מאת: איטו אבירם
שורה תחתונה: מקום כפרי עם אופי, קרוב לכבישים מרכזיים אך בסביבה כפרית שלווה. אוכל מגוון, עשוי כהלכה, המקומיים מכירים היטב, ועכשיו גם אתם.
היתה שעת בין ערביים, ולנו התחשק לצאת לארוחת ערב מוקדמת במסעדה כפרית בשרון. בין הוד השרון ורעננה, בין חממות ושדות, על הכביש הכפרי, מאד קרוב לצומת רעננה על גהה, מצאנו את חנדלה. בית קפה בשעות הבוקר ומסעדה משעות הצהרים. קרני השמש האחרונות צבעו את הנוף הכפרי בגוונים עדינים של ורוד, כחלחל וסגול, ואנו התמוגגנו עוד לפני שהכנסנו לפינו ביס אוכל אחד.
והמקום בהחלט ענה למה שיכולנו לכנות “סביבה כפרית”. אפשר לראות רחוק, אפשר להריח שדות, אפשר לראות תאורה בתוך חממות ולהרגיש תחושה מענגת של מרחב. מחוץ למסעדה מפוזרים שולחנות, כורסאות הסבה ופינות ישיבה במגוון גדלים, גבהים ועיצובים. על הכל שולט ביד רמה “פודיום” שממנו מנותבים האורחים למקום בו יחפצו לבלות. ומכיוון שמדובר במסעדה מוכרת ומבוקשת – הרי שגם במקום שבו… יש מקום.
לנו היה מקום ישיבה, שכן מי שטרח להזמין מקום באמצע השבוע – אוכל בערב שבת גם בתוך המסעדה הממוזגת, בעלת החלונות הרחבים והאווירה התוססת. נתחיל דווקא עם המלצר שלנו, רובֶן. הבחור הצעיר זכה אצלנו לניקוד גבוה: הוא היה יעיל, חברותי, לא פטפטן מדי, לא יהיר, ראש גדול, חייכן אך לא חנפן. דוגמא ליעילותו? הוא ראה תמיד מתי מתרוקן קנקן המים, והקדים להביא קנקן מים טרי. ובקיצור – מושלם מסוגו.
למנות פתיחה קצת התלבטנו בין החציל הבלאדי בטחינה, מנה שאין עליה, אבל וויתרנו עליה הפעם לטובת רצועות גבינת חלומי על מצע שעועית ירוקה ברוטב טעים במיוחד. מנה שווה ומוצלחת. לקחנו גם עלי גפן ממולאים וקיבלנו 4 עלי גפן שהיו טעימים, אך לא נשאו בשורה מיוחדת. (20 ₪). מחירי ה”פתיחים” נעים בין 30 ל- 40+ שקלים, ולפחות אחת המנות – כנפי עוף ברוטב צ’ילי (41 ₪) שמשו את רומי, בתנו בת העשר, כמנה עיקרית עשירה, שכולנו יכולנו לנשנש ממנה בשפע. עם זאת, הכנפיים לא היו “קרנצ’יות” לטעמה, וגם לגבי הרוטב היו לה הסתייגויות, אם כי לא ממידת החריפות, שנעמה לה.
אחיה התאום של רומי, אדר, מאד רצה המבורגר, אבל “לא של ילדים, אלא של גדולים”. הוא קיבל את מבוקשו – 250 גרם של בשר עם תוספת תפוחי אדמה בתנור (הוא היה בטוח שמדובר בתפוח אחד, גדול החתוך באמצעו, בתוך נייר כסף, והופתע לקבל פלחי תפוחי אדמה). עוד קיבל גם סלט עלים, שבו לא נגע, כמובן. היתה זו מנה יפה, שהיתה מאד טעימה לי, אביו. אך לא כל כך בעיניו. מה שמוכיח שילד צריך להזמין ארוחת ילדים, ולא תמיד לפזול לטעמם של המבוגרים.
אנו, המבוגרים, קיבלנו קדירת פירות ים ששפעה כל-טוב, היתה עדינה בטעמיה וכללה גם מולים, בנוסף לשרימפס ולקלמארי (89) ש”ח. עוד קיבלנו מנת צלעות כבש מעולה (3 צלעות), וכמו שרובן המלצר הבטיח – לבשר לא היה טעם עז מדי של כבש, אף כי לי, באופן אישי, אין שום בעיה עם טעמים עזים בכלל… פירה הבטטה+ תפו”א היה מוצלח גם כן, וגם סלט העלים שלי, שכלל גם רצועות דקות של גזר וצנון נעם לחכי, עד שהתנדבתי לחסל גם את המנה של בני.
לקינוח קיבלנו מגש משפחתי (זו מנה זוגית, בעצם) שכלל בתוכו, בתוך שקעים המיועדים לכך, ופל בלגי עם 2 מנות גלידה, חטיפי “מקופלת”, סוכריות קטנטנות צבעוניות ואפילו מעט סלט פירות. אהבנו את האווירה התוססת במסעדה. שמנו לב לכל ה”קבועים” – משפחות המגיעות למקום על בסיס שבועי לארוחות שישי והתרשמנו שהמקום יעיל ומצדיק את המוניטין שקנה לעצמו בין תושבי השרון.
נציין עוד את שקשוקת התרד המפורסמת לצד ארוחות בוקר מושקעות המוגשות עד השעה 12:00. מכאן ואילך אפשר להתענג על תפריט הצהריים המציע מבחר גדול של פסטות, דגים, כריכים, סלטים וכמובן בשרים משובחים כגון: סטייק אנטריקוט, צלעות הטלה המפורסמות של חנדלה, קבב טלה מ100% בשר טלה ועוד.
ויש גם הערה: מגרש החנייה ממזרח ודרך כפרית מדרום נצמדים אל רחבת המסעדה, שאינה גדולה מדי. היינו מעדיפים שצד אחד של המסעדה, ולא משנה איזה, יהיה מחובר באופן ישיר אל שדה פתוח, או אפילו סתם חממה…
חנדל’ה Take Away, אוכל ביתי, ארוחות בוקר, בית קפה, בשרים, חלבי
כביש עוקף גבעת חן (בין רעננה להוד השרון), גבעת חן. טלפון: 057-9442876 מייל: hendale@netvision.net.il