Image default
מה חדש

תיאטרון מחול שטוטגרט מגיע לת”א עם שתי הפקות

תיאטרון מחול שטוטגרט (Dance Company Theatrehaus Stuttgart) מיסודו של הכוריאוגרף, הרקדן והמוסיקאי אריק גוטייה  יגיע לביקור בישראל עם שני מופעים מיוחדים:

במרכז סוזן דלל, תעלה הלהקה ערב רפרטוארי הכולל גם שתי יצירות של הכוריאוגרפים הישראלים איציק גלילי ונדב צ’לנר לצד יצירות של אריק גוטייה, נאצ’ו דואטו ואלחנדרו סרודו, יוהן אינגר ואנדוניס פוניאדקיס.  

היצירה “בלט 102” מאת אריק גוטייה היא סאטירה שנונה על 102 התנוחות הקלאסיות של פה דה דה. למרות שהן מומצאות באופן חופשי, קווי הדמיון לתנועות מיצירות בלט אמיתיות של כוריאוגרפים מפורסמים כגון מריוס פטיפה ואסלב ניז’ינסקי ועד ג’ון קרנקו ומץ אק, ג’ון נוימייר ומאורו ביגונזטי, אינם מקריים או בלתי מכוונים.

היצירה “ויונצ’לו” , מאת נאצ’ו דואטו שנולדה מתוך יצירת הבלט באורך מלא שלו “Multiplicity. Forms Of Silence and Emptiness” ובה הרהור כוריאוגרפי המשקיף על חייו ויצירתו של יוהאן סבסטיאן באך. ויולונצ’לו היא פה דה דה שבו הרקדן מלטף את שותפתו למחול באמצעות קשת כאילו בנגינה על צ’לו בעוד שהיא מצדה נכנעת באופן מוחלט לשליטתו.

היצירה “הם בתוך ראשך” (Pacopepedluto) מאת אלחנדרו סרודו אותה יצר בהשראת הרקדנים מתוך כוונה ליצור שילוב של תנועות משתנות ללא הרף המביעות אימפולסיביות, משחק/שעשוע ורוך. בשלבים המוקדמים של היצירה, עלו דימויים אפלים מעל לפני השטח והפכו בשלב מאוחר יותר לעירוב של ז’אנרים הרחוקים מהרעיון המקורי ומזוקקים לכדי נוף רגשי נזיל ומשתנה.

היצירה “האויב הכי טוב שלי” ((my best enemy מאת איציק גלילי היא הרהור על תרבות הצריכה שהופכת לאויב הגדול ביותר שלנו.

ביצירה “אלטע זאכען” מאת נדב צ’לנר– שתי נשמות חופשיות חוקרות את ההבדלים בין צחוק וחוק, יחד ובדידות.

 

הערב השני יתקיים בבית האופרה, ובו תעלה הלהקה את ניז’ינסקי  (Niżyński ) יצירתו החדשה ועטורת השבחים של הכוראוגרף מרקו גקה- על חייו הסוערים והמיוחדים של ואסלב ניז’ינסקי ((Wacław Niżyński  גדול רקדני המאה ה-20.

היצירה שזוכה להצלחה רבה מאז הועלתה לראשונה , נבחרה להפקת השנה בגרמניה וזכתה בפרס הכוריאוגרף הטוב ביותר לשנת 2016, ולאחרונה נבחרה ע”י מנויי המגזין היוקרתי Tanz  – ליצירה האהובה עליהם לשנת 2016-17.  היצירה נוגעת בחיבורים שבין אמנות לשיגעון, בחיי התהילה מול הצד האפל: הקסם וערכו של המחול מול הסבל הפרטי בחייו של ניז’ינסקי שלצד התהילה וההערצה נאבק בייסורי נפש וסכיזופרניה עד ליום מותו.

את היצירה יצר גקה בהשראת תחנות בחייו של ניז’ינסקי כרקדן, כאדם וכיוצר. יחסיו המורכבים עם דייאגלב האמרגן המיתולוגי שגילה אותו, נישואיו לרקדנית צעירה ,יצירותיו המחוליות “פולחן האביב” בפריז בשנת 1913 והארוטיות בבלט “אחר הצהריים של הפאון” שיצר למוזיקה של קלוד דביוסי, המעידות על האופק האמנותי והיקף החזון שלו כרקדן ויוצר והתפקידים הבלתי נשכחים שלו כרקדן.

הלהקה אותה ייסד גוטייה בשנת 2007, צעירה ודינמית מונה 16 רקדנים אינדיבידואלים וורסטיליים ומציגה יצירות של כוריאוגרפים בעלי שם עולמי כמו מאורו ביגונזטי, וויליאם פורסיית’, יירי קיליאן, מרקו גקה, איציק גלילי, פול לייטפוט/סול לאון או האנס ון מאנן, לצד יצירותיו של גוטייה. בזכות המקוריות, ההומור והנגישות של יצירותיו הצליח גוטייה לקרב קהלים צעירים וחדשים למחול המודרני. יצירותיו הוזמנו ומבוצעות על ידי להקות בינלאומיות בהן שטאט בלט ברלין, להקת הבלט של בית האופרה מרינסקי, בלט שטוטגרט, סקפינו בלט רוטרדם, והבלט הלאומי של אמסטרדם.

גוטייה מבוקש גם כרקדן בערבי גאלה ברחבי העולם. מגזין Tanz הגרמני בחר בגוטייה פעמיים כרקדן השנה עבור הסולו “מצאתי שועל” שיצר במיוחד עבורו הכוריאוגרף מרקו גקה. בשנת 2016 הכתיר אותו מגזין Tanz כאחת ההבטחות הגדולות של השנה.

מרקו גקה, הכוריאוגרף הגרמני שנודע ככוריאוגרף הבית של בלט שטוטגרט ושל סקפינו בלט ברוטרדם היה גם  רקדן בבלט האופרה הממלכתית בברלין ולאחר מכן בבלט של האופרה בהאגן. את היצירה הראשונה שלו הוא יצר עבור בלט האגן והיא בוצעה גם בתחרות הכוריאוגרפיה בהנובר. הוא החל ליצור עבור להקות מחול בשטוטגרט ובשנת 2002 הוזמן ליצור לראשונה עבור רקדנים מהניו יורק סיטי בלט. בשנת 2004 פינה באוש הזמינה אותו להציג שתיים מיצירותיו בפסטיבל שלה בוופרטאל. בשנת 2005 יצר את עבודתו המוזמנת הראשונה עבור בלט שטוטגרט – מתוק, מתוק, מתוק. בעקבות ההצלחה של יצירה זו הוא הוזמן ליצור גירסה חדשה של מפצח האגוזים עבור הלהקה.  כמו כן יצר עבור בלט שטוטגרט: אורלנדו, על פי הרומן של וירג’יניה וולף  ועבודות עבור הבלט של מונטה קרלו, הבלט הנורבגי הלאומי, בלט לייפציג, הבלט ההולנדי המלכותי ועוד להקות רבות. בשנת 2006 הוא זכה בפרס ניז’ינסקי.

תאריכים:

16.10.17 , יום שני , שעה 21:00 – מרכז סוזן דלל (במסגרת תל-אביב דאנס 2017)

17.10.17 , יום שלישי , שעה 21:00 – מרכז סוזן דלל (במסגרת תל-אביב דאנס 2017)

מחיר כרטיס : 259-199 ₪

טל’ להזמנת כרטיסים: 035105656

https://www.facebook.com/suzannedellalcentre?fref=ts

19.10.17 , יום חמישי , שעה  20:00  בית האופרה ע”ש שלמה להט צ’יץ’ ת”א

20.10.17 , יום שישי , שעה 13:00 , בית האופרה ע”ש שלמה להט צ’יץ’ ת”א

מחיר כרטיס : 149-299 ₪  .

טלפון להזמנת כרטיסים: 03-6927777

אתר : http://www.israel-opera.co.il

אולי תאהב\י גם:

תמר ונתנאל “הדואו הירושלמי” בהופעת בכורה בבית הקונפדרציה בירושלים

איטו אבירם

“צמאה 4” – מפגש ניגוני חב”ד מסורתיים עם יוצרים מכל הקשת היהודית בישראל.

איטו אבירם

מסעדת הפאלאס במלון וולדורף אסטוריה בתפריט מיוחד לכבוד חג האהבה – ט”ו באב

איטו אבירם

הגב לפוסט

דילוג לתוכן