Image default
מה חדש

פסטיבל בכורות בירושלים ב”בצלאל” ובקמפוס לאמנויות

 

בכורות הוא אירוע ה”ביכורים” של הסטודנטים היוצרים בירושלים, והוא מתקיים לראשונה בבצלאל, האקדמיה לאמנות ועיצוב ובקמפוס ירושלים לאמנות.

 

הפסטיבל באקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל:

יום ד’, 25 דצמבר 2024

היום הראשון של בכורות מתקיים במשכנה של בצלאל, בלב ליבו של מרכז העיר ירושלים. בצלאל הוא קמפוס מרהיב ומרשים המשתרע על שטח של 42,000 מ”ר, ובו תשתיות מן החדשניות והמתקדמות בעולם. בין היתר, עומדות לרשות הסטודנטים באקדמיה סדנאות ענק – סדנת אנימציה, פיסול, הדפס, דפוס דיגיטלי, ריתוך, מתכת, עץ, תפירה, יציקה, פיירקס, אובניים, גבס ועוד – לצד גלריות מרשימות, כיתות לימוד מתקדמות, חללים אימרסיביים, מעבדת הפקה וירטואלית, מעבדת מחשוב פיזיקלי, סדנת מידול, רובוטים והדפסות תלת ממד וכן מרכז נתן דרהי למחקר וחדשנות, שמטרתו לפתח את החיבור בין אמנות, עיצוב, טכנולוגיה, חדשנות ומדע. המעבר לקמפוס ג’ק, ג’וזף ומורטון מנדל, מסמנת את חזרתה ההיסטורית של בצלאל אל מרכז העיר ואת יצירתו של קמפוס עירוני שוקק, הכולל את הבניין ההיסטורי של בצלאל, בו שוכן בית הספר לארכיטקטורה, את הקמפוס החדש ואת מעונות בצלאל, כולם במרחק הליכה קצר זה מזה.

בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים
קמפוס ג’ק, ג’וזף ומורטון מנדל, זמורה 1, ירושלים

קווי אוטובוס בקרבת הקמפוס: 17, 18, 19, 22, 34, 66, 66 א, 71, 72, 74, 75, 77, 78 וקווים נוספים
רכבת קלה: תחנות יפו מרכז, העירייה.


הפסטיבל בקמפוס ירושלים לאמנויות

יום חמישי, 26 דצמבר 2025

היום השני של בכורות מתקיים בקמפוס ירושלים לאמנויות. הקמפוס הוקם כחלק מחגיגות 100 שנה להקמת הפדרציה היהודית של ניו יורק ו-50 שנה לאיחוד ירושלים על ידי הפדרציה בעזרת עיריית ירושלים, ממשלת ישראל, חברת עדן – פיתוח כלכלי בירושלים והקרן לירושלים ובהשקעה של למעלה מ-50 מיליון דולר, כחלק מתוכנית כוללת לקידום התרבות והאמנות בירושלים. הקמפוס בשטח של כ- 10,000 מ״ר ומיועד עבור כ-1,500 סטודנטים, תוכנן על ידי משרד אפרת-קובלסקי אדריכלים.

קמפוס ירושלים לאמנויות הוא קמפוס הכולל את הסטודיו למשחק ניסן נתיב, בית הספר סם שפיגל לקולנוע ולטלוויזיה, בית הספר לתיאטרון חזותי והמרכז למוזיקה מן המזרח. הוא נחנך ב-2022 בירושלים בסמוך לבית העם בירושלים . המתחם כולל שלושה בניינים ושטח ציבורי פתוח. בין חיפוי האבן לבין קירות הבניינים עשויי הבטון יש חלל אוויר המאפשר זרימת אוויר ובידוד. לכל בניין מרקם, שפה ואשנוב מעט שונה. השטח הציבורי הפתוח כולל כיכר מדורגת המקבילים לשיפוע הרחוב (בצד של רחוב בצלאל) ובה שבילים וצמחייה. הכיכר, בתכנון אדריכל הנוף אורי זק רייכרף, נועדה לעריכת מופעים, ימי סטודנט, כנסים וחגיגות.

קמפוס ירושלים לאמנויות

חניון מנורה: רח׳ מנורה 5

אולי תאהב\י גם:

פורים בחולון עם העדלאידע והשנה: “הקרנבל של המדינה”!!!

איטו אבירם

פסטיבל ישראל ופסטיבל הג’אז, ירושלים 3-12 ספט’: גם בשידור ישיר

איטו אבירם

קמפינג עם מזגן בחמת גדר  

איטו אבירם

הגב לפוסט

דילוג לתוכן