Image default
איפה לאכול בצפון מסעדות מסעדות צפון

מסעדת קוצ’ינלה בבצת שבגליל – טעים ולא מתיימר

מאת: איטו אבירם
kuchinela in

אהבנו את קוצ’ינלה בגלל שאינה מתיימרת, אינה מתהדרת, אבל מספקת את הסחורה בגדול. התפריט אינו מתיימר לתת תשובה לכל סוג של אוכל, אבל מציע מבחר מגוון של טעמים, שמאחורי כולם עומדים אנשים שיודעים להתעסק באוכל. המנות אינן נראות מצועצעות, הן אינן מוגשות בגודל מיקרוסקופי על גבי צלחות ענק, אבל הן גם לא מוגזמות בגודלן, המנסה לחפות על היעדר טעם קולינרי. המסעדה מציעה מרחב כפרי, שקט ורוגע, מתאימה לכל המשפחה וגם סתם לארוחה זוגית רומנטית, ו… כן, היא ממוקמת במושב בצת ממש בקצה הצפוני של הגליל המערבי.

הגענו אל קוצ’ינלה מאזור נהריה בתוך כעשר דקות. מושב בצת נמצא בין ראש הנקרה והעיירה שלומי, ובשעת בין ערביים גילינו את האורות הרכים של המסעדה, הממוקמת בתוך מה שהיה פעם לול גדול, ועבר עיצוב, שהפך אותו לחלל נעים ולא גדול מדי. בחורף אפשר ליהנות גם מאח מבוערת, ובעונות אחרות ניתן לשבת במרפסת. נוף דווקא אין, אבל, היי… באתם לאכול, לא?!

את פנינו קיבלה, כמו את יתר הסועדים, ענת ניר, שהיא ובני משפחתה (בעיקר חבצלת, אמה) הקימו את המסעדה לפני עשור, על טהרת הגידול המשקי הביתי. מחוץ למסעדה ניכר היה מגעם של הבעלים, שהינם חקלאים וותיקים ומסורים, אשר מגדלים באהבה משק חי וצומח, הכולל דיר כבשים מטופח ומטעי אבוקדו ענפים.

קשה לטפח מסעדה בקצה הפרובינציה, ואת זאת למדו בני משפחת ניר על בשרם, כשהבינו שבשום אופן לא יהיו להם מספיק סועדים לכל ימות השבוע. מאידך, שמעה של המסעדה יצא למרחוק, ורבים מתושבי הגליל טורחים ומגיעים לקוצ’ינלה שוב ושוב, שלא לדבר על תיירים ואורחים מרחוק, כמונו, שהלכו בעקבות ניחוח המנות העשירות, העשויות מכל הלב עם נגיעות מהמטבח הצרפתי והאיטלקי.

פתחנו עם קרפצ’יו שהיה דק ונא כראוי, מומלח כדבעי ומתובל נכון. הלחם החם והכפרי נספג שוב ושוב בשמן הזית ובחומץ הבלסמי, וגם הילדים ליקקו אצבעות. עוד טעמנו ממרק היום, שהיה מרק כתום לא סמיך מדי ונגע בנו בקצה הלשון בטעם מקורי ומעט שונה ממה שאנו רגילים.

שתי המנות העיקריות היו גם הן מוצלחות. האנטריקוט 300 גרם ברוטב צ’ימיצ’ורי עם קוביות תפוחי אדמה פריכת היה בין הטובים שאכלנו בשנים האחרונות. אולי בגלל שלא היה עבה מדי, וגם לא נא מדי, ואולי בגלל איכותו של הבשר. חזה עוף מלאנזנה”, הצרוב בגריל עלמצע פירה, חצילים וגבינת מוצרלה היה מוצלח מעבר למה שניתן לצפות מחזה עוף, שבמקומות אחרים ניתן ליהנות ממנו רק כשנמסכת עליו כמות מכובדת של רוטב מוצלח.

בתי בת העשר טעמה את רביולי 4 גבינות ברוטב שמנת וקצ’קבל והיתה כל כך מרוצה, עד שכמעט והצליחה לסיים בעצמה חצי מנה. (וזה הישג גדול עבורה!).

סופלה השוקולד שנחלק בין הסועדים לקינוח נוקה במיומנות מעל הצלחת שבה הוגש, במהירות משפחתית מוכרת. בסופה של הארוחה הורמו העיניים, אנחות שובע נפלטו מפיות בני המשפחה הגדולים והקטנים ומבט כללי של הסכמה עמד באוויר: “היה מוצלח. פשוט טעים ומוצלח”.

… ורק מאוחר יותר, כשבני הקטן סיים להאכיל בחציר כמה כבשים בדיר הסמוך למגרש החנייה של המסעדה, הוא קלט שאלה הקטנים מיועדים, מה לעשות, להיאכל בעתיד על ידי סועדי המסעדה, ממש כמוהו. ואז הוא נשבע להפוך לצמחוני. השבנו לו בחיוך ספקני…

קוצ’ינלה Cochinellaטלפון: 052-3721328

מסעדת שף – Take Away, איטלקי, בשרים, דגים. משק 46, בצת. cochinella@gmail.com

 

 

אולי תאהב\י גם:

רוסו בר בשר – הדוכן של רוסו בקיבוץ נחשולים

איטו אבירם

שירי ביסטרו ב”פינה בראש”, אוכל, שתייה ונוף בראש פינה

איטו אבירם

מסעדת ואמוס בראשל”צ – חוויה מקסיקנית שווה!

איטו אבירם

הגב לפוסט

דילוג לתוכן