בימים אלו עלו 4 פרקים מסדרת רשת סאטירית על גברים ונשים באתר התיאטרון ובפייסבוק. במאי זחוח ויהיר (ניצן כהן) מציע לשחקנית עינת ויצמן שתקועה בבית ללא עבודה לככב בסדרת קטעים קצרים ברשת על גבר ואשה. עינת מסכימה ולא מבינה למה נכנסה.
כדי למצוא את המאצ’ הנכון הבמאי מזמין כמה שיותר שחקנים כדי לבדוק מי השחקן המתאים לשחק מולה. השחקנים עולים מולה בזום ויורים בה טקסטים פוגעניים שנשלחו אליהם דקה לפני הצילומים. עינת נפגעת ולא מבינה מה הבמאי רוצה ממנה ומנסה לשנות את הטקסטים אבל המצב רק מידרדר והשניים עולים על ציר התנגשות.
בין המשתתפים: דביר בנדק, אורי הוכמן, נטע וינר, עמית גור, בני אלדר, אלון אופנהיים, נדב בושם, מעין אבן, אייל שכטר, גיל אלון, אברהם הורוביץ, אלירן כספי, ניסו כאביה, יוסי רחמני, אורן לאור
כתיבה ובימוי: ניצן כהן
ביט: מעין אבן
עריכה: ארז שורצבאום
https://www.tmu-na.org.il/?CategoryID=102&ArticleID=5121
“שכנים” ו”שגרה בטיפול” הם מחזות דיגיטליים נוספים במסגרת סדרת המחזות הקצרים על בהלת הקורונה והשלכותיה מועלים ב”תמונע” על ידי נאוה צוקרמן המנהלת האמנותית של תיאטרון תמונע שגם כתבה ומביימת אותם.
סדרת המחזות הקצרים שמבוימים במדיום הדיגיטלי על ידי נאוה צוקרמן המנהלת האמנותית של תמונע עוסקים במצב האנושי הנוכחי בעקבות הוירוס, ההתנהלות הכלל עולמית והמקומית מולו, הרגשות החדשים שהוא מינף, והשאלה לאן כל זה הולך.
המחזות הקצרים של נאוה אבסורדיים, טרגיקומיים והראשונים שנכתבים על המצב החדש שכולנו נמצאים בו. המחזות הועלו בערוץ תמונע דיגיטלית באתר התיאטרון ובדף הפייסבוק של התיאטרון.
“שכונה“ הוא מחזה קצר שנכתב ומבויים במדיום הדיגיטלי על ידי נאוה צוקרמן המנהלת האמנותית של תיאטרון תמונע. המחזה מתעכב על רגע ההבנה של שלוש דמויות שהן/כולנו גרות בשכונה עם שפה משותפת וגורל משותף. המחזה יועלה בערוץ תמונע דיגיטלית באתר התיאטרון ובדף הפייסבוק של התיאטרון.
משתתפים : גיל אלון, ריקי חיות, אייל שכטר
שכונה היא מקום פיזי ורגשי בשביל אנשים לגור בו. לכל שכונה חש את הוויי האופייני לה. בשכונה נוצרת שפה/סלנג אופייני לשכונה.
בשכונה נמחקים פערים של מוצא, מעמד, גיל, צבע, מעצם היותך שייך.
להיות שייך לשכונה, חלק משכונה, כל שכונה, הוא צורך בסיסי.
בשכונה מעצם טבעה קיימת ערבות הדדית.
“שכונה” הוא סיפור על מקריות.
ברגע אחד החיים זרקו שני גברים ואשה, הזרים זה לזה, למקום חדש, לא מוכר, הרחק ממקום מגוריהם.
הסיפור עוקב באינטנסיביות רגע אחרי רגע במסע המזורז של כל אחד מהם בדרך לבניית היחסים ביניהם על רקע כללים חדשים ושפה חדשה של השכונה החדשה, מסע מקאברי.
**
שגרה בטיפול הוא מחזה דיגיטלי נוסף בהשתתפותם של גיל אלון, אייל שכטר ואורלי טובלי. ישנם מקומות רגשיים אצל אדם, כמעט כל אדם, שבבסיסם נעוץ פחד או טראומה. המקומות מודחקים היטב, מה שמאפשר לאדם לנהל חיים תקינים. שינוי חד, מכל סוג שהוא באורח החיים שבנה וסיגל לעצמו ממוטט את חומות ההגנה שבנה ומכריח את האדם לשאול מחדש.
זה מה שקרה לאדם ושגרה, זוג נורמטיבי באמצע החיים. החיים נשברו להם לחתיכות. הם לא יודעים להגיד מה קרה להם בעקבות מה שקרה.
שגרה: “הוא זה הוא, אבל זה לא הוא”
אדם: “היא זה היא, אבל זה לא היא”
בשלושה מפגשים אצל פסיכולוג הם פורקים תסכול וכעס. אובדן, פיכחון צורב.
הם מתבוננים יחד עם הפסיכולוג שנשאב למצוקתם/מצוקתו על החיים שלהם, הפחדים שלהם, נאחזים בשביב תקווה באהבה.
https://www.tmu-na.org.il/?CategoryID=252
https://www.facebook.com/tmunaTelAviv/