ביקור ספונטאני בשבת בצהריים במסעדת אידי דגים, ברח’ הבושם באשדוד עלול לגרום לכם מפח נפש רציני ואינו מומלץ. אם אתם סבורים שמסעדה הנמצאת בעיר אשדוד, זו המזוהה עם ועד עובדים כוחני, קסאמים וזיהום אויר, היא מספיק רחוקה ונידחת, כדי שתוכלו ליהנות בלי להזמין מקום מראש מביקור במוסד הקולינארי הזה – טעיתם פעמיים. שכן, גם הדימוי הבעייתי של העיר אינו מוצדק, מכיוון שאשדוד מציעה אפשרויות בילוי ונופש מעניינים, ויש בה אווירה ים תיכונית מפתיעה, וכמובן – המסעדה של אידי היא המקום האחרון שבו כדאי להיות ספונטאניים בשבת בצהרים.
<p class=”select”>
שני חדרים גדולים, ועוד חדר פרטי יש ברחוב הבושם 6, שבצפון העיר. שם, בין מגרשי הנמל וערימות המכולות, ליד הכניסה הלא מרשימה, מצאנו קבוצה לא קטנה של סועדים, שהמתינו בסבלנות לשולחנם, שיתפנה, או לאלת המזל, שתסדר להם מקום פנוי בתוך המסעדה הפופולארית.
כל הממתינים, וכל אלה שעוד יגיעו בעקבותיהם, בשעות הבאות של השבת ובמשך השבוע, יודעים היטב מדוע הם טרחו ובאו עד הנה. המסעדה הזו היא מוסד קולינארי במלוא המובן של המילה. גם אחרי קרוב לעשור של עשייה קולינארית, באיה של מסעדת אידי דגים משתאים בכל פעם מחדש מיכולתו של האיש הזה, אידי ישראלוביץ’, לעשות שימוש רב השראה בתוצרת עונתית טרייה המגיעה אליו לא רק מהים הסמוך, אלא גם משווקים בצידו השני של העולם, ולהפתיע במנות המתבססות על זן מיוחד של צדפה או על טכניקת בישול נושנה…
<p class=”select”>
היינו ארבעה. שני ילדים וזוג הורים, ולרגע נדמה היה לנו שאין מצב שהשולחן אותו הזמנו יתפנה בטווח הקרוב. מילה קטנה של אידי על אוזן אחראית המשמרת עשתה את שלה, ואנו מצאנו את עצמנו ישובים במרכזו של החדר הגדול, חשופים לריחות, לקולות התענוג ולצחקוקי השמחה שעלו מכל עבר.
יום לפני כן ביקרנו במסעדת “החוף”, החדשה יחסית, המעוצבת והפופולארית, על חוף הים, גם היא של אידי, בניהול בנו גבה-הקומה, ובהחלט נהנינו. ההבדל בולט לעין: במסעדה הזאת הכל קלאסי. זה מתחיל בעיצוב הפנימי השמרני, המתבסס על פריטים שחלקם, כך נדמה, נאסף ממה שגלי הים פלטו אל החוף כשוך הסערה. הקירות גדושים, גם התקרה, ולעיתים נדמה שאפילו הרצפה זעה לה, בקצב הגלים, ומתנדנדת קלות.
<p class=”select”>
אבל לא רק העיצוב קנוני. גם המפות שעל השולחן, הסכו”ם, התפריט וכמובן – המנות ומחיריהן. אין הפתעות, אך גם אין נפילות. זוהי מסעדת דגים קלאסית, כזו שאפשר לבוא אליה שוב ושוב, כזו שאפשר לחגוג בה אירוע מרגש וכזו שאפשר להביא אליה אורחים מחו”ל כדי לסחוט מהם אנחת תענוג בסופה של החוויה. והם כבר ידאגו להעביר את הכתובת הלאה…
אל השולחן הגיעו כמה מנות פתיחה שאת כולן אהבנו. ראויות לציון במיוחד מנת החציל עם הציזיקי. החציל שחה בסיזיקי ואנחנו הרטבנו את הפת העבה, הטרייה, שוב ושוב וניגבנו את הצלחת היטב, עד שלא נותר בה רמז לתכולתה. עוד טעמה לנו מנת הקלאמרי על הפלאנג’ה. ללקק ת’אצבעות.
<p class=”select”>
בזמן שחיכינו לקדירה הגדולה, של המנה העיקרית, שתגיע כבר, המשכנו לבחון את היושבים בשולחנות הסמוכים. היו שם משפחות, היו שם גדודים של חבר’ה שכנראה נפגשים במקום הזה לעיתים קבועות, ולשאלתנו, התברר כי חלק מהסועדים הגיע לכאן ממקומות רחוקים, אפילו מהגליל ומהנגב.
כשהגיעה קדירת פרי הים והדגים היא לא אכזבה. בעצם, זוהי אחת הקדירות הגדולות יותר שפגשנו על שולחננו אי-פעם. היו שם שרימפסים וקלמארי, צדפות וסרטנים, וכמובן – מבחר מייצג של נתחי דגים, כשכולם שורים ברוטב עדין שמצא את עצמו נספג שוב ושוב בפרוסות הלחם שהטלנו פנימה, כמו דייגים המבקשים להעלות בחכה שוב ושוב את “דג הזהב” הגורם לתחושת הטעם המשכרת בפה.
<p class=”select”>
גם הרביולי ברוטב אלפרדו עם נתחי פטריות, שאותו בחרה, למרבה ההפתעה, בתי הקטנה, כמנה עיקרית, היה סיפור הצלחה. אמת. מאז הקמתה הפכה אידי דגים באשדוד למוקד עליה לרגל אליו מגיעים סועדים, העורגים לחוות במלוא עוזו את עולם הים המוגש אל שולחנם. זו גם הסיבה לכך שהמסעדה הפכה במרוצת השנים לעוגן עבור סועדים מהארץ וגם מחו”ל שיוצאים למסע קולינארי בחופי הים התיכון. מסע המשלב סגנונות קלאסיים לצד טעמים מקומיים.
כאמור, המחירים אינם זולים, אבל החוויה כולה מצדיקה את ההוצאה. ואם אתם מתעקשים, ומוצאים את הזמן, שווה יהיה לכם לקפוץ גם למסעדת החוף, על שפת הים, כדי לחוות את ההבדל ולנצל אותו כדי למצות פעמיים חוויה של ארוחת דגים משובחת.
מסעדת אידי: דגים , פירות ים. אשדוד, הבושם 6 (בכניסה לעיר) טלפון: 073-7569513
<p class=”select”>
שעות הפעילות: א – ש 12:00 – 24:00
אל כתבת התרשמות על מסעדת החוף באשדוד
לכתבת התרשמות על מלון לאונרדו פלאזה שעל חוף הים באשדוד ולהצעות בילוי, פעילות ואטרקציות בעיר.