Image default
אטרקציות ופעילויות מרכז

אמת התנינים – מהרומאים ועד התנינים

442316 הנחל – ירקרק ורדוד, בגלל הבצורת

  קטע של נחל ירקרק ובו אפשר לשוט בסירות, כלוב עם תנינים, משטח דשא שעליו אפשר לרבוץ, לבנות אוהל, לשחק ולהעביר את הזמן, טאבון עליו ניתן לאפות פיתות מייצור עצמי וגם תותח מים ומגלשת מים – נשמע כמו יום כיף לילדים, בצד קרבן קטן של ההורים. זוהי אמת התנינים.

והילדים, אכן, אינם מפסיקים ללחשש, להתרגש ולחשוש ממה שמצפה להם מהתנינים, כשיגיעו לאטרקציה. הדרך קצרה, צפונה לצומת בניימינה, על כביש 4 הישן לחיפה, שוכן מושב בית חנניה. אמת התנינים הוא האתר המפורסם ביותר במושב. יותר משביל ישראל שעובר במקום ויותר מהאקוודוקט הרומי העתיק שבדיוק שם שוקע בתוך הביצה. המקום הוא פרי יוזמתם של זוג מושבניקים ותיקים, יגאל וקורין, שמשקיעים במקום את הנשמה. אטרקציה קטנה, הילדים מתלהבים וזה העיקר, לא?! taninim

 התנינים אדישים, הקהל פחות

  לפעמים עמוס כאן מאד, לפעמים מרווח ונעים. שווה להרים טלפון לפני שיוצאים. לא צריך לצפות לגדולות ונצורות ואז גם לא מתאכזבים. ישנה מגלשת מים אחת ועוד דלי עץ גדול שנשפך על ראשי הילדים.

לעומת זאת אין בריכת שחיה, ועכשיו כבר כמעט קיץ. יש אפשרות לשוט בסירות, אולם הסירות מעטות והנחל צר ורדוד. אפשר להתרחק כמה עשרות מטרים מהמזח, ולא לשכוח לדחוף כל הזמן את הקרקעית עם המשוט. נחמד.   אך מה שהכי מאכזב, אבל תמיד מאכזב, אלה התנינים. אנוכיים שכאלה.

כל כך הרבה מיתוסים ואגדות בונים עליהם הילדים, ובסופו של דבר הם לא זזים. רובצים במקום כמו פסלים, אדישים לגמרי למבטים הנרגשים שמרעיפים עליהם מצידו האחר של הכלוב כל אותן העיניים הצעירות.   מדי שעה יוצא סיור בטרקטור הגורר אחריו כמה עגלות עם מושבים. הנהג, שהוא גם הבעל-בית, עוצר מדי כמה דקות ומסביר ברמקול הסברים יפים ומלומדים על אדמת הביצות, על ההיסטוריה של המקום, על התנינים שהיו ואינם ועל… בעצם, יגאל כל כך אוהב לדבר, שלפעמים הוא מאריך ושוכח לעצור.

הקהל יושב שבוי בעגלות, והילדים קצת משתעממים. אבל – שוב – זה לא ממש נורא. יגאל יודע לדבר, ולא יזיק לילדים ללמוד משהו על הסביבה שבה הם מבלים, גם אם זה בעל כרחם.   אחרי כשעה וחצי הילדים מיצו את האטרקציה, ואנחנו קמנו והלכנו. אולי אם הקיוסק הקטן היה מציע גם קפה, כריכים ולא רק ארטיקים היינו מושכים קצת את הזמן. יש במקום גם אפשרות לקמפינג לילי על משטח דשא מטופח וידידותי.

ראינו כמה משפחות שבנו אוהלים והעבירו את הסופשבוע במקום. הם דווקא נראו מאושרים.   אמת התנינים – מושב בית חנניה- כביש מס’ 4 – טל: 04-6361025 / 052-8442772 / 052-8446555 מחירים: כניסה: מבוגר -35 ש”ח. ילד -50 ש”ח. לינת קמפינג: ילד-40 ש”ח. מבוגר -50 ש”ח . כרטיס משולב: 80 ש”ח לאדם.

אולי תאהב\י גם:

חדש בשרון: גלריית הרהיטים והחפצים La Brocante du village

איטו אבירם

אנדרטת “מיליון הג’ולות” לזכר קרבנות השואה – אטרקציה חדשה לילדים בחולון

איטו אבירם

קיץ מפתיע של אירועי תרבות בירושלים

איטו אבירם

הגב לפוסט

דילוג לתוכן