Image default
ספרים פרוזה

2 ספרי מתח על חטיפות ילדים: “הזוג מהבית השכן”, ו”אל תגיד כלום”

קראו והתרשמו: יוכי שיין ואיטו אבירם

בנושא אחד חשוב איננו צריכים לקנא בארה”ב – חטיפות ילדים. אצלנו הטראומה של יוסל’ה שוכמכר וסיפור הילד אורון ירדן וחוטפו, צבי גור, שעלה לאחרונה לכותרות, הן אולי הדוגמאות היחידות, למזלנו, לסוג הפשע הנאלח הזה. לא כך בארה”ב.

  “הזוג מהבית השכן”/ שרי לפניה

“הזוג מהבית השכן” של הסופרת שרי לפניה תורגם ליותר מ- 20 שפות ומככב ברשימות רבי המכר. זהו סיפורם של בני זוג צעירים אן ומרקו, שמתפתים “לקפוץ” לבילוי לילי אצל הזוג מהבית השכן, סנתיה וגראהם. וכשהבייבי סיטר מבטלת ברגע האחרון, הם מסתפקים במוניטור, ומשכנעים את עצמם שמספיק לקפוץ כל חצי שעה לוודא שהבת הפעוטה ישנה כראוי. אלא שהיא לא, כי היא נחטפת מחדרה.

הספר כתוב בזמן הווה ומאפשר לקורא להתקדם עקב בצד אגודל במעלה העלילה המתפתחת לנגד עיניו. הסופרת כותבת בגוף שלישי ובזמן הווה ומתארת, קצת כמו פסיכולוגית, את המניעים של הדמויות השונות, הכוללות במינון שווה גם את הבלש המשטרתי המנוסה, שמנסה לפענח את פרשת החטיפה. אולם הסופרת אינה חושפת באמת את כל מחשבותיה של כל דמות, רק ב”כאילו”. וכך כשהעלילה מתפתחת ומקבלת תפניות מפתיעות, הקשורות כולן בנפשות הפועלות, מתגלים לנו במפתיע מניעים שלא הכרנו, הגורמים לדמויות להתנהג בצורה שונה ממה שסברנו תחילה.

למרות הסברי המסובך, זהו ספר קל לקריאה, קצת שטוח וכמעט טלנובלי, ועם זאת מספיק מותח ואינטליגנטי כדי לרתק אותך, הקורא, עד שפרטי העלילה מתבהרים במעלה הספר והמתח וחוסר הידיעה מתחלפים בתחושות של כעס ותסכול על דרכם הלא-תמיד-חכמה של הגיבורים השונים. הסוף מפתיע, ועוד איך.

  “אל תגיד כלום”/ ברא פרקס

בספר “אל תגיד כלום” מאת בראד פרקס, מסופר על השופט הפדראלי סקוט סימפסון שמנהל אולם משפטים בו נשמעים ערעורים על פסקי דין מבתי משפט ברחבי המדינה.

הוא נוהג לקחת את ילדיו התאומים בני השש לשחות בבריכה בכל יום רביעי, אך מקבל הודעת סמס מאשתו שלוקחת אותם לרופא. כאשר הוא מגיע הביתה מתברר לו שלא הוא ולא אשתו לקחו את הילדים והודעה שמתייחסת לחטיפתם מתקבלת במייל.

מכאן מתגלגל סיפור חטיפה וסחיטה שמופעלים על השופט על מנת שישנה החלטותיו בבית המשפט.

סקוט סימפסון מתאר את צעדיו ומחשבותיו תוך שהוא מנסה לתפקד כשופט בבית המשפט וכאב לילדים שנחטפו, משתדל לשמור על ארשת פנים רגילה אך רגשותיו היסוסיו ופחדיו העמוקים ביותר מתחילים לנהל אותו.

השופט מתאר את מערכת המשפט בארצות הברית באופן מדויק ביותר. כיצד נראית לשכתו והעובדים שלו. כיצד זכה במינוי לשופט פדרלי בעקבות עבודתו אצל חבר קונגרס ותיק, וניסוח הצעת חוק נגד שימוש ורכישה של נשק חם. הוא מספר על אהבתו את אשתו, על היכרותם באוניברסיטה ועל ילדיו בני השש תאומים זהובי שיער נבונים ומתוקים.

לאורך הספר מתגלגל סיפור החטיפה במהלכם של שני דיונים באולמו של סימפסון, כאשר לפני הדיון הראשון נודע לו על החטיפה ובמהלך הדיון הוא מקבל הודעות לסלולרי שלו כיצד עליו לנהוג, על פי דרישות החוטפים. התנאי הוא שאם הכל יתנהל כשורה, יזכה לראות את ילדיו בחיים. לאחר שהשופט עושה כפי שאולץ – בנו סם חוזר אליו לאחר ששוחרר ליד מדרגות בית המשפט.

זהו אחד מספרי המתח הטובים ביותר שקראתי בשנים האחרונות. הכותב אינו חוסך ממך, הקורא, את כל פיתוליה של העלילה. וכך אתה עד למחשבותיו וחשדותיו של השופט, למעשיהם של החוטפים, למשפחתה של קיט, רעייתו של השופט ולקייט עצמה.

הכותב אינו חס על הקורא. הוא מאפשר לו הצצה אל הנסיבות הנוראות ביותר של החטיפה ולתוצאות החמורות של הסחיטה וכמובן, להחלטותיו של השופט.

לא הצלחתי להינתק מספר זה. היות שהחלטתי לקרוא בו במינונים קצרים מצאתי את עצמי דואגת לילדיו של השופט , שותפה ללבטיו באם לשתף מישהו שיעזור, בוכה ומתגעגע לילדיו ולרעייתו שעבר עליה שינוי נורא במהלך האירועים.

אהבתי את השופט שמתרסק ובוכה, כשהוא חושד בכל מי שבסביבתו, שעלול להיות מעורב בחטיפה, ולמרות שהוא נשבר הוא ממשיך לשמור על ‘פאסון’ בלשכתו ובבית המשפט. הספר נהדר, כתוב טוב ועושה חסד גדול שספרות מתח לא פגה מהעולם.

פשוט ממתק לאוהבי הז’אנר.

 

אולי תאהב\י גם:

ספר מתח: “לילה ארוך בפריז” – סינים, צרפתים וחיילי יחידת 8200

איטו אבירם

“לגעת בפרויד” – כשפרויד הלך לטיפול פסיכיאטרי

איטו אבירם

ספר: המסע המוזר של מר דאלדרי – מוזר מאד…

איטו אבירם

הגב לפוסט

דילוג לתוכן