Image default
מה חדש

פברואר של שרב – הענבים בגולן דווקא נהנים

 

נופשים בכינרת באמצע פברואר. צילום: אבי אריש.
נופשים בכינרת באמצע פברואר. צילום: אבי אריש.

מאות נופשים פקדו את חופי רשות הכינרת במהלך הימים האחרונים וזאת בשל מזג האוויר הקייצי ששרר במהלך השבוע והגיעו לשיאו היום עם טמפרטורות שנשקו ל-30 מעלות .

גדי שטרית מנהל חוף חלוקים- כורסי- לבנון של רשות הכינרת אמר: “אני עובד בכינרת כבר שנים רבות ולא זכור לי מתי היה חום כזה באמצע חודש פברואר. בהחלט מדובר בחום קיצוני ונופשים רבים הגיעו לחופי הרשות ליהנות מהקיץ שבאמצע החוף”.

ברשות הכינרת החלו בשבועות האחרונים בהערכות לחודשי הקיץ ופתיחת עונת הרחצה כשבין היתר שנציגי הרשות הגיעו לחופי הכינרת על מנת לאסוף דגימות מים לבדיקה. השנה השחונה נותנת אותותיה לא רק באגם הכינרת שעלה עד כה רק ב -36 סנטימטר, גם הספיקה בנחלי הצפון נמוכה במיוחד 5.20 מ”ק מים לשנייה בלבד, כשהממוצע הינו 7.59 מ”ק מים לשנייה.

בניגוד לנופשים בכינרת, מי שאינם נהנים ממזג האוויר החם הם החקלאים שנאלצים באופן חריג להשקות את השטחים החקלאיים כבר כעת, באמצע חודש פברואר. “עד כה נאלצנו להשקות אלפי דונמים של שדות חקלאיים ובמידה ולא ירד גשם המצב רק יחמיר” אמר תא”ל (במיל) רפי נוי, מנכ”ל אגודת מים בגליל   “בעשור האחרון נאלצנו רק פעם אחת להשקות במהלך חודש פברואר, זה היה בשנת 2014 שהוגדרה כשנת בצורת לחקלאות. המצב לא טוב, למאגרי המים בגולן עד כה לא נכנס אפילו קוב אחד של מים והם ריקים”.

עם זאת. בסוף אותה שנה היה מהפך, ומאי 2014 היה חודש שיא מבחינת כמות הגשמים שירדו בארץ, וגשמי מאי שלפני שנתיים הפכו על פיהם את מאזני המים גם בדרום וגם בכינרת. חשוב לציין כי, החקלאים נמצאים בעיצומו של מאבק כנגד התיקון בחוק המים המציע להלאים את אגודות המים ולהפוך את חברת מקורות למונופול, מה שייקר באופן משמעותי את מחיר המים לחקלאות.

לחקלאים, העובדה שאולי יתחיל לרדת גשם דווקא באביב אינה מועילה. עופר ברנע מחברת ג”ג של החברה לפיתוח הגליל: “חודש פברואר השנה מאוד שחון וניחן מזג אוויר קייצי, אין אנו יכולים להמתין לגשמים שאולי יגיעו בהמשך וכבר התחלנו להשקות את גידולי החורף , החיטה, תפוחי האדמה הגזר ואפונה , בצורה אינטנסיבית, כאילו שיורדים כ 50 מ”מ גשם, כפי שהיה בשנים עברו. ברור לכולנו שיהיו השלכות גם על גידולי הקיץ ונצטרך לבצע שינויים בתכניות ”

ההתמודדות עם הצורך בהשקיה רבה בעונת חורף שחון זה ,יחד עם הקיצוץ של רשות המים ב- 25% מכמות המים לחקלאות עקב השנה השחונה והדיונים בכנסת סביב תיקון 27 בחוק המים, הגבירו את החששות בקרב החקלאים.

 

כרם פארס 900 מטר מעל פני הים- צילום- יקב בזלת הגולן
כרם פארס 900 מטר מעל פני הים- צילום- יקב בזלת הגולן

ודווקא יואב לוי הבעלים של יקב בזלת הגולן אומר כי, לגפנים בכרמי היין הנמצאים בתרדמת חורף, עדיפה התעוררות לאדמה יבשה ולא רטובה מגשמים. שילוב של מנות קור ויובש מטיב עם איכות הענבים. אך יחד עם זאת עבור שאר ענפי החקלאות מקווים כולנו כי יהיו אירועי גשם נוספים.

 

 

אולי תאהב\י גם:

מוסיקה קמרית מפתיעה בין הפרדסים בקיבוץ נען

איטו אבירם

פסטיבל ג’אז חדש בישראל – בירושלים

איטו אבירם

אפולו ודפנה – המופע הפותח של בארוקדה

איטו אבירם

הגב לפוסט

דילוג לתוכן