מכירים מסעדה משפחתית מרווחת בשרון, הפתוחה גם בסופ”ש, ומציעה אוכל טוב במחיר שאינו קורע את הכיס? אז הנה עוד אחת לרשימה שלכם: שולה, קיסריה. אל תחפשו את מסעדת פירות הים והדגים (המציעה גם סטייקים ואוכל טבעוני) על שפת הים בקיסריה. היא ממש לא שם, בין העתיקות ומול האמפיתיאטרון העתיק. המסעדה שוכנת בבניין נאה, שיש לו מרפסת מרווחת, במרכזו של אזור התעשייה של פרדס חנה/קיסריה, (שתי דקות מהכביש המהיר לחיפה) בין מבני ההיי-טק ומפעלי התעשייה. מדובר באזור תעשייה חדיש, שמור ומסודר, כזה שבלילה אוחזת בו שלווה, והכניסה אליו מתאפשרת דרך מחסום עם שומר. כמו אחותה הצעירה ממנה, “שולה רעננה”, השוכנת גם היא באזור התעשייה של העיר, זוהי מסעדה תוססת, שיש בה אווירה נעימה בזכות הנהלה נכונה וצוות מלצרים צעיר וראוי העושה את עבודתו עם חיוך ובתנופה. לכאן באים כדי לאכול, ומהכל. כל אחד ימצא משהו שיהיה לו טעים, ואף כי לא כל המנות הן באותה הרמה, הרי שנפילות של ממש אין, ובאותה המידה – ישנן מנות שהן נפלאות לחיך. אנחנו אהבנו את הדרך שבה הובלנו את השולחן, הושבנו וטופלנו ביד רמה ובזרוע נטוייה על ידי מלצרים שונים, שכל אחד משך אותנו במיומנות עמוק יותר אל תוך הארוחה. לבסוף נטל את הפיקוד בחור ממושקף בשם גל, שהקפיד לכנות אותנו כל העת “חברים”, אבל דאג לנו כפי שחבר דואג לחבריו, וזה הרבה. אין כמעט ב”שולה” מנות עיקריות שמחירן עולה על 100 שקלים. רוב הדגים ופירות הים מתומחרים בין 80 – 100 ₪, אבל במחיר הזה כלולה גם “המנה הראשונה”, שהיא “מתקפת” סלטים רצינית ואיכותית, שאנחנו התאמצנו מאד שלא לשבוע ממנה כליל, ולא עשינו זאת בהצלחה מרובה מדי. מנת הסלטים עולה, כשאינה באה עם מנה עיקרית – 38 ₪. קיבלנו את הסלטים ביחד עם פרוסות חלה טרייה (היה ערב שבת) ואהבנו במיוחד את הכרובית המטוגנת, את האיקרה הלבנה עם חתיכות בצל, את נתחי הבטטה, את הפסטו החריף, רצועות הגזר ואת גרגירי החומוס הפיקנטיים. צלוחית שהתרוקנה – מולאה מחדש, וביעילות. הוספנו גם טפאס דייגים, וקיבלנו שלוש צלוחיות עם סלמון, הרינג וסביצה כבושים שהיו לעילא ולעילא. בהחלט מנת פתיחה מומלצת. ישבנו במרפסת, ומזג האוויר הסתווי נעם לנו. סביבנו ישבו בעיקר משפחות על נשיהן וטפן, שניכר היה כי בעיניהן זה המקום הדי-קבוע לארוחות שישי משפחתיות. אנחנו, שהגענו מאזור רעננה, נסענו 28 דקות כדי להגיע למקום. המנות העיקריות הפגינו קצת פחות אחידות. בדג הדניס, שהגיע עם פירה עגבניות חמצמץ ומעניין, מצאנו עצמות קטנות. אלה לא הפריעו לסועד הצעיר שבחבורה להמשיך ולחטט במרץ ובזהירות, כי טעמו של הדג ערב לחיכו מאד. קערת פירות הים נראתה, לסועדת הצעירה, קצת אנמית וסטנדרטית, ובגדול – הסכמנו כולנו כי אין בה בשורה מדהימה. לעומת זאת, מנת השרימפס בקארי היתה מוצלחת מאד, מתובלת וחריפה (ציפינו לחריפות רבה יותר, שיש לה מקום במנה שכזאת) כדבעי.
אהבנו במיוחד את הטראפלס שהוגשו לנו עם רוטב מתקתק ובו פולי קפה, אף יותר מהקינוח הנוסף – שולה הקטנה – המבוסס על מרנג שוקולד ומשטחי שוקולד לבן וחום. אגב, רצינו גם מרק – ולא היה. בשם חובבי המרק, אנו תובעים ששולה תציע את מרקי פירות הים והדגים שלה לאורך כל השנה, ולא רק בחורף. ועוד אגב אחד – שווה להגיע באמצע השבוע לעסקיות. הן הוגנות במחיר ומגוונות בהיצע. עוד תוכלו למצוא בין מנות התפריט מבחר של דגים טריים פירות ים ובשר כמו: מוסר בתנור עם ירקות ועשבי תיבול, פילה מושט ברוטב חמאת לימון ושמיר, פילה לברק בגריל, שרימפס בגבינת רוקפור, מעורב פירות ים בחמאה שום ויין, קלמרי וזרועות קלמרי ועוד. לאוהבי הבשר מוצעות מבחר מנות בשריות מבשר טרי: אנטריקוט מיושן, פרגיות ברוטב הדרים,קבב מזרחי, ועוד. ויש גם טבעוניות וצמחוניות, המודגשות בתפריט. ‘שולה’ מזמינה אתכם לערוך במסעדה אירועים פרטיים ועסקיים בתיאום מראש. לפרטים נוספים צרו קשר ב- 050-9777135 events.c@shulla.co.il שולה – בשרים וסטייקים, פירות ים, אוכל צמחוני, דגים פארק העסקים הצפוני קיסריה, קיסריה טלפון: 04-6377715