Image default
איפה לאכול במרכז מסעדות מרכז

מסעדת שאנטי בירושלים – גם בגלל האווירה וגם בגלל שפתוחה בסופ”ש!

מאת: איטו אבירם

שאנטי

די קשה היה לנו למצוא, באותו הערב הקריר, את מסעדת שאנטי. היא היטיבה להיחבא מפנינו בין הסמטאות המצוירות הנפרשות, מתעקלות סביב עצמן, מתמזגות ומתפצלות, בין רחוב אבא הילל ובין רחוב יפו בירושלים. 

“הכניסה היא מאחורי “תמול שלשום”, לחשה לנו דמות מתוך האפלה, אצבע מעוקלת נשלפה והורתה, כמו זרוע המצפן, בכיוון אותו קפה מפורסם, המשלב בין קפה וספרים, וכבר נעלמה בעלטה.

התאמצנו לגלות את המסלול החבוי, שדומה כי כבר חלפנו על פניו לא אחת, אבל המאמץ השתלם. באותו הערב חיפשנו לא רק אוכל, לא רק מחירים שפויים, אלא בעיקר אווירה, וזאת היתה בשפע, אף כי האפלולית הנעימה שקבלה את פנינו הסתירה לרגע את הסועדים, שכבר תפסו את מרבית השולחנות. (“קבועים”, לחשה זוגתי בהערכה).הריחות שעלו מהמטבח, שחלון גדול נפער ממנו אל אולם הסועדים, הבטיחו גם הם שנפילה לא תהיה כאן. ובכל זאת מיהרנו להתיישב, מושכים ומתכסים בעצמנו בשמיכת האפלולית,וכבר נהיינו חלק מה”קבועים”.

סלסלה ובה פיתה ולחמניות נימוחות וחמות הונחה מיד על שולחננו. פרשנו לעצמנו חתיכות וטבלנו אותן בצלוחיות הסלטים הזעירות, שבכל אחד הסתתר לו אוצר קולינרי קטן. החציל הקלוי בטחינה, (35 ₪) שאותו הזמנתי אני למנה ראשונה, הצליח להפתיע אותי. אני אוהב חצילים, ואוכל מהם בהנאה גם כשאחרים מזהירים אותי מפניהם בכל קול. הפעם היה לחציל הבלאדי, שעוטר בריבועי עגבניות זעירים, טעם של מדורה.השילוב הזה, של ביס נימוח בפה שמצית בה בעת גם זיכרון ישן (קומזיץ בל”ג בעומר, ואני ישבתי ליד הגננת…) הפך את המנה הקטנה הזו למרגשת במיוחד עבורי.

שתי המילים: חריף ואוריינטלי כנראה עושות את זה לתיאבון שלנו, כך התברר לנו כשגילינו שהמסעדה מציעה מנת חצי קילו “באפלו ווינגס” ב- 39 ₪.לא ניקח? לקחנו. הן היו חריפות כמו שצריך, ולרוטב היה טעם אוריינטלי שמאד התאים לנו. רצינו גם לנסות את מרק הגולש (42 ש”ח) רק בגלל שהיה כתוב לידו חריף, ואת הלחמה בעג’ון (39 ₪) בגלל שזו מנה ארמנית, אבל חששנו שלא יישאר מקום לעיקריות. 

בשלב זה נהנינו לא רק מהאוכל, אלא גם מהאווירה. נראה היה לנו שלא מעט מהסועדים מאמצים את המוטו של המקום: “להירגע, לבלות, לאכול טוב וליהנות”.נאמר לנו שבלילות אחרים שאינם סופי שבוע, המקום משמש כביסטרו ישראלי מסוגנן, ברקע מושמעת מוזיקת ג’אז, צ’יל אאוט ועוד. זה די לנו, ביחד עם מראהו המיוחד של הבניין הירושלמי שבו שוכנת המסעדה, שיש לו קשתות גבוהות ורצפות ייחודיות המחופות בשטיחים. מראה שרק משתבח כחלוף הזמן.

העיקריות שבחרנו היו “מיקס צ’יפוטלה (65 ₪) וצלעות”לבנות” של מה שמכונה בתפריט “בקר נמוך”. (89 ₪). אהבנו את העובדה שרק המולים, השרימפס והקלמארי במיקס שבחרנו היו מוקפצים, ועוד בפלפל מקסיקני חריף ומעושן, ולא המחירים, שנשארו בתחום הסביר. 

דווקא רצינו לומר לאלון סלע, השף והמנהל, שמאד נהנינו, אולם האיש”קבר” את עצמו בתוך המטבח, ובקושי מצא את הזמן לנופף לנו לשלום, כשפסענו לבסוף החוצה, אל הלילה הירושלמי הקר. 

התפריט של המסעדה אינו קופץ מעל הפופיק ולא מצאנו בתוכו מבחר בלתי אפשרי של כל מה שהדעת רק רוצה לבקש, אבל מה שמוצע ללקוח נעשה בידו הבוטחת של אלון,שמוציא מתחתיה מנות מושקעות ושוות. 

נוסיף, למענכם, עוד כמה מנות שאולי אתם תעדיפו לנסות: למשל, מנות ראשונות כמו “פטה כבד ברוטב ריבת עגבניות”, מנות פירות-ים כמו שרימפס שמנת עגבניות או ניוקי פירות ים, וגם סלטים כגון “סלט עדנה עם נתחי אנטריקוט”. עוד שווה לציין את מנות ה”נוסטלגיה” וביניהן”פתאי” בקר, עוף וצמחוני עם סויה. וכן ביריאני – תערובת ירקות ואורז מוקפצים עם סויה, שום, צימוקים בשילוב בקר,עוף וגרסה צמחונית, במחירים של 52 – 65 ₪. 

שאנטי – בר-מסעדה, פאב ירושלים, נחלת השבעה 4 טלפון: 02-6243434 שעות הפעילות א – ש 19:00 – עד הלקוח האחרון. מחיר ממוצע לסועד – 50-120 ₪.

אולי תאהב\י גם:

חורף ירושלמי בניחוח אנגלי: “שעת תה” במלון אמריקן קולוני

איטו אבירם

קסמו של הלבאנט… בילוי של מסעדה ובריכה במלון אמריקן קולוני: ארוחה בגינה בימי קורונה*

איטו אבירם

בראנץ’ מומלץ בשרון: ארוחת הבוקר במסעדת קופינאס

איטו אבירם

תגובה אחת

רן נובמבר 30, 2016 at 6:24 pm

מסעדה מעולה. נעים לשבת, אוכל טוב, מחירים סבירים, אווירה נעימה, פשוטה
מיקום מצויין. נהנינו. נובמבר 2016

השב

הגב לפוסט

דילוג לתוכן