Image default
איפה לאכול במרכז מסעדות מסעדות מרכז

אצל שבתאי הדיג בירושלים

שורה תחתונה: בעד – ממחיר בינוני/סביר, שף מיתולוגי, האוכל טעים והדגים בשלוש צורות הגשה על האש, יחס חם וגם הילדים נהנים, מיקום מרכזי. נגד – חנייה מרוחקת, עיצוב מיושן והגשה בסגנון של פעם. 

שבתאי הדייג חוץ

מסעדת שבתאי הדיג ברח’ הורקנוס 9 בירושלים – אוכל טוב בלי חכמות

קצת קשה למצוא את המסעדה, דווקא בגלל שהיא במרכז של המרכז של העיר, ממש סמטה מרח’ יפו. ברור שגם חנייה קשה למצוא, אבל בחניון ממילא תמיד יש מקום, וגם שעתיים ראשונות בחינם. ומכיוון שהליכה קצרה ברגל באזור זה של העיר היא חוויה בפני עצמה, אז הלכנו, ואפילו נהנינו.

שבתאי, השף והדיג לא היה כשהגענו, אבל הנכד שלו, בחור צעיר, דווקא היה. הוא קיבל אותנו בתיאבון אמיתי לארח, ומיד ראינו שיש לנו עסק עם אנשים שיעשו לנו טעים ככל יכולתם, וגם אצלנו נפתח התיאבון.

מכיוון שהגענו עם ילדים, מיהר המלצר הנכד לטפל בהם. הוא הבין, כנראה, שההנאה שלנו, כהורים, תלויה ביכולת להכריע את הרעב של הילדים קצרי הסבלנות במהירות המירבית. לקח מהם הזמנה לסטייק פרגיות (59 ₪) וצ’יפס, ובינתיים הניח על שולחננו לא פחות מ- 12 סלטים שונים בקעריות, שהיו טריים ומעניינים. נציין לטובה במיוחד את סלטי החצילים שהגיעו בשני סוגים שונים, וגם את הסלט הירוק, שהיה טרי וחתוך נכון וגדש את הצלחת כמו הר תלול.

עוד הפתעה מעניינת שזכתה להצלחה – חצאי פיתות חרוכות על האש ומתובלות בסוג של חריפות מעניינת, וכבר נרגע הרעב, והתחלף ברגעים ראשונים של מלאות שבאה עם האכילה של המתאבנים. זהירות, תחושת התיאבון היא תחושה חמקמקה שראוי לשמור אותה בקנאות ולהזין אותה במנות קטנות, כדי שלא תיעלם מהר מדי…

shabtai in(44)

הדגים הצליחו להפתיע לטובה גם את הילדים

השישליק עם הצ’יפס והקטשופ של הילדים, אכן, הגיע במהירות והיה עסיסי ומדיף ניחוחות שקשה לעמוד בפניהם. אנו המשכנו לחכות למנות העיקריות. נראה היה שהזמן עובר והמנות אינן מגיעות, ולכן התחלנו לנשנש מעט מהילדים. אלא שבסופו של דבר הגיעו שתי צלחות עם דגים על האש: בורי ודניס (105 ₪ למנה). אך ראו הילדים את הדגים העשויים על הגחלים כפי שצריך ומיהרו לבקש לטעום. טעמו של הבשר הקליל ערב להם אף יותר מטעמו של השישליק, שהיה טוב מאד כשלעצמו, והם נהפכו לשותפים פעילים בצלחותינו.

ב”שבתאי הדיג” מציעים את הדגים בשלוש דרכים שונות: א. קלאסית ומומלצת – דג שלם על גחלים, ב. דג פתוח כספר, על גחלים. ג. למאותגרי עצמות, ניתן לקבל פילה מנוקה ללא עצמות. המנות העיקריות מוגשות בתוספת תפוח אדמה אפוי או מנת אורז.

לקינוח חילקנו כולנו עוגת שוקולד חמה עם כיפת קצפת שאותה טרפנו בקלות בעזרת הכפיות הארוכות, שהפכו את המשימה לקלה ביותר גם בשביל הילדים.

בקיצור – מקום בלי חכמות, אבל עם אוכל לעניין. נהנינו מכל רגע!

שבתאי הדיגכתובת: הורקנוס 9 , ירושלים. טלפון: 02-5662527

שעות פתיחה: יום א’ – יום ה’ 24:00 – 12:00 שבת שעה לאחר צאת השבת – 24:00

אולי תאהב\י גם:

מסעדה ודוכן בשרים “חם על האש” במרכז קדימה

איטו אבירם

7 מסעדות מדליקות בירושלים: משפחתיות ופתוחות גם בשבת (מתאימה גם לחופשה בימי קורונה)

איטו אבירם

הרפתקאות שירה בסדנת האפייה של “משק יעקבס”

איטו אבירם

הגב לפוסט