ת’אמת? מאז שנוספה המסעדה הזו לקניון הקטן והמוצלח בצומת בני דרור בשרון היא תמיד נראתה לנו מלאה. ויותר מזאת, כשהיינו עוברים בסמוך, נראו הסועדים בפנים, דרך הקירות השקופים, שמחים ועליזים במיוחד. כאילו כולם שותפים לאיזה סוד קולינרי שלנו אין חלק בו.
אז הגענו לטעום, להתרשם ולכתוב. היינו זוג ילדים וזוג הורים. כולם חובבי המטבח האסייתי ובאותו הערב – עם תיאבון גדול במיוחד. המסעדה אינה מציעה עיצוב יוצא דופן, ולמעט הבר הגדול והגדוש, שניתן גם לשבת לידו, כל הקירות האחרים במסעדה הם בעצם חלונות שקופים. זה לא שהנוף הנשקף מבעדם מדהים – מדובר במגרשי החנייה של הקניון, שמעבר להם נשקף כביש 4 ומעבר לו נשקפים, אך בקושי, גגותיה של אבן יהודה.
המלצריות והמלצרים התגלו כמיומנים, זריזים ומקצועיים. אמנם היתה מלצרית אחת חביבה, שקצת הלכה לאיבוד כשהלחץ מצד השולחנות גבר, אולם היא היתה מתלמדת, וחברתה המנוסה יותר מיהרה לחפות עליה, ובכל פעם שהיא נאלצה להתנצל – באה הוותיקה והצילה את המצב.
התחלנו עם שתי בירות מומלצות ג’ירף, שתיהן תאילנדיות. האחת- דאורה, חופשית מגלוטן, והשנייה סינגה. טעמן של הבירות, שאינן כה שונות זו מרעותה (לפחות לחיכנו החובבן בנושא הספציפי הזה) היו קלות יחסית, ונעימות לחיך. בקיצור – שוות. נושא הגלוטן זוכה להתייחסות ראויה ברשת ג’ירף, ולסועדים מוצע תפריט מיוחד החופשי מהצרה הצרורה הזאת, לפחות למי שרגיש לה.
הראשונות בהן בחרנו היו: אגרול גדול (36 ₪) שהיה מלא בירקות, פה ושם גם עוף, פריך וטעים בחמצמצותו המתוקה. עוד לקחנו מנה גדולה של גיוזה – כיסוני בצק במילוי עוף קצוץ ובצל ירוק עם רוטב סויה וג’ינג’. (39 ₪. המנה הקטנה – 22). טרפנו.
בקושי התאפקנו מלהזמין את אחד המרקים שהוצעו בתפריט: מרק עדשים טבעוני, מרק תאילנדי ובמיוחד מרק ג’ירף ספיישל, שיש בתוכו גם פרגית צלויה, גם כיסוני וון טון ממולאים בעוף קצוץ וגם נבטים, איטריות סומן ושאר ירקות. מחירי המרקים בין 36 ל- 59 ₪.
רומי בת ה- 13 שאוהבת חריף במיוחד, לקחה, כמה טבעי, את “המנה החריפה” שבין העיקריות. אמנם לא עמד לה כוחה לגמור את כל איטריות הביים עם חתיכות העוף, החזיר והשרימפס, שחודדו ברוטב צ’ילי חריף, אבל היא בהחלט נהנתה מכל ביס, ואנו נהנינו למחרת היום מהשאריות.
אחיה תאום, אדר, בחר כעיקרית את הקלמארי המטוגן. הוא קיבל צלחת שהיו בה חתיכות גדולות ומלאות נוכחות של קלמארי פריך ולא משומן, ביחד עם רוטב פלפלים אדומים וקארי תאילנדי אדום. המנה (43 ₪), בהחלט טעמה לחיכם של יושבי השולחן האחרים, ובהם עבדכם הנאמן, ואילו אדר עצמו?הוא הגדיר את המנה כ”לא משהו מיוחד”.
קומבינציית הסושי שהובאה לשולחן, גם היא כעיקרית, היתה בינונית לטעמה של אסנת, אמם של התאומים. תרם לכך הקונוס, שלא היה מוצלח לדעתה. ממרכיבי הקומבינציה האחרים, היא דווקא נהנתה מאד, ואת זה אנני אומר, כמי שצפה מהצד בזריזות שבה היא הצליחה לחסל אותם.
אני, שביקשתי כעיקרית את “הקיסרית החדשה”, ליקקתי אצבעות. המנה שלי היתה כה מוצלחת גם לטעמם של יושבי השולחן האחרים, עד שבשלב מסוים נאלצתי להדוף את מקלות האכילה שלהם, שנתחבו ביני ובין צלחתי שוב ושוב, כשאני מסביר בעדינות נחושה, שכל אחד יתרכז במנה שבה בחר. השילוב של אטריות ביצים מקמח מלא, עם בשר עוף, חזיר ובייקון, ביחד עם אגוזי הקשיו והחריפות, הו… החריפות המרעננת והדוקרנית, בהחלט הפכו את המנה הזו למעדן מיוחד במינו.
התפריט בג’ירף גדול ומכיל הרבה אופציות מעניינות, וחשוב לא פחות – האוכל אינו יקר. רובן המכריע של המנות הראשונות נע בין 30 ל- 40 ₪, למשל, והעיקריות יקרות בעשרה ₪ נוספים. יש מגוון מרקים, מגוון מאכלי אטריות, אורז, חריף יותר וחריף פחות, מנות ראשונות חמות וגם קרות, ועוד לא נגענו כלל במיוחדים. המחירים אינם גבוהים מדי. ספיישל סלמון, מאקי דג לבן, סשימי דג לבן, מאקי סלמון ומטעמים אחרים, כולם מתומחרים בין 38 ל- 59 ₪ – נשמע סביר לגמרי.
אם כך, דומה שהצלחנו, בסוף הארוחה, לפצח את סוד העליצות הזו, הנשקפת מחלונותיה של המסעדה לכל באי הקניון. שילוב של הגשה זריזה ומקצועית, אוכל אסייתי טעים ומחירים סבירים, הופכים את ג’ירף למקום מועדף ברשימת מקומות האוכל שבהם כדאי למשפחה השרונית הממוצעת לקבוע פגישה.
ולקינוח… טוב, אני רציתי את הבורולה בננות, אבל האחרים התעקשו על פאבלובה. ההפסד כולו שלי. ורק אוסיף, כי עוצמת הרעש שמייצרות המשפחות השרוניות כשהן באות לאכול זהה לעוצמת ההנאה, שכן קולות השיחה והצהלה שהשמיעו באי המסעדה היו חריגים לטעמנו. לו רק יכולנו, היה אחד מאיתנו נעמד, עושה כפות ידיו כמיקרופון וצועק אל תוך אולם האוכל: “קלטנו שאתם נהנים. אבל קצת יותר בשקט, בבקשה!”
מסעדת ג’ירף בקניון דרורים: טלפון – 09-7996769. צומת בני דרור. פתוחה בכל ימות השבוע מ- 12:00 ועד חצות.
מחפשים מסעדות מדליקות נוספות בשרון? הקליקו וקבלו מבחר מסעדות שבהן סעדנו ונהנינו מכל ביס.