Image default
איפה לאכול במרכז מסעדות מסעדות מרכז

מסעדת דולפין-ים – כשמתחשק לאכול דג בירושלים…

דולפין ים בפנים מהצד השני

היינו זוג הורים וזוג ילדים, וחיפשנו מסעדת דגים משפחתית, לא מנקרת עיניים בעיצוב ובמחיר, שפתוחה גם בסופי שבוע. המליצו לנו על דולפין ים, במרכז העיר. הגענו למסעדה לאחר ביקור מוצלח מאד במוזיאון המדע. השעה היתה 2 בצהריים, והחנייה באזור הרחובות הצרים, הסמוכים לקניון ממילא, היתה בשפע.

ההתרשמות מבחוץ היתה שמדובר במוסד ותיק. לא מהמסעדות החדשות, המעוצבות והבוהקות, אלא מאלו שמאכילות את הירושלמים כבר הרבה שנים. מוסד ירושלמי טיפוסי, המושך לא מעט תיירים, אך לא “מסעדת תיירים” כזו שגורמת למקומיים להדיר מהמסעדה את רגליהם.

התפריט הציע מגוון דגים ופירות ים טריים, לצד בשרים, פסטות עם מגוון רטבים, מנות צמחוניות ומנות ילדים. כשמציעים לך “הכל”, זה קצת “לקפוץ מעל הפופיק”. לכן התרכזנו בדגים ובפירות הים.

דולפין ים אוכל

לפתיחה הגיעו אל השולחן צלוחיות סלטים במגוון נאה. הסלטים לא הפתיעו, בלשון המעטה. היתה שם כרובית מטוגנת, טחינה סתמית, כרוב כבוש, סלק, חצילים… המלצרית שאלה אם אנו מעוניינים בתוספת מאחד הסלטים. ויתרנו, וחיכינו בסבלנות למנות העיקריות.

מסתבר שהיה שווה לחכות. המנות היו כולן טעימות להפליא. עובדה – כל אחד מאיתנו ניסה לפתות את שכניו לשולחן לטעום ממנתו. נתחיל עם פילה הסלמון. המנה היתה גדולה, והסלמון היה פריך, לא עשוי מדי ובקיצור – ללקק ת’אצבעות. מומלץ בכל פה.

דולפין ים סלמון

מנת פלטת הדגים שהוזמנה על ידי הילדה שבחבורה הפתיעה בגודלה. היו שם שלושה סוגי דגים: מושט, בורי ודניס, וניכר היה בה, בסועדת, שהדגים טעמו לחיכה. עובדה שהיא הצליחה לסיים חלק ניכר מכל אחד מהדגים, והשאירה על הצלחת הרבה פחות ממה שחששנו שתשאיר.

אחיה לקח דניס, וטען שהוא “ממש מעולה”. להוכחה – סיים את כל המנה, וכשנתבקש להטעים גם את האחרים מהמנה המוצלחת שלו, גילה קמצנות מופלגת.

מנה נוספת, ראויה לציון, היא מנת השרימפס ברוטב שום וצנוברים. כאן הרוטב משחק תפקיד מכריע, והוא, אכן, ביצע היטב את תפקידו.

התוספות שקיבלנו – תפוחי אדמה שלמים, מבושלים, היו הממ… בסדר. לא היו מצידנו טענות גם אל סלט החסה, שהזכיר הרבה סלטי חסה אחרים, ולא היה בו כל ייחוד או הפתעה.

רומי ואדר. הפתיעו ואכלו הכל.
רומי ואדר. הפתיעו ואכלו הכל.

דווקא הקינוח כן הפתיע: גלידת וניל עם טחינה, חלבה וריבת עגבניות שרי. שילוב מרענן, ייחודי ולא שיגרתי.

המלצר שלנו, סטודנט, היה חביב במיוחד וסייע רבות בבחירת המנות, כשהוא מפגין ידע רב. בזמן הארוחה שמנו לב לסועדים האחרים שנכנסו למקום: היה שם זוג ישראלים דוברי רוסית עם כלבלב קשור, כמה זוגות בני 70+ שזו בוודאי לא הפעם הראשונה שלהם במקום, שני אנשי עסקים מעונבים ו… אנחנו. משפחה ישראלית נופשת.

עסקיות: (בין 12:00 ל- 17:00) במחיר המנה העיקרית תקבלו גם סלטים, פוקצ’ה וכוס שתייה.

דולפין ים Take Away, בשרים, דגים, פירות ים – 02-6232272

רח’ שמעון בן שטח 9, ירושלים seadolphinrest@gmail.com

ואחרי האוכל ? הנה אטרקציות ופעילויות, מסעדות ובתי מלון בירושלים, המומלצים באתר “התרשמות”

 

אולי תאהב\י גם:

7 מסעדות מדליקות בירושלים: משפחתיות ופתוחות גם בשבת (גם ובמיוחד בימים אלה)

איטו אבירם

מסעדת ואמוס בראשל”צ – חוויה מקסיקנית שווה!

איטו אבירם

בילינו לילה ב”איביס סטיילס” ירושלים של חוויה ירושלמית אמיתית

איטו אבירם

הגב לפוסט

דילוג לתוכן