Image default
בימה ומחול מעניין תרבות ובידור

8 הטנורים של המאה ה- 21 בהופעה – חוויה מרגשת

tenors-white for print

מאת ציפי שחרור

החוויה שחווינו אנו, הצופים במופע, במשכן האמנויות בתל אביב, היתה חוויה מרגשת במיוחד. לא בכל יום ניתן לחזות ב- 8 טנורים גברים, מבחירי זמרי האופרה בעולם, כשהם עומדים על הבמה ומאחוריהם תזמורת אשדוד עם המנצח הנהדר יורי  מדיאניק, מפגינים וירטואוזיות קולית גבוהה, ומלהטטים בשירה של כמעט כל ז’אנר אפשרי. בין הלהיטים היה אפילו שיר מיוחד שהוקדש לירושלים – “שם ליד הכותל” שנכתב עבורם בעברית במיוחד למופע בישראל.

והקהל שאג, צעק, הריע… ודומה שבהתלהבותו סחף גם את הטנורים להפגין עוד ועוד מיכולותיהם המגוונות. הם שרו שירים נפוליטניים, להיטים קלאסיים, איטלקיים, שאנסונים צרפתיים, פצחו במחרוזת שירי פופ אופרה ועוד שילבו  גם את שירי הביטלס, להקת קווין, טום ג’ונס ובוודאי שלא מניתי הכל. בין מחרוזת אחת לשנייה עלו לבמה  שני רקדנים מהבולשוי  שהפליאו במחולות שונים – קלאסיים, עממיים, סלוניים ומודרנים בדיוק מופתי ובתנועות מכשפות, סקסיות.

ומיהם הטנורים? אל אלכסנדר בוגדנוב, אלכסנדר סקוארקו, דימטרי סיבירצב, אלכסנדר זכרוב, גיאורגי פאראדז’ב, סטניסלב מוסטובוי  וסרגיי פיסארב, שהופיעו בישראל גם אשתקד, הצטרפו השנה גם מקסים פסטר

המופע היה מורכב ממופעי סולו של כל אחד מהטנורים כאשר השיא הוא בהופעתם המשותפת. אי אפשר היה להתעלם מן האנרגיה  הגברית שהייתה על הבמה. המנצח, יחד עם שמונת הטנורים, הקפיצו את הקהל והעניקו  לו מלוא התמורה ואף יותר. הדיוק המירבי, הקולות המהוקצעים והתזמון  שאין שני לו, יחד עם תזמורת אשדוד, יצרו חוויה  עצומה שזה זמן לא נראתה על במותינו.

תוספת חוויתית קטנה – לצידי ולגמרי במקרה, ישב בחור ממוצא רוסי בשם פיטר. מסתבר כי הוא זמר ושחקן באופרה הישראלית שהגיע גם לפגוש שניים מהטנורים, איתם למד באקדמיה למוזיקה במוסקבה. התרגשותו ממראה חבריו לספסל  הלימודים, המופיעים למולו על הבמה דבקה גם בי  והוסיפה נופך להתרגשותי  מחוויית המופע כולו, על הטנורים שעל הבמה, הרקדנים המופלאים והמנצח יורי מדיאניק.

פרויקט  “הטנורים של האמה ה-21” הוא אחד מן הפרויקטים המצליחים ביותר בעולם בז’אנר זה וכבר הספיק להשתתף בלמעלה מ-40 תוכניות טלוויזיה שונות. הטנורים המשתתפים במופע נחשבים כל אחד לענק בפני עצמו והספיקו להופיע באולמות המפוארים ביותר בעולם כמו הקרנגי הול בניו-יורק, לה סקאלה במילאנו, תיאטרון סן קארלו בנאפולי, הקובנט גרדן בלונדון, תיאטרון הקומונקלה בבולוניה הסמפראופר בדרזדן, הבולשוי במוסקבה, האופרה הלאומית של אוקראינה (קייב),  גוונדהאוס  בלייפציג, ארמון האמנויות בולנסיה, אולם צ’ייקובסקי במוסקבה ועוד.  בשנה האחרונה הופיעו לראשונה באולם דצינטרי ביורמלה, לטביה וכן סיירו בקפריסין, ונציה, אמסטרדם ובייג’ינג.

בתום המופע, במחווה פטריוטית, כאמור הם  הפתיעו את הקהל הישראלי ושלושה מתוך השמונה, שלהם קשר הדוק עם ישראל, שרו את שיר הכותל.

חוויה צרופה.

אולי תאהב\י גם:

ספרי הילדים של רואלד דאל – רעיון למתנה קצת אחרת

איטו אבירם

עכשיו זה אפשרי: חבילת נופש ‘חופשה אחרת בכנרת’

איטו אבירם

על הר מירון, בשלג, באוהל…

איטו אבירם

הגב לפוסט

דילוג לתוכן