מאת ציפי שחרור
הנסיכה על העדשה, מחזה מוסיקלי בהשראת הסיפור הידוע מאת הנס כריסטיאן אנדרסן, מבית היוצר האיכותי של תיאטרון ע”ש אורנה פורת. המחזה מביא לצופה הצעיר גרסא חדשה מיוחדת ומשעשעת של הסיפור המוכר, אודות נערה המבקשת מקלט מפני הסערה בליל חורף ביער, המגיעה לארמון ומספרת שהיא נסיכה אמיתית שהלכה לאיבוד, אך המלכה טוענת שהיא שקרנית וכל רצונה הוא להינשא לנסיך. מי הצעירה המסתורית? ומה היא בכלל נסיכה “אמיתית”? במחזה משעשע על רגישות וסבלנות והרבה אהבה תמימה וראשונית.
המחזה נכתב ומוגש בחרוזים, לעיתים לדעתי, לא נחוצים, מאולצים-משהו וחבל. אך ההעמדה והתפאורה וכמובן הבימוי מעפילים על כך. כל התפאורה מורכבת מחפצים שהם למעשה עשרות מזרנים הפזורים על הבמה המשנים תפקידים ומקומות, לעיתים הם שער או ארמון, חדר או מיטה שולחן או שידה, דלת או בקתה. וכל הריבוי הזה של מזרנים, מזרנים, מזרנים והשיח על שינה ושינה ושוב שינה, הפילו על הצופה את תאוות הנמנום, ולא חלילה משעמום, אלא מהעיסוק המרובה ברכות המזרנים ואיכותם, עד שלפעמים זה נראה כמו פרסומת לחברת מזרנים….
ובכל זאת גרסא מרתקת ויוצאת דופן לסיפור האנדרסני המצומצם והנזירי, כשהמחזאי גיל צרנוביץ הוסיף לו הומור למכביר, והשחקנים שיחקו בגובה העיניים, הצחיקו, קיפצו ולא הותירו אף לא רגע דל.
מרתק.
ובכל זאת אפשר וכדאי היה להוסיף עוד אלמנטים תפאורתיים מלבד מזרנים ועוד…מזרנים.
הנסיכה על העדשה הצגה מוסיקלית בהשראת הסיפור מאת אנדרסן
מחזה: גיל צרנוביץ בימוי: סיון הנדלסמן תפאורה ותלבושות: מאיה ברניב מוסיקה מקורית: דניאל סלומון תאורה: מאיר אלון כוריאוגרפיה: נטע רוטנברג אביזרים: נרקיס מגנזי אלבה,
משתתפים: אלעד גיל, בנימין יום-טוב/אהוד כהן-ארמתי, דן וינשטוק/יניב חן , גל מקאדר, רוני פוקס/ליאת שטרן, דניאל רז
ההצגה בשיתוף בית הספר לאמנויות הבמה של סמינר הקיבוצים. לגילאי 9-5