Image default
ללא קטגוריה

פסטיבל הג’אז הפולני מגיע למועדון גריי בתל אביב

 

שלושה ערבים של מופעי ג’אז מתקיימים ב- 13-15/9  עם מיטב אמני הג’אז הפולנים והישראלים, שיתופי פעולה מיוחדים והפקות מקור ייחודיות לפסטיבל, בהפקתם המשותפת של מכון אדם מיצקייביץ’ בפולין, המכון הפולני ת”א וקהילת הג’אז הישראלית.

מנהל הפסטיבל: ברק ויס.

בין המשתתפים: Marcin Wasilewski Trio, מחשובי הרכבי הג’אז האירופאי בשלושת העשורים האחרונים, Marta Wajdzik Quartet אחת מאומניות הג’אז הצעירות המובילות באירופה, עמית פרידמן, אוריאל הרמן רביעיית כלי המיתר של Piotr Steczek, דריה מוסנזון ועוד.

בתכנית: הופעות של הרכבי ג’אז פולנים מובילים, שיתופי פעולה ישראלים-פולנים, הרכבים ישראליים מאלתרים שופן, הצדעה לחצוצרן הג’אז האגדי תומאש סטנקו במלאת 80 להולדתו, עיבודי ג’אז למלחין הסרטים ההוליוודי הנודע ברוניסלאב קייפר ועוד.

את הפסטיבל תפתח שלישיית מרצ’ין ואשילבסקי, – מההרכבים החשובים והמשפיעים בג’אז האירופאי והעולמי בעשורים האחרונים –  , המוציאים את אלבומיהם בלייבל החשוב ECM, לביקור ראשון בישראל מזה 14 שנים – בשתי הופעות: מופע פתיחה חגיגי לכבוד אחת מאגדות הג’אז האירופאיות, החצוצרן תומאש סטנקו, במלאת 80 להולדתו. מופע שני יכלול יצירות מאלבומם האחרון ועתיר השבחים En Attendant, אלבומם השביעי בלייבל הנושע ECM.

את הדור הצעיר תייצג רביעיית הסקסופוניסטית Marta Wajdzik מהכוחות העולים בג’אז האירופאי, שזה לה ביקורה הראשון בישראל.

רביעיית כלי המיתר של Piotr Steczek יפגשו את הפסנתרן אוריאל הרמן ונגן כלי ההקשה מעיין דוארי לקונצרט שהופק במיוחד לפסטיבל.

גם השנה ימשיך הפסטיבל במסורת “מאלתרים שופן”: הפקות מקור של הרכבים ישראלים איכותיים ומגוונים המפרשים בצורה ייחודית את הקומפוזיציות הנצחיות של המלחין הפולני הנודע פרדריק שופן. השנה צפויים בתכנית הפסטיבל חיבורים מרתקים בין ג’אז, מוזיקה קלאסית מערבית ומקצבים ומלודיות מהמגרב, הודו אירן והמזרח התיכון.

הפקת מקור נוספת- עמית פרידמן מנגן ברוניסלב קייפר, המלחין היהודי-פולני שכתב את הפסקולים של כ-150 סרטים הוליוודיים נודעים בתור הזהב של הוליווד, ואשר כמה מלחניו כגון On Green Dolphin Street ו- Invitation הפכו לסטנדרטים של ג’אז.

 

 

תכניית פסטיבל הג׳אז הפולני ה-3

 

יום שלישי, 13.9

20:00 – שלישיית מרצ’ין ואשילבסקי Marcin Wasilewski Trio – מחווה לתומאש סטאנקו: קונצרט פתיחה:

הפקה מיוחדת לפסטיבל

“ההרכב הטוב ביותר בכל היסטוריית הג’אז הפולני” (תומאש סטנקו)

כבר 28 שנים ששלישיית מרצ’ין ואשילבסקי מנגנת יחד. במהלך השנים האלה, הפך הטריו לאחד מהרכבי הג’אז הטובים והחשובים באירופה, ויצר שפה מוזיקלית ייחודית, המשלבת ליריות עם גרוב, מוזיקה מלודית, אימפרסיוניסטית ומאוד יצירתית.

האלבומים של הטריו, המוקלטים בלייבל היוקרתי ECM, זוכים להערכה רבה בקרב מבקרים וחובבי ג’אז כאחד, ומעוטרים בפרסים רבים. עד כה ראו אור בלייבל ECM 7 אלבומים תחת שמם.

בנוסף להקלטות שלהם, הטריו ניגן והקליט במשך שנים רבות  יחד עם החצוצרן הפולני האגדי תומאש סטנקו כרביעיית תומאש סטנקו.
במלאת 80 שנים להולדתו של תומאש סטנקו,, תפתח שלישיית ואשילבסקי את פסטיבל הג’אז הפולני השלישי במופע מחווה לסטאנקו, ובו תנגן ממיטב לחניו המוכרים.

זה יהיה ביקורה הראשון בישראל של שלישיית ואשילבסקי אחרי 14 שנים, אז ניגנה השלישייה בפסטיבל ישראל. שנה קודם לכן, בשנת 2007, הטריו הופיע כחלק מרביעיית תומאש סטנקו בפסטיבל הג’אז באילת.

Marcin Wasilewski – piano; Slawomir Kurkiewicz – Contrabass; Michal Miskiewicz – drums

**

 

21:45 – Marcin Wasilewski Trio – En Attendant

בכורה ארצית

“ההרכב הטוב ביותר בכל היסטוריית הג’אז הפולני” (תומאש סטנקו)

כבר 28 שנים ששלישיית מרצ’ין ואשילבסקי מנגנת יחד. במהלך השנים האלה, הפך הטריו לאחד מהרכבי הג’אז הטובים והחשובים באירופה, ויצר שפה מוזיקלית ייחודית, המשלבת ליריות עם גרוב, מוזיקה מלודית, אימפרסיוניסטית ומאוד יצירתית.

האלבומים של הטריו, המוקלטים בלייבל היוקרתי ECM, זוכים להערכה רבה בקרב מבקרים וחובבי ג’אז כאחד, ומעוטרים בפרסים רבים. עד כה ראו אור בלייבל ECM 7 אלבומים תחת שמם.

אלבומה האחרון של שלישיית ואשילבסקי ראה אור לפני פחות משנה בלייבל הג’אז האגדי ECM וזכה לשבחים רבים מצד הקהל והמבקרים. זהו אלבומה ה-7 של השלישייה ב-ECM.

שלישיית ואשילבסקי תנגן בקונצרט מהמוזיקה של אלבומה האחרון, ובנוסף כמה מהלחנים המוכרים והאהובים של השלישייה לאורך השנים.

**

 

Marcin Wasilewski – piano; Slawomir Kurkiewicz – Contrabass; Michal Miskiewicz – drums

יום רביעי, 14.9

20:00 – מסעות שופן במזרח ובמערב. “מאלתרים שופן”

שתי הופעות קצרות בכרטיס אחד. שני הרכבים שונים באינטרפרטציות מיוחדות למוזיקה של פרדריק שופן.

הפקות מיוחדות לפסטיבל

 

מופע #1: “שופן במגרב”: שלשיית דריה מוסנזון

דריה מוסנזון היא פסנתרנית המתמחה במוזיקה מרוקאית ואלג’ירית. דריה החלה את דרכה המוזיקלית בגיל 5 בלימודי פסנתר קלאסי. במהלך הילדות היא ניגנה בראש ובראשונה את יצירותיהם של באך ושופן, שהיו המלחינים האהובים עליה במשך שנים רבות. בהמשך דרכה, דריה חקרה את מוזיקת הג’אז.

המופע יקח את שופן ואותנו לסיור במגרב, ויחבר את המוזיקה המוכרת והאהובה למלודיות ולמקצבים המסתוריים של מרוקו ואלג’יר.

דריה מוסנזון – פסנתר לחנים ועיבודים, שרלי סבח – עוד; מתן כספי – דרבוקה וכלי הקשה

 

מופע מרכזי #2: “שופן בבטן הלווייתן”: שלישיית עופר מזרחי

הטריו של עופר מזרחי מנגן מוזיקה מקורית, המשלב מוזיקה קווקזית, טורקית, הודית וג’אז, שזורים לכדי דיאלוג מפעים. הוסיפו לקדירה את המוזיקה של פרדריק שופן והתוצאה – מפתיעה ומופלאה.
׳גיטרת הלוויתן׳ הייחודית שבנה מזרחי בדמות גיטרת סלייד הודית בשילוב אלקטרוניקה. וירטואזיות לצד רוח מובילות את הקהל  במסע קסום ומהפנט לארצות לא נודעות.

עופר מזרחי –גיטרת הלוויתן, חצוצרה, ועיבודים; מאיו שבירו –  צ’לו; יונתן לוי – קונטרבס

**

 

21:45 Marta Wajdzik Quartet – My Planet

בכורה ארצית

הסקסופוניסטית והחלילנית הצעירה מרתה ואידג’יק נחשבת לאחד הכוחות העולים בשמי הג’אז הפולני. אלבומה My Planet שיצא בשנת 2020, זכה בתשואות הקהל והמבקרים כאחד.

ואידג’יק תגיע לתל אביב עם הרכב ובו כמה מטובי מוזיקאי הג’אז הפולנים ובהם הפסנתרן החשוב פאבל תומאשבסקי

 

הסקסופוניסט הנהדר גרג אוסבי כתב עליה:

“Marta Wajdzik ranks among the best of the new wave of creative saxophonists. I have followed her career for several years and continue to be impressed by her expressive vision, development, and artistic integrity. With her, I know that the music is in very capable hands.”

 

Marta Wajdzik – Alto Saxophone & Flute, Paweł Tomaszewski – piano & keyboard; Robert Kubiszyn – electric bass; Paweł Dobrowolski – drums

**

יום חמישי, 15.9

20:00 – לילה לבן: אוריאל הרמן ומעיין דוארי פוגשים את רביעיית המיתרים של Piotr Steczek

הפקה מיוחדת לפסטיבל

מפגש מרתק בין שניים מטובי המוזיקאים הישראלים לרביעיית מיתרים בהובלת הכנר הנודע פיוטר סטשק. השישייה תבצע יצירות שנכתבו במיוחד לערב זה אותן כתבו הרמן וסטשק וכן עיבודים שנכתבו במיוחד לערב זה לשיר עם פולני ולשיר ישראלי מוכר ואהוב.

 

הפסנתרן אוריאל הרמן הוא אחד מהפסנתרנים הישראלים הפעילים והמוערכים ביותר ברחבי העולם. בשנים האחרונות הוא הופיע עם הרביעייה שלו ובמופעי סולו בפסטיבלים ואולמות קונצרטים מוכרים בארה״ב, דרום אמריקה, מזרח אסיה ובמדינות רבות באירופה. אלבומו השלישי Face to Face יצא בשנת 2019 בלייבל הצרפתי האיכותי  Laborie Jazz.

 

אומן כלי ההקשה מעיין דוארי הוא מהמוזיקאים המבוקשים בישראל. הוא משתתף קבוע בהרכבים מובילים בישראל כמו הפרוייקט של עידן רייכל, ריטה, שלמה גרוניך, יובל דיין, רביד פלוטניק, יאמאן בלוז ועוד.

 

הכנר הוירטואוז, נגן כלי הנשיפה והמלחין פיוטר סטשק הוא שם מוכר על במות פולין ואירופה, שם הוא מופיע הן כסולן עם תזמורות סימפוניות, והן בהרכבים בהובלתו. במהלך אינספור סיוריו ברחבי העולם, אסף סטשק כלי נשיפה אתנים שונים, בהן הוא מנגן, נוסף על נגינתו בכינור.

**

 

21:45 – On Green Dolphin Street – רביעיית עמית פרידמן מנגנת את המוזיקה של Bronislaw Kaper

מופע נעילת הפסטיבל. הפקה מיוחדת לפסטיבל

המלחין היהודי-פולני ברוניסלאב קייפר שבצעירותו פעל מברלין, היגר לארה”ב עם עליית הנאצים לשלטון באמצע שנות ה-30. בארה”ב הפך למלחין הבית של MGM והלחין את המוזיקה לכמעט 150 סרטים הוליוודיים בתור הזהב ההוליוודי מאמצע שנות ה-30 ועד לסוף שנות ה-60, ובהם סרטיהם של האחים מרקס: A Night at the Opera ו- A Day At The Races, וסרטים חשובים אחרים, כמו: המרד על הבאונטי, האחים קרמאזוב, The Gold Slipper, The Red Badge of Courage ועוד.

כמה מהשירים שהלחין קייפר הפכו לסטנדרטים של ג’אז, ובהם – On Green Dolphin Street, Invitation ו- All God’s Chillun Got Rhythm.

הסקסופוניסט והמלחין עמית פרידמן, מבכירי מוזיקאי הג’אז בישראל, ורביעייתו, ינגנו גרסאות ועיבודים שלהם ללחניו היפים של ברוניסלאב קייפר – מוכרים ופחות מוכרים

 

למידע וכרטיסים:

 

אולי תאהב\י גם:

בוקר של אזעקה

איטו אבירם

מצוקתם של מורי הדרך

איטו אבירם

פסטיבל הפרינג’ בבאר שבע: הצגות ילדים, מוסיקה, מופעי מחול והצגות פרינג’ מהארץ ומהעולם

איטו אבירם

הגב לפוסט

דילוג לתוכן