעות לכולנו נתיב מילוט שעובר דרך הרצון להעניק עזרה והצורך לקבל אותה במרחב משותף.

 

a little help goes a long way

כולנו צריכות וצריכים עזרה, לא? Help Desk הוא עמדת מתן וקבלת עזרה – מי לעזרת מי, מה לעזרת מה, במה אפשר לעזור? הזמנה להצטרף לקהל של עוזרות ועוזרים, בזמן אמת, כאן ועכשיו.

מיצב השתתפותי פעולת in-sourcing בתוך קהל הפסטיבל ששואפת לנצל את ההיצע והביקוש לעזרה בקרב קהילת באי הפסטיבל. להחזיר להתכנסות האמנותית הארעית את האפשרות הקהילתית.

 

 

עלה לי החום

שחר אור וחנן אופנר

 

מיצב פיסולי, עבודת סאונד. סירת אורגמי ענקית מנייר כסף מלאה בנוזלים, שמן וברווזי גומי צפים. מהסירה יוצאות הקלטות עמומות של מנטרות מוטיביזציה.

 

בתוך הסירה יש ים, מעל הים צף נפט, מעל הנפט צפים ברווזי נצח.

האם הסירה עולם

האם העולם אדם

האם בְּמוֹת העולם נגזר עלי למות

האם בחיי שלי נגזר על העולם לחיות

האם הנצח משמר, משפר או משקר

שוב עלה לי החום

 

 

משובח בתור חומר גלם ומעלה 

ניר ג׳ייקוב יונסי ונוי לוין

 

מיצב סאונד אינטראקטיבי.

 

שריקה של קומקום, רעש לבן של טלוויזיה ישנה, רדיו לא מכוון. סאונדים אלה ונוספים מהווים את חומר הגלם של המופע-מיצב האינטראקטיבי, הכולל עשרות מכשירי חשמל במצבים שונים שמסרו א.נשים ברחבי האינטרנט היוצרים ערימה של “זבל”. במהלך המופע המכשירים יאבדו מערכם הפרקטי ובאמצעות עיבוד דיגיטלי יהפכו לכלי נגינה שישלבו את הסיפורים של הא.נשים שמסרו אותם. משובח בתור חומר גלם ומעלה היא פעולה אמנותית המהדהדת את צריכת היתר ואת האנושי שהלך לאיבוד במסחרי.

 

 

זלמה – הנחיות לשעת חירום

סמדר יערון

(בהשראת ההצגה “ארבאייט מאכט פראיי מיטויטלנד אירופה” שיצרו דויד מעיין ואנסמבל המרכז לתאטרון עכו בשנות ה90)

תודות: הילה גולן

 

במופע משך, זלמה גרינוואלד, המדריכה המיתולוגית במוזיאון לוחמי הגטאות, ניצולת שואה, מגיעה לפסטיבל א-ז’אנר כדי להעביר תדרוך לבאי הפסטיבל של שורדת אמיתית, הנחיות לשעת חירום ממי שמכירה מה זה חירום, על השואות שבדרך ממי שמכירה את השואות שהיו. כל זאת תוך כדי הערות והארות סרקסטיות ומבריקות על יצירות הפסטיבל והמחשבה שאמנות יכולה לעזור למישהו בתופת.

 

 

typing

עומר בולנז’ר כהן

ייעוץ דרמטורגי: נעם ביצור

 

מיצב סאונד, עשן ואור. בתוך החללים האחוריים של תיאטרון תמונע, עומר בלונז’ר כהן מציע סיור אינטימי וחושי בתוך השבר העמוק של התקשורת האנושים בעידן הדיגיטלי.

 

עשן הוא חומר ממסך שיוצר חיץ או עמעום, פילטר של המציאות. הוא נתפס באור וסופג אותו. באור, עשן גם גוף זמני בעל חיים משל עצמו, נידף ודעתן. העולם המודרני הוא כזה שמבקש מאיתנו לעיתים קרובות להיעתר ולחיות כשערפל מפריד בנינו לבין האחר, בנינו לבין הערכים שלנו, בנינו לבין המציאות. ואנו אכן נעתרים ומתרצים ומתרגלים, מסגלים לעצמנו צורות תקשורת ודפוסי חשיבה ופעולה מאולחשים, מעומעמים, כאלה שכמו במסך עשן, אין אנו יכולים לדעת לקראת איזה עתיד אנו הולכים. האם אפשר עוד אפשר להימלט מגורל של עולם אביך ואטום?

 

 

מקרה בודד (מופע נתונים)

רז וינר ומעבדת חדר המצב החברתי בטכניון

יוצרות חוקרות שותפות: מירב אהרון גוטמן, בת-אל יוסף רביד, אן אקסל, יעלה גונדר, שי זוסמן, רוני מרו

תודות: אילת מעוז, גליה אביאני, נעמה הגלעדי, זק״א, הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון, מחלקת הרווחה ומחלקת הקהילה בעיריית חיפה

 

מיצב data של וידאו וחלל. בחדר הקרנות של נתונים נחשפת ומתגלה תופעה חברתית של מקרי מוות עריריים המתגלים בביתם ימים או שבועות לאחר פטירתם.

 

בשנים 2021-2017 נמצאו בדירות בשכונת הדר בחיפה עשרות גופות במצב ריקבון מתקדם. העבודה מתחקה אחר נתון מטריד זה, דרך שימוש בכלים של הדמיית נתונים ומירחוב מעולם התכנון והניהול של ׳העיר החכמה׳. אילו רסיסים של מציאות שברירית, אמביוולנטית, אנושית ורגשית צפים מבעד למספרים היבשים שאוספים שירותי הרווחה, העירייה, הלמ״ס וזק״א על אלו שנפטרים בדירתם בבדידות מוחלטת?

 

*העבודה מציגה נתונים אנונימיים או סינתטיים בלבד ואינה חושפת מידע מזהה על פרטים

**

 

נתיב 1

יום ד’ 15.6.2022 בשעה 19:00 (סיום משוער 22:15)

יום ה’ 16.6.2022 בשעה 19:00 (סיום משוער 22:15)

 

אותו מקום

ישראל ארלנגר

ליווי אמנותי: טליה דהן

הקלטות ועיצוב סאונד: אלון ירקוני

תודות: רתם הלר

 

מופע פרפורמנס מינימליסטי. באמצעים רטוריים ודמיוניים ישראל ארלנגר בורא עולם ומפרק אותו ושואל על האופן בו נבנית חברה חדשה.

 

על נקודה אחת בחלל עומד אדם. אולי זה אתה, אולי זו את?

הנסיון להזיז את עצמך מתגלה כמאמץ חסר תוחלת כאשר כל מקום הוא בדיוק אותו מקום.

תיאטרון פיזי, היפר מינימליסטי, של תרחיש מציאות אחד, שכל תנועה בו מתקיימת בקפידה.

 

 

 

ויהי חושך

מתן פרמינגר

דרמטורגיה: אנה בניאל

עריכה מוסיקלית: אלי פרץ

תודות: אילן רוזנטל, רותם אלרואי, פז פשרהופר

**חלק מהטקסטים במופע לקוחים מתוך “מחזה חלום” מאת אוגוסט סטרינדברג, תרגום: רונית שני

**חלק מתמונות התאורה במופע בהשראת עבודת תאורה מאת: אמיר קסטרו, רותם אלרואי, יאיר סגל, אלון ירון ומתן פרמינגר

 

מופע אור ביוגרפי פנטסטי. באמצעות תמונות תאורה, דרך היחסים בין הפנסים ובין האור, לבין מי שמפעיל אותם, מתקבל סיפור של תאורן שמנסה ליצור סדר בתוך עולם כאוטי ולהימלט מאור לחושך ושוב לאור.

 

“10 שנים הסתובבתי כאן. 10 פעמים 365 יוצא 3650. ואני ראיתי את הדלת הזאת יותר מ 3000 פעם, בלי לגלות לאן היא מובילה. והפנס הזה, שמכניס אור פנימה… בשביל מי הוא מכניס את האור הזה? יש מישהו בפנים? מישהו גר שם?”*

 

 

 

אנסטטיקה

מורן סנדרוביץ’

דרמטורגיה וכוריאוגרפיה משותפת: Lyllie Rouvière לילי רובייר

מוזיקה: ludwig wandiner

יעוץ דרמטורגי: Luise Würth

 

מופע מחול פלסטי. מורן סנדרוביץ’ היא אמנית מופע פלסטית הבוראת עולמות פנטסטיים מלטקס- מתוך הריסות בשר חייל מעוות מגיח ופועל מחפש נתיב מילוט מהטראומה שהיא הוא עצמו.

 

פצעים מסמנים את גופנו בדרכים שונות: הם חוצים את הגבול בין הפנים לחוץ, יוצרים פתחים ומשאירים צלקות. פצעים מדגימים את רגישות הגוף לתנאים חיצוניים, ואת היכולת האורגנית שלו להירפא ולהתחדש. התבוננות באותם הפתחים על פני השטח של עולם שנראה סטרילי וחסר פגמים חושפת את תוכו המורכב.

באנסתטיקה פצעים וטראומה משמשים כפורטל אל גוף “חדש” ו”אחר”, מעבר לנורמטיבי והבינארי. ההשתנות היא ניסוח עצמי מחודש, הַעֲצָמָה.

 

**

נתיב 2

יום ו’ 17.6.2022 בשעה 13:00 (סיום משוער 16:15)

יום ו’ 17.6.2022 בשעה 19:00 (סיום משוער 22:15)

 

טבע דומם 

מיכל דביר

מוזיקה: DXM מתוך האלבום SAD (1988)

תודות: נאוה צוקרמן, יריב אלטר, רונן הופמן

 

מופע זיכרון קולקטיבי. העלאה באוב של זיכרון טראומתי והצעה לסקור משותף לעיבוד זיכרון פרטי בציבור. מופע אינטימי שבוחן את הקשר בין זיכרון לגוף ובין הפרטי לקולקטיבי.

 

על המופע…. הוא קשור ליריב. ולגיל 16 וגם 36. ולזיכרונות קשים שלי. וגם שלכם.
איך מעבדים זיכרון? וזיכרון כואב? נראה לי שמקום טוב להתחיל זה לעשות את זה ביחד.

אפשר גם עם שוקולד. מכאן, אולי, תגיע גם הקלה.

 

 

 

חופשיים לנפילה

שלומית פונדמינסקי

מבצעים.ות-יוצרים.ות: רן בן דרור, שלומית פונדמינסקי

מוזיקה: אורי אלבוחר

 

מופע מחול בתוך מרחב הקהל. כוריאוגרפיה שנעה בין האנשים, בין גוף לגוף, בין גוף לקרקע ובין הפרטי לפוליטי.

 

ראש נופל, מוטח או צונח, בית חזה קורס, מפרקים משתחררים, שרירים מורפים לתוך הגוף שלו, החלקות מתבצעות מתוך הגוף שלה. זוג אוחזים זה בזו באמצעות מצב הנפילה. זהותם נבנית, מתקיימת מעצם המשבר התמידי אותו הם מבססים כמשוחררי מעידה.  הנפילה היא פינוי מקום לדבר חדש, לשבר נוסף. מילוט תמידי, גופני, ביתי ופוליטי, מהיציבה.

 

 

אין גבול לרוך לרוח אין גבול

מקהלת גיא בן הינום

ניהול אמנותי – ענת הנדלסמן ועמית פישביין.

הפקה מיכל לוטן

משתתפים: נועם אחדות / אבנר מרים עמית / רענן אמיר / לילה בטרמן / אלה דניאל / רות דנון / ענת הנדלסמן / גדעון לוי / תמרה נשרי / עידו עקוב/  אלכסנדר פיש / עמית פישביין / תמיר פרידריך / ספיר רוזנבלט / נטע שפיגל / נתן סקופ / אילנה סניטמן / מיכל תמרי

 

עבודה למקהלה ולקהל. מופע השתתפותי של למידה קולקטיבית של מנטרות מסוף העולם – הצעה מוסיקלית שיוצאת החוצה ומציעה ניצן של גאולה.

מה אם ניקח השראה מהטבע הנגיפי ונחיל אותו על הקול שלנו?  מה אם נייצר פעולת הדבקה מוזיקלית? נחזק את מערכת החיסון הפנימית שלנו? נמצא דרכים לערבב מולקולות ולגדל בתוכנו קהילה?

מקהלת גיא בן הינום, מקהלה שיתופית רב-פלאית, בשירים מתוך ואל פוסט אפוקליפסה. צלילים הנעים בין הרוח, האש והמים.

**

 

נתיב 3

פיקניק רעיונות

שבת 18.6.2022 בשעה 11:00 (סיום משוער 13:00)

 

פיקניק של מחשבות, רעיונות, שיקויים ומאכלים

 

בשיתוף המרכז לאמנות דיגיטלית בחולון

אוצרות: אביטל ברק, ארז מעין שלו ואיתי דורון

 

לאחר ארבעה חודשי חקירה רב תחומית ומשותפת חברות וחברי קבוצת הלמידה “חוסן וגמישות” מזמינות ומזמינים אתכן ואתכם להצטרף לבוקר של טעמים, מחשבות ורעיונות ואולי גם מסקנות ביחס למושגים אותם חקרנו – “חוסן וגמישות”  – הנזילים והמאוד רלוונטים לתקופתנו, בהם ניסינו לתת פשר ומשמעות.

 

– הילה הראל עם פיקניק של מרקחות, שיקויים ומטבלים מליקוט עירוני בשכונת שונצינו

– הגרלה השתתפותית של רעיונות ומחשבות עם: אביטל ברק • איתי דורון • אמי ספרד • ד”ר ארז מעין שלו • ד”ר חן אלון • ד”ר מיכל גבעוני • הילה לוטן • טל אלפרשטיין • יואב אגוזי • מיכל סממה • עלמה כץ • קרן שווץ

 

**

 

נתיב 4

במת מפלט

שבת 18.6.2022 פתיחת דלתות 19:30 התחלה 20:00 (סיום משוער 22:30)

 

אירוע ספוקן וורד השתתפותי משחקי

 

לאן אנחנו בורחים? וממה? מה מקום המפלט שלנו? ממה אי אפשר להימלט? מה הם הדברים מהם הצלחנו לברוח?

שישה משוררים, אמני ספוקן מובילים, יציעו נתיבים דרך מילים, אל המילים, אל וממה שלא ניתן לומר – בשני חלקים:

 

חלק ראשון: קצוות מפוצלים

ששת המשוררים בקילוף שכבות אור ועור מבפנים, מציעים לכל רעיון שתי נקודות מבט, שני נתיבי מילוט – הפוכים, משיקים, מקבילים, מתפתלים, או משהו שעוד אין

 

חלק שני: מה טובו אוהליך

בחלק השני – הקהל מחליט ממה צריך להימלט: שלושה אמנים מהליינאפ יכנסו לשלושה אוהלים על הבמה עם פנס וכלי כתיבה ושעון עצר של חמש דקות, ויכתבו בזמן אמת שלושה קטעים חדשים בנושא שיבחר על ידי הצופים

 

ליינאפ : אורן עילם • נטע דריטר • דורין גדולים • סמירה סריה • עלמה קיני • יונתן בלומנפלד (או: תומר שחם)

לוח המופעים:

יום ד 15.6.2022 19:00 – נתיב 1

יום ה 16.6.2022 19:00 – נתיב 1

יום ו’ 17.6.2022 13:00 – נתיב 2

יום ו’ 17.6.2022 19:00 – נתיב 2

שבת 18.6.2022 13:00 – נתיב 3: פיקניק רעיונות

שבת 18.6.2022 20:00 – נתיב 4: במת מפלט

 

מחיר כרטיס לנתיב 1 ונתיב 2 – 80₪

מחיר כרטיס לנתיב 3: פיקניק רעיונות – 20₪

מחיר כרטיס לנתיב 4: במת מפלט – 60 ₪

הנחות לגמלאים, חיילים וסטודנטים

 

ניהול אמנותי: ארז מעין שלו ואיתי דורון

ייעוץ אמנותי: נאוה צוקרמן

עיצוב: אמיר גורפינקל ואבישי צלח

עיצוב תאורה וחלל: עודד קוממי

ע. עיצוב: יעל סעדי

הפקה: שקד שנלר

 

תיאטרון תמונע  www.tmu-na.org.il  03-5611211

 

אולי תאהב\י גם:

קיץ של “יום הולדת” לילדים במוזיאון ישראל

איטו אבירם

מופע ובו שתי יצירות חדשות ל”בת שבע”

איטו אבירם

פעילות עם ילדים: כשמוזיאון ישראל חוגג יומולדת – הכניסה לילדים בחינם

איטו אבירם

הגב לפוסט

דילוג לתוכן