Image default
איפה לאכול במרכז מסעדות מרכז

מסעדת פיטר הומל’ס בשרון – בשר נטו בלי “פוזה” (לצערנו המסעדה נסגרה לאחרונה).

SAM_1875

* המסעדה נסגרה בגלל בעיית רישוי. אנו משאירים את הכתבה מתוך תקווה שהיא תיפתח מחדש בתוך זמן קצר. חשוב לוודא שהמסעדה אכן פתוחה, לפני הגעה למקום. *

כשמגיעים לקניון דרורים (מחלף בני דרור בין רעננה וחדרה) קצת קשה להבין מדוע, מכל ניחוחות הסבונים, הקוסמטיקה והבישום שבעולם, אפינו מתעקש להריח דווקא ריח של בשר על גחלים. אם תלכו בעקבות האף, תגלו מרפסת שבנויה מחלונות גדולים הנפתחים אל מגרש החנייה המוצל בענפי עצים, ובתוכה דוכן בשרים שוקק, ממש ממול למעדניית פטר האמל’ס שבקניון.

השלט על המרפסת אומר: “פיטר הומל’ס” וכמו רבים, אולי גם אתם תתרגמו את זה לפיטר הומ-לס (חסר בית), למרות שצריך לומר: הומ-אלס (בית-אחר). זהו גם שמו של האיש המוצק והענייני, בעל הנימוסים האירופיים, שיודע לדבר עברית לא רע, אבל מעדיף אנגלית, שהמסעדה שייכת לו. פיטר קטע קריירה של מסעדנות במלונות ידועים ברחבי הארץ, כדי להגשים חלום אישי ולפתוח לעצמו מקום של בשרים איכותיים, וזו התוצאה. בכל אופן, אני ידעתי שאל המרפסת הזאת אבוא שוב, בהקדם האפשרי, עם האישה והילדים. כי הריח, רבותי, הריח הזה הוא ריח של משהו אמיתי, כזה שעולה בפיקניק מוצלח במיוחד ממנגל מושקע במיוחד, ריח שאי אפשר לעמוד בפניו.

SAM_1897
נתחי סלמון עם צלפים

וכך, בשבת אביבית אחת, מצאנו את עצמנו, זוג הורים וזוג ילדים, כולם רעבים, ישובים על כסאות גבוהים, שעוני מרפקים על הדלפק, מחכים לקבל את הדבר האמיתי: ארוחה שבה כל אחד מאיתנו ישביע את רעבונו בדיוק בסוג הבשר שהוא אוהב.

המלצר החביב שמיהר לעברנו לא איבד זמן ומיהר להביא לשולחן כמה מתאבנים, כאילו שחסר לנו תיאבון… ובכלל – ניתן היה לומר בשמחה לאחר דקות ספורות בלבד, כי אף אחד לא מנסה לעשות עלינו, הסועדים, רושם מיותר. השירות היה יעיל וחייכן, האוכל מדויק, לרוב טעים מאד ולפעמים מפתיע אפילו יותר. במילים אחרות – מסעדת בשרים שווה, בלי פוזה.

את הקרפאצ’ו שהזמנו כמתאבן קיבלנו בדיוק בעובי הנכון, עם התיבול הנכון ובתוספת בזיקות בצל סגול, שנתנו טעם נשכני בתוך הפה. איננו מרבים לשתות בירה, אך עתה הזמנו שתי בירות, בעצתו האדיבה של המלצר, והן הגיעו בכוסות מקוררות, ערבו לחיכנו, והוסיפו לזחיחות הדעת הקלה, שבה חיכינו למנות העיקריות.

שני מתאבנים נוספים – כבד קצוץ ומישחתי ונתחי סלמון כבושים עם צלפים (גרבדלקס) הגיעו ביחד עם פרעצל קראנצ’י שעליו מיהרנו למרוח את פטה הכבד, תוך שאנו משתדלים להיזהר שלא להאביס את עצמנו יותר מדי, כי הנה-הנה, המנות העיקריות כבר בדרכן אלינו… טעמו של הסלמון, בעת כתיבת מילים אלו, עדיין עומד בקצה לשוני ומעורר בי געגוע.

בתוך המעדנייה - מבחר מפתה של בשרים, גבינות ורטבים
בתוך המעדנייה – מבחר מפתה של בשרים, גבינות ורטבים

ואז עלו ארבע מנות על שולחננו: מנת קבב, מנת צלעות טלה, מנת סטייק אנטריקוט ומנת דג לברק. לכל צלחת נלוותה תוספת: שני חצאי תפוח אדמה גדולים, מקושטים בשיני שום, מבריקים ושחומים, שהיו פריכים מבחוץ וחמים ונימוחים מבפנים. רגע, לתפוחי האדמה המוצלחים האלה אני חייב לתת עוד פעם מחמאה, כי בעיני כולנו הם היו מעדן אמיתי.

עוד לפני שכל אחד מאיתנו החל לנגוס במנתו, מיהרנו להחליף בינינו נתחים, כדי להשוות “של מי טעים יותר”. איכשהו, היה קשה להחליט. טעמם של הבשרים שנעשו בצורה מדויקת על הגחלים ערב מאד לחיכנו, והתחושה ששרתה על שולחננו בעת הנגיסה בבשר היתה כאילו נפל לידינו אוצר אמיתי.

בשלב מסוים גילינו כי ליד כל צלחת הונחה גם צלוחית סלט ירקות שהמרכיב העיקרי שבו היתה חסה. דווקא תוספת זו היתה סתמית בטעמה, אם כי לא מיותרת.

בשלב זה, כמה צפוי, התעורר ויכוח צפוי בין באי השולחן – קטנים כגדולים – באם לוותר על הקינוח, כי הרי הבטנים מלאות להתפקע. הפשרה היתה להזמין קינוח אחד לכולנו, ועד שיגיע, לקפוץ למסע שוטטות קצר בין מדפי המעדנייה.

וכך יכולנו להתפעל משפע הנקניקים והנקניקיות, ממגוון הגבינות והסלטים, מהיינות, הרטבים ואף – וזה לא מובן מאליו – מהמיומנות המקצועית של המוכרים האדיבים, שלא היססו להעניק לנו טעימות ניסיון מכל מה שעורר את התעניינותנו.

פטר הומלס שלט המסעדה

כשחזרנו אל השולחן, עם שתי שקיות גדושות בגבינות ובנתחי בשר, בטורטיות וברוטב סלסה, הטבענו את שארית כוחנו בקינוח המתקתק וכשלנו שבעים וטובי לב אל המכונית, שהמתינה לנו בסבלנות מתחת לצלו של עץ. למזלנו, אנו מתגוררים בקדימה, מרחק חמש דקות נסיעה מהמסעדה…

שורה תחתונה: כשהסטייקים מתומחרים באזור ה-120 ש”ח, ההמבורגרים – 75 ש”ח והנקניקיות אף בפחות מכך, אלו בעינינו מחירים ראויים בהחלט, לאיכותו של הבשר שממנו כל כך נהנינו.

אגב, שווה לכם לנסות גם את ארוחות הבוקר המיוחדות שמוצעות עכשיו במבצע מיוחד במסעדה.

מסעדת פטר הומל’ס ‏‎Peter Hummel’s‎‏ בקניון דרורים, צומת בני דרור בשרון – 09-8800757

ב’ – ו’ – 9:00 – 22:30   שבת – 11:00 – 22:30

  • ואם כבר בסביבה – מדוע שלא תטיילו בפארק אילנות הסמוך, שבו יותר מעשרים סוגי איקליפטוסים ופינות חמד מוצלות, ומשם תמשיכו של שדות התותים, שמורת האלונים ומרבדי הפרחים והדשא שבגבעות הסמוכות. כאן.
  • אל עוד 7 מסעדות בשרון הפתוחות בסופ”ש שבהן נהנינו לאכול ביחד עם הילדים.

אולי תאהב\י גם:

מסעדת שאנטי בירושלים – גם בגלל האווירה וגם בגלל שפתוחה בסופ”ש!

איטו אבירם

“חומוס אבו שוקרי” – חומוס מומלץ בירושלים

איטו אבירם

מסעדת תל יצחק בשרון – החוויה איננה רק קולינארית

איטו אבירם

תגובה אחת

מרים דביר אוקטובר 15, 2016 at 10:13 pm

שלום,
האם המסעדה מחר ערב חג?
תודה רבה
מרים דביר

השב

להגיב על מרים דביר בטל תגובה

דילוג לתוכן