-
המסעדה סגורה כבר כמה חודשים *
בואו נתחיל מהשורה התחתונה: הקונספט של המסעדה מעניין. הוויטרינה במסעדה גדושה במיני בשרים כמו: קבב, צ’וריסוס, צלעות כבש, סטייק אנטריקוט ופילה עוף. אתם מצביעים באצבע על הנתחים בהם חשקתם, המוכר ממול אוסף בשבילכם את הבשר, שוקל אותו מולכם ואז שולח אותו אל אסכלת הפחמים הלוהטת, שם יטפל בו השף ויגיש לכם לשולחן. המחיר אחיד: 26 ₪ למאה גרם בשר, לא משנה באיזה סוג בחרתם. הבשרים שהוגשו לנו במסעדה היו טעימים מאד.
אם הרעיון מתאים לכם, תשמחו לשמוע כי תמורת 20 ₪ נוספים (לכל סועד!) תקבלו אל השולחן צלוחיות ובהן 10 סוגי סלטים. הצלחות ימולאו לאורך כל הסעודה בכל פעם מחדש. (200 גרם בשר על האש + 10 סלטים במחיר 62 ש”ח זה לא הרבה.)
ומה עם קינוחים? נחזור אליהם בסוף.
הגענו למקום בצהרי אחד מימי החול, כאורחי המסעדה. פעם שכנה כאן מסעדת “ריהאמה” האסייתית, שהלכה בדרך כל מסעדה, ונסגרה. מצאנו חנייה בשפע, והיה נחמד לגלות את סמיכותו של הפארק השכונתי עטור העצים והדשא אל המסעדה, כולל פינת משחקים לילדים שבעים, שיניחו להוריהם להמשיך לאכול וייצאו לשחק, וגם מתקני כושר, למי שרוצים מיד להוריד מעט מהקלוריות שהעלו בארוחה. במו עינינו ראינו כמה עוברי-אורח שפסעו על המדרכה הסמוכה, וצעדיהם לקחו אותם, בניגוד לרצונם, בכיוון ריח הבשר הנצלה על האש, עד שהם הצליחו, לבסוף, להשתלט על רגליהם ולהמשיך בכיוון הרצוי.
אנחנו רצינו לבקר במקום דווקא בשישי בערב, או בשבת בצהרים, אבל המסעדה כשרה וסגורה בסופי שבוע. בעבר, כל מי שחיפשו מסעדת בשרים מעולה במרכז השרון נהגו ללכת למקום של פטר הומלס בקניון דרורים, שהיה פתוח 7 ימים בשבוע והציע בשר משובח באמת במחירים קצת פחות משובחים. המסעדה נסגרה בגלל הדרישות המופרזות של משרד הבריאות וכולנו הפסדנו. החנות של פטר עדיין פתוחה.
היינו בן ובת בני 13 ואבא אחד. היה יום קודר וגשום. אחד השותפים במקום מיהר לקבל את פנינו, והושיב אותנו במסעדה שהיו בה עוד כעשרה סועדים. לצערנו מצב רוחו של האיש שקיבל את פנינו היה גם הוא קודר, והוא אפילו שיתף אותנו בסיבה: “מלצרית אחת הבריזה לי, ואני מאד לחוץ”, אמר, וציפה להבנה. אחר כך הוא חלף על פנינו מדי כמה דקות, ובכל פעם אותת לנו שמיד הוא מגיע. הבנו אותו. לבסוף, המלצרית הבודדה הגיעה אלינו, ונראתה גם היא לחוצה מאד. ללא חיוך היא הגישה לנו סלטים, שחלקם היו טעימים מאד (הכתומים במיוחד). פיתות היא שכחה. לא היה נעים להפריע לה, כי היא היתה לבד, אז התאפקנו, ובסוף ביקשנו ממנה פיתות, והיא מיהרה להביא אותן.
עתה נקראנו אל הוויטרינה. בחרנו מגוון של בשרים, כל אחד בדיוק את מה שהוא אוהב, וחזרנו לשולחן. ניגבנו קצת חומוס מצוין, אני המשכתי לנשנש מצלוחיות הסלטים, שהמלצרית בטובה מלאה פעם נוספת, ואז הגיע הבשר. קיבלנו אותו על מגש חרסינה מחומם בנרות, וזה היה חשוב, כי הוא נותר חם עד סוף הארוחה.
סטייק האנטריקוט היה מדויק. נתחי הקבב היו מעולים, הפרגית נימוחה בפה וגם הנקניקייה החריפה נעשתה כהלכה. עם צלעות הכבש היתה בעיה קטנה, כי הן היו חיוורות כאילו לא נעשו על האש, אף כי טעמן היה טוב. את הצ’יפס שהגיע כתוספת, קיבלנו בתוך חרוט נייר והוא היה טעים כמו כל צ’יפס.
ומה עם הקינוח? דווקא התחשק לנו קינוח בסוף הארוחה, אך לא מצאנו אותו בתפריט וויתרנו. במקום זאת קנינו שני שלגונים בפיצוציה ממול. יש במסעדה גם תפריט בשרי לילדים, והוא כולל המבורגר או שניצל.
לסיכום, אם המלצרים יזכרו כולם להגיע למסעדה, לא להבריז וגם לחייך, ואם הבעלים יפגינו מצב רוח טוב, יש לכם סיבה לנסות את מסעדת “ריי בשרים”. רק זכרו – לא בסופ”שים. ניתן לקנות בשר במסעדה לפי משקל, וישנה אפשרות לקיים בה אירועים בסדר גודל של עד 100 אורחים.
ולגבי ההשוואה בה פתחנו, עם מסעדת פטר הומלס המנוחה? עוד חזון למועד…
ריי בשרים: החסידה 1, קדימה. טלפון: 09-8999953