Image default
בתי קפה

חצ’אפורי – בית קפה עם נשמה גרוזינית

קפה-מסעדה מנוהל על ידי אחים גאורגים, שניהם בעלי ניסיון בקולינריה וגסטרונומיה, ועכשיו 10% הנחה על כל התפריט*

8915064
החצר האחורית מוצלת, מסתורית ומעניינת

 

אל חצ’אפורי, בית קפה עם נשמה גרוזינית, הגעתי פעמיים.

בפעם הראשונה הגעתי בשעת בין ערביים של טרם קיץ. חלפתי עם בן זוגי על פני המסעדה הצרה והריקה והמשכתי אל החצר האחורית שהיתה מלאה. זו היטיבה להסתתר ללא סיכוי שתיראה מהרחוב, והציעה מפלט קריר, מוצל ומפתיע בין בנייניה הישנים של שכונת נחלת בניימין. אני זוכר ששתיתי קפה וטעמתי מעט מהאוכל הגרוזיני, בעיקר מאפים, שהיו נעימים ונימוחים ללשון.

 

בפעם השניה הגעתי אל המקום עם בני הבכור ושני ילדיי הקטנים, שהם גרוזינים למחצה. שעת צהרים מהבילה בסביבה המסחרית והמלחיצה שבחוץ. במהלך הדרך מהחנייה, מרחק גוש בניינים אחד משדרות רוטשילד ועד לבית הקפה, דומה ונמסנו כולנו בכוח מכרית של שמש תל אביבית איומה של אוגוסט. בפנים היה קריר, נעים וכמעט מלא. בחוץ ישב זוג דתיים שריחמתי עליו.

 

P1010013

הפעם לקחתי אצ’ארולי מאפה דמוי סירה ובתוכו 4 גבינות וביצה עלומה. יש לערבב את הביצה עם הגבינות ולאכול את הבליל ביחד עם המאפה. למרות שהתהליך הוא בדיוק ההיפך ממה שעושה לי תיאבון, בדרך כלל, הרי שבצורה מפתיעה נהניתי מהאצ’ארולי, בעיקר בשל טריות המאפה וטעמן העז של הגבינות. ילדיי, לעומת זאת, ברחו במיומנות משפע ההצעות הגרוזיניות אל פאסטה עם פטריות, שאותה הם הצליחו לסיים בקלות.

 

מאיר, הוורבלי והצעיר שבין שני האחים הגרוזינים שהמקום שלהם, הוא אדם חברותי, חייכן וסבלני, שתמיד ישמח להרחיב כל הסבר על התפריט הגרוזיני, עד לנקודה שבה תגיעו אל ההיסטוריה האישית שלו, או אל מראה ההרים בצפון גרוזיה.

 

“אף כי אוכל גרוזיני מזוהה עם בשר”, הוא הסביר לנו, “הרי שאני ואחי הלכנו לנישה של אוכל גרוזיני חלבי, מכיוון שרצינו להיות מקוריים ולא להציע משהו שכבר קיים”. הצהרה זו, שהבאתי עמי חזרה הביתה, נתקלה בתגובות חריפות של בני משפחה גרוזינים שלא הבינו איך אפשר לדבר על אוכל גרוזיני שאין בו בשר, כי פשוט אין דבר כזה…

 

ובכל זאת – יש. ב”חצ’אפורי” הקפה משובח, הכריכים מלחם גרוזיני הנאפה במקום, ויש מהם מגוון רחב:

כריך פטה  ממרח עגבניות, גבינת שמנת, חסה ועגבנייה, כריך גבינת עזים  טפאנד זיתים, פלפל קלוי ועלי רוקט, חביתה גבינת שמנת, עגבנייה, חסה ומלפפון חמוץ, כריך מוצרלה  בזיליקום, עגבנייה וזוקיני בבלסאמי, כריך חציל אפוי  טחינה, ביצה קשה ומלפפון חמוץ, כריך גבינת סולוגוני  טחמאלי, רוקט, אגוזים ושקדים. עוד בתפריט: סלטים, מרקים, פסטות, רטבים תוצרת בית, שקשוקה ועוד .

 

ולקינוח משהו על השם: מאיר היה מאד גאה בשם “קפאין” הדו משמעי שהוא הגה בכוחות עצמו כשמו הראשון של המקום. אני וכמה אחרים סברנו שהשם איננו כה מוצלח, ובוודאי לא משרת את אופיו הגרוזיני של המקום, אלא דווקא מטעה. קפה/מסעדה “חצ’אפורי” נשמע לי מבטיח הרבה יותר, משום מה…

ועכשיו – 10% הנחה על כל המנות בתפריט בימים א’ – ה’ בין השעות 12:00 עד 16:00.

 

 

חצ’אפורי– נחלת בניימין 63, תל אביב. 03-6868968. כשר חלבי, סגור בשבתות.

אולי תאהב\י גם:

בראנץ’ מומלץ בשרון: ארוחת הבוקר במסעדת קופינאס

איטו אבירם

עגלת קפה בשרון – “קפה במושב” בארותיים, לנוסעים בכביש 6 צפונה

איטו אבירם

מסעדת קופינאס בשרון – הפסקת אוכל בסגנון יווני-אירופאי

איטו אבירם

הגב לפוסט

דילוג לתוכן