בצהרי שבת קרירה עם שמיים תכולים לקחנו את הילדים ויצאנו אל מסעדת Table Talk ברחוב בר גיורא, פינת דיזנגוף. הלך לנו קלף, מצאנו חניה ברחוב הקטן ממש ליד הכניסה למסעדה, וזה בהחלט היה גם רמז לבאות.
היתה תחושה מענגת, לראות זוגות, שברכיהם מכוסות בשמיכות המחולקות במקום, מתכנסים סביב עצמם, וסביב שולחנות, מניחים לפטריות החימום לשגר אליהן קרניים דמויות שמש, בוחשים בתפריט, מתחילים עם נשנוש של פלטת דגים או דג מלוח, וממשיכים משם. רצינו גם אנו להיות חלק מכל זה, ובכל זאת, העדפנו להתיישב במרפסת המחוממת.
בשתיים בצהרים בשבת הכללים שונים, וזו עדיין לא נחשבת לשעת צהרים, אלא לשעת בוקר, כך סח לנו מיכאל החביב, מנהל המקום, אבל מיד הרגיע, כשראה את מבטי האכזבה שלנו, שהוא מאמין שלמרות הציפיות שלנו לארוחת צהרים, נצא שבעים ומרוצים.
Table Talk, מוגדר כביסטרו קוסמופוליטי. הסועדים אותם פגשנו היו, אמנם בעיקר תל אביבים, אבל טווח הגילאים (גם של הכלבים) היה בהחלט “קוסמופוליטי”. שתי סטודנטיות, קשישה ונכד, חבורה של תל אביבים ועוד חבורה של בני ובנות 50+ וגם, הממ… משפחה או שתיים לגמרי רגילה, כמונו. עושה רושם שאנשים באים לכאן לא רק לאכול.
מכיוון שאכלנו ארוחת בוקר, ועוד לא יכולנו להזמין מתפריט הצהרים, הלכנו על פלטת בשרים (118 ₪) מחיר לא זול, לטעמנו, אך איכות הבשרים מעולה, וגם הלחם הנלווה, החמאה והתוספות תרמו בהחלט. הוספנו גם פלטת דגים שהיו בה גם דגי הרינג וטונה, היא גם באה עם אותו לחם קראנצ’י מבחוץ וחם ועשיר מבפנים עם חמאה ותוספות, ומחירה הרבה יותר סביר (59 ₪),
במקביל הזמנו שני מרקי-תבשיל המתומחרים ב- 85 ₪. הראשון היה מרק/תבשיל זנב שור, שהגיע לשולחן בתוך צלחת פח עם ידיות, והיה עשיר וסמיך. המנה הזו לא הפסיקה להפתיע. שלושה בני משפחה אכלו ממנה בתורות, כשהיא נשארת מהבילה ומפתה כל העת. עם התבשיל הגיע עוד מהלחם… אתם כבר יודעים, וגם “שוט” של מרינדת מלפפונים. אגב, כשקמנו ללכת, עדיין נותר מעט מרק בתוך פנכת הפח הבלתי נדלית, למרות שכבר כולנו שבענו עד להתפקע.
התבשיל השני, מרק דגים “בויאבאז” היה פחות סמיך, אבל לא פחות עשיר בצדפות ובדגים. אמנם, אשתי התענגה עליו עת ארוכה, וגם הילדים טעמו והתפעלו, אבל הם, כמוני, היו סבורים שתבשיל זנב השור ראוי לתואר “מנה מספר אחת” על השולחן.
לרגע קט היה נדמה שמישהו נותר רעב, ומיהרנו להזמין שקשוקה בלדי. מדובר בשקשוקה אדומה (יש גם שקשוקה לבנה) עם כמה נתחי חציל קלוי, שעושים הבדל גדול מאד בטעם, לטובה כמובן. השקשוקה הגיעה עם לחם… לא, לא הקראנצ’י ההוא, אלא חלה קטנה, שלמה, שהיתה נימוחה והיה תענוג לנגב בעזרתה לא רק את השקשוקה, אלא גם את הטחינה הסמיכה שהגיעה על צלחת נפרדת. (57 ₪).
קמנו מתנדנדים ושבעים, בלי לאכול ארוחת צהריים. בחצר המשיכו להיכנס עוד ועוד סועדים, שהעדיפו את הקור והשמיים שמעל על המיזוג שבמרפסת. כל אחד מהם קיבל שמיכה לברכיים, ופטריית חימום מעל הראש. האם יתכן שאנחנו פספסנו משהו?…
ומשהו על המקום החדש:
המבנה בו שוכן הביסטרו, נבנה ברחוב דיזינגוף בשנת 1935 ונפתח לאחר חודשים של שיפוץ. זהו מבנה באוהאוס בעל שלוש קומות וחצר מרעננת. לכל קומה אופי שונה – הבר החיצוני תחת כיפת השמיים, המרפסת הביתית בין עצים וקומה מבודדת, שאליה לא הגענו, המיועדת לאירועים פרטיים.
המונח Table Talk נולד במאה ה-16 ומתאר ז’אנר ספרותי המבוסס על שיחות וציטוטים של אנשי תרבות, אמנות ופוליטיקה באירופה. על בסיס אותן שיחות, שהתנהלו מסביב לשולחן, נכתבו ספרים רבים. את הרעיון הביאו היזמים בגרסתו המודרנית לתל אביב.
Table Talk מציע לא רק אוכל מגוון בסגנון פיוז’ן אירופאי, אלא גם אירועי תרבות. כך למשל, נפתחה במקום תערוכה של הצלם אלכס ליבק, התקיימה הופעה של להקת הקאלט האנגלית טייגר ליליס ואף מתוכננות הקרנות טרום בכורה.
התפריט המגוון במקום מציע, בצד מנות קלאסיות ממזרח ומערב אירופה ואלכוהול מגוון ואיכותי במחירים נוחים, גם מנות מיוחדות במינן, שמשתנות כל העת. דבר אחד לא מחליפים שם – את הצ’ייסר וודקה והדג מלוח, שתמיד אפשר לקבל. על המקום מנצח – השף יוג’ין קובל – בעל ניסיון עשיר כשף במסעדת פביו, מנדיס (סו-שף), מסעדת פושקין (סו-שף) מסעדת היוקרה ורה (שף), בעלי קיטירינג הגורמה “הוט- קוויזין”, קפה פלאמינגו (שף) ועוד. שעות פעילות המסעדה – מ- 08:30 ועד אחרון המבלים.
מסעדה, פאב ובר Table Talk, דיזינגוף 64 (פינת בר גיורא). טלפון :03-7746655
**
ואם אתם כבר בסביבה, הנה שתי מסעדות ועוד מלון בוטיק בנווה צדק שביקרנו בהם והתרשמנו, מרחק הליכה מדיזנגוף:
מלון בוטיק מולכו בנווה צדק – אינטימי, איכותי ומומלץ
מסעדת הטאפאס ויקי כריסטינה בחצר מוקפת עצים במתחם התחנה בנווה צדק
מסעדת הבשרים הטרקלין בנווה צדק – אנטריקוט על חלוקי נחל