Image default
איפה לאכול בצפון מסעדות מסעדות צפון

“בטי ונחי” מבשלים לכם חוויה קולינרית מעל הכינרת

מאת: ליאור אבירם

"אהבנו את הקונספט המציע ארוחת טעימות בת 20 מנות קטנות"...
“אהבנו את הקונספט המציע ארוחת טעימות בת 20 מנות קטנות”…

כל מי שבילה בצימר בצפון ויצא בערב לאכול במסעדה מכיר את התחושה.

זה מתחיל בלבטים הקשורים בבחירת המסעדה, שהרי מי מבינינו, תושבי המרכז, מכיר באמת את היצע המסעדות בצפון!? האם ניתן מאתרי האינטרנט הקולינריים, המשבחים ומרוממים ומפארים ומציגים צילומים מרוטשים ומשובחים ללמוד מה באמת טוב? אז שואלים את בעל הצימר, או נכנסים לאתר כמו “התרשמות”, כדי לקבל התרשמות כנה יותר, ובסופו של דבר נעשית הבחירה ויוצאים לדרך.

הכביש תמיד חשוך בין הצימר והמסעדה, הוא מתפתל ושקט מדי, והדרך, כך נדמה, ארוכה מדי. אנחנו יצאנו לדרך מ”כתום בכרכום” שבמושב כרכום, המשקיף על הנוף בכינרת. דרכנו התעקלה סביב האגם הגדול ובאין אורות של עיר גדולה, הנוף חשוך, אך האוויר צונן ונקי. מכביש 92, המקיף את הכינרת ממזרח, המשכנו דרומה קילומטרים ספורים, ופנינו מזרחה בעלייה קצרה ואינטנסיבית, שהביאה אותנו אל “מושב הצימרים המעטירים” רמות.

בשנים האחרונות נהפכה רמות ליישוב תיירותי אמיתי, עם עשרות צימרים בכל הרמות ולא מעט מסעדות, שכולם ביחד מהווים כמות לא מבוטלת מסך כל העסקים בקטגוריות הרלוונטיות ב”סובב כינרת”.

המשכנו אל תוך הישוב, שרחובותיו הראשיים היו ריקים בשעת ערב מוקדמת זו (תשע…), חנינו ומצאנו את עצמנו מול מסעדת “בטי ונחי מבשלים” שממוקמת בתוך מבנה כפרי מקסים המחובר לביתם של נחי ובטי. כשהתקרבנו אל המבנה ראינו אור יקרות חמים שבקע מחלונותיו, וצלילי אנשים סועדים נשמע באוויר הלילה הצונן. המקום היה מלא עד אפס מקום, מינוס שלוחן אחד, כמובן, זה שהיה שמור לנו. תפסנו את שולחננו והתרגשות קלה בליבנו.

אנחנו אוהבים את הקונספט של המקום, המבוסס על “ארוחת טעימות”. במסגרת זו מגיעות אל השולחן כ- 20 מנות קטנות, המרכיבות את כל הארוחה. בהחלט מספיק כדי לשבוע, וללמוד על כיוונו הקולינרי ונטיותיו של השף. הארוחה כללה מנות ראשונות, מרק, מנות עיקריות וקינוחים. במהלך השעות הבאות נערך מצעד המנות, שעשה דרכו אל שולחננו, ואל שולחנותיהם של שאר הסועדים, שרבים מהם הגיעו לפנינו למקום.

היו שם מנות כמו פטה כבד, לבבות עוף ממולאים בפול, אנטריקוט (שכנראה החליף את מנת הצלעות בתנור שכתובה באתר המסעדה), טחולי עוף עם במיה מבושלים ביין אדום, קממברט גבינת עיזים עטופה בבצק גבינת כבשים, אוסובוקו כבש ועוד…

פטריות א-לה בטי ונחי
פטריות א-לה בטי ונחי

לקראת סוף הארוחה יצא נחי הבעלים מהמטבח, בו הוא מבשל בעצמו ולבדו את כל האוכל, ועבר בין השולחנות כדי לוודא שכולם מרוצים. את המסעדה פתח נחי לפני 12 שנה. לפני כן עסק בלא מעט מקצועות אחרים, שאף אחד מהם לא היה קשור באוכל. לבשל במסעדה, כך הוא מספר, הוא למד במסעדה שלו.

“אבל אני אינני קשור למסעדה ואינני בן אדם סנטימנטלי כלל ולכן יכול להיות שמחר אקום ואחליט לסגור את המקום לטובת מיזם אחר”, היה חשוב לו לציין. בטי אשתו, למרות כישרונותיה הקולינריים, עוסקת רק בצד העסקי של המסעדה.   “האוכל אצלנו הוא כשר (ללא תעודה). כלומר, אין שרימפס או חזיר וקיימת הפרדה של חלב ובשר בתוך המנות אבל לא במטבח.”

חשוב לציין כי המסעדה עובדת על בסיס של הזמנה טלפונית מראש, ועוד פרט, החשוב ללקוחות הצמחוניים: כדאי להזכיר את העובדה הזאת במעמד ההזמנה, כדי שנחי יוכל להיערך בהתאם. בת זוגי הצמחונית ואני לא ידענו זאת, ולכן נאלץ נחי לאלתר מנה צמחונית לזוגתי. המנה הייתה טעימה, במיוחד לאור העובדה שהיא אלתור של הרגע האחרון, אבל לא מעבר.   לסיכום, לטעמנו האוכל אצל נחי הוא אוכל ביתי שהולך על בטוח. כאן לא תמצאו מנות יוצאות דופן, כאלו ש”יפילו אתכם”, כי האוכל אינו מתוחכם או מתחכם, אבל בהחלט טעים.

אולם מה שהופך את חווית הביקור במסעדה למיוחדת, הוא אופי האירוח: אדם מזמין אתכם למסעדה שהיא חלק מביתו ומבשל “במיוחד בשבילכם” חוויה. אתם זוכים להתנסות במגוון גדול של טעמים, וכל זאת ב- 180 ₪ לאדם. אין ספק שיש ארוחות זולות יותר. אך אל נחי לא באים כדי לחסוך…

בטי ונחי מבשליםביסטרו כפרי, אירועים מושב רמות – דרום רמת הגולן – מזרח הכנרת טלפון: 04-6732889, 052-3564464 פתוח כל ערב למעט ימים שלישי ושבת – חובה להזמין מקום מראש! מחיר לסועד – 180 ₪.

 

אולי תאהב\י גם:

מסעדת בליני בנווה צדק – איטלקיה עם אופי.

איטו אבירם

מסעדת “דגים” בהוד השרון – לא רק דגים

איטו אבירם

מסעדת טורו בירושלים – כשרה מול החומות

איטו אבירם

2 תגובות

תחייה וברוך מאי 28, 2017 at 8:20 am

היינו בשישי..המסעדה של נחי ובטי היתה ריקה…קיבלנו מספר מנות סבירות..לא היתה התייחסות ליומולדת שלי…למרות שעידכנו…שילמנו 400 שח’ על כמעט על כלום…יצאנו מאוכזבים ומתוסכלים…לא להתקרב..שנור לשמו בלי נשמה ויקר ללא הצדקה. אכזבה גדולה !!!!! אם אתם ברמות יש אופציה אחת והיא “מושבוצ” שגילינו לצערנו רק לפני צאתנו מהמושב.

השב
איטו אבירם מאי 28, 2017 at 10:09 am

אנחנו מודים לכם על התרשמותכם. ביקורנו במסעדה היה לפני יותר משנה, ולמיטב ידיעתנו רוב הסועדים במקום מאד נהנים. נבדוק כמיטב יכולתנו מדוע יצאתם כל כך לא מרוצים.

השב

הגב לפוסט

דילוג לתוכן