שורה תחתונה: “הכי טובה” היא לא רק קביעה שלנו, אלא גם של כל מי ששאלנו בחופשות האחרונות שלנו בצפון: תיירנים, סועדים, מקומיים ואורחים. מדוע? אולי בגלל שהאוכל מוקפד, מלא השראה וטעים, המקום נעים ולא המוני והמחיר? רובן המכריע של המנות הוא בן 2 ספרות בלבד. כדי להחליט בעצמכם תצטרכו להזמין מקום מראש, כי בסופ”שים המקום מלא. תמיד.
התכוננו היטב לביקור החוזר שלנו, מקץ כמה שנים, במסעדת פוקצ’ה בגן הצפון. את הדרך ממלון המטיילים הוויליג’ בו בילינו את החופשה, דרך בית הילל ואז ימינה עוד 2 דקות עד למרכז המסחרי “גן הצפון” עשינו ב- 13 דקות.
המסעדה המנוהלת בקפדנות ע”י אייל אלחנתי, שהוא גם הבעלים, נראית קטנה קצת יותר ממה שחשבנו. שבת בצהריים. כל השולחנות מוזמנים. מראה המסעדה אינו יוקרתי, אבל האפלולית והשולחנות הכהים עושים את העבודה, ביחד עם ארגזי הירקות הדקורטיביים בכותל הדרומי של המסעדה.
המלצריות יעילות וידידותיות, אבל לא מתחנפות. אם גם האוכל יהיה כזה – זכינו! כולנו – אימא, אבא ובן ובת בני 14 רעבים. התפריטים נפתחים בסקרנות. כמו כל מי שמגיע לכאן, גם אנו יודעים שהמסעדה נחשבת למעולה, ואם חושבים על זה – זהו מתכון בטוח לאכזבה.
ארוחת הצהרים שאכלנו יכולה להיחשב לעסקית, אם היא נאכלת באחד מימי השבוע ולא בסופ”ש. אז, במחיר של המנה העיקרית, מקבלים גם מנה ראשונה לבחירה. זה לא כולל שתייה, ולקינוחים המוצעים יש מחיר אחיד – 15 ₪.
התחלנו עם קרפאצ’יו בקר, (37 ₪), שאותו נהנינו לנגב עם פרוסות הלחם הטרי שהגיע גם הוא אל השולחן. המנה הזאת היא פותחת תיאבון מצוינת, שכן היא תמיד לא מספיקה לאף אחד, ובעיקר מעוררת את החשק להגיע כבר למנה העיקרית.
אל השולחן הגיעה גם מנת חציל בלאדי (33 ₪), שהיה שרוף בטאבון, אבל כמו שצריך. גם המנה הזאת נוקרה בטפריהם המעוקלים של יושבי השולחן, כמו היתה טרף שעופות דורסים מורעבים עטים עליו.
לקחנו 4 מנות עיקריות, שמחיריהן נעו בין 44 ל- 99 ₪: מנת טורטליני, מנת רביולי, מנת דג פורל ומנת פסטה עם נתחי פילה עוף מושחמים בציר בקר ושמנת. המנות הללו מגיעות בשילובים אפשריים שונים וחלקן מתאימות גם לטבעונים. כדרכנו, טעמנו זה מצלחתה של זו (וגם להיפך) וניסינו להחליט בינינו ובין עצמנו איזוהי המנה המשובחת ביותר. היה קשה, כי כל אחד התגאה בבחירה שלו, אבל גם מכיוון שהמנות כולן היו טעימות מאד, בלי “נפילה” ובלי “אבל”…
קינחנו עם פלאן קוקוס (25 ₪) וטוויל שוקולד (33 ₪). את השוקולד כולם זללו, ואת הפלאן, האפוי עם קרמל ושבבי קוקוס זלל לבדו עבדכם הלא נאמן…
מפליא לציין, כי לאורך כל הסעודה היה השולחן המשפחתי לצידנו ריק. אין לכך הסבר, שהרי כמעט ואין אפשרות להשיג מקום במסעדה בסופ”שים. זאת, אלא אם משהו לא טוב קרה למשפחה שהזמינה את השולחן הזה בדרך למסעדה.
תפריט הילדים מציע סוגי פסטות ופיצות במחירים שבין 33 ל- 45 ₪. ואגב, תפריט הילדים, מחיר הבירה השחורה (11 ₪) שהזמינה בתי הוא אינדיקציה נוספת לעובדה שבמסעדת פוקצ’ה לא מתפתים לקרוע לך את הכיס בתמורה לאוכל המעולה שהם מגישים.
יצאנו מתנדנדים קלות אל בוהק השמש ומגרש החנייה ההומה. הרעב נגוז זה מכבר ואתו גם תחושת ההתעלות והצפייה שגדשה אותנו בבואנו. את מקומה תפסו תחושות אחרות, פחות אופטימיות, אף כי היתה מסקנה אחת שכולנו חלקנו: המסעדה הזאת באמת מעולה!
מסעדת פוקצ’ה גן הצפון (ליד הגושרים) טלפון: 072-3948531 פתוחה גם בסופ”ש.
שעות פתיחה א-ש : 12:00- 23:00
עסקיות מוגשות בימים א-ו בשעות 12:00- 18:00 (לא בחגים)
מה כדאי לעשות בחופשה באצבע הגליל:
- מרכז קנדה הממוזג שבו בריכת שחיה מקורה, אולם החלקה על הקרח, באולינג וסרטים תלת-מימדיים.
- מרכז האקסטרים של לודג’ מנרה, כולל הרכבל, קיר טיפוס, טרמפולינות וקליעה למטרה.
- רכיבה עצמית בטרקטורוני “רייזרים” היוצאים מכפר בלום – מסלול מדליק ומפתיע, בין אצבע הגליל, הירדן ורמת הגולן.
- ביקור קיצי בחרמון. הכניסה חופשית, האטרקציות רבות וכוללות מסלולי גלישה על שקים, ברכבים ומסלולי הליכה בגובה ההרים. (בתשלום).
- בא לכם לעשות פיקניק משפחתי על גדת נהר החרמון, ב”סוף עולם” – הנה איך להגיע…
- נסיעה של חצי שעה אל העיירות הדרוזיות מסעדה, מג’דל שמס ובוקעתא, המציעות מסעדות, דוכני שוק ואווירת הרים אירופאית. שלבו את כל זה בהליכה בתוך יער אודם, יער אמיתי, חשוך ומסקרן, ליד העיירה בוקעתא וקנחו בסיור בעמק יעפורי, שבמרכזו ברכת רם, המכונה גם “עמק תפוחי העץ”.
היכן כדאי לאכול באצבע הגליל זהו הקישור אל כתבת התרשמות שלנו מ- 7 המסעדות, בתי הקפה ודוכני האוכל השווים יותר באצבע הגליל.
תגובה אחת
איזה מסעדות פתולות בערב חג ראש השנה 2020 באיזור ראש פינה וצפונה ?
איטו אבירם משיב: שאלה טובה. מומלץ להתקשר אל המסעדות ולברר.