<p class=”select”>
שמעתי שבלב סמטאותיה העתיקות של נצרת עומד לו בית גדול ומרשים בן 200 שנה שהוסב לגסט האוס. גסט – האוס?! שאלתי בספקנות , הרי כמי שטיילה במזרח חצי שנה והייתה בעשרות כאלה, לא הייתי בטוחה עד כמה הפורמט של אכסניית מטיילים יעבוד כאן בישראל. גסט האוס אמיתי מצריך שלווה ורוגע, תקופת השתקעות של בערך שבוע, ואווירה מסוימת שחשבתי שקיימת רק במחוזות רחוקים.
למרות הסקפטיות שאפפה אותי, התברר לי במהרה ש”פאוזי עזאר אין” אכן מספק את הסחורה ואף משרה אווירה חו”לית על אורחיו בזכות המבנה העתיק, העיצוב החמים והאותנטי של המקום והעובדה שנצרת נהנית מאווירה קוסמופוליטית עם ניחוחות נוצרים ומוסלמים. לכן הרגשתי כאילו יצאתי לרגע מישראל, אף על פי שנסענו רק שעה וחצי מתל אביב.
מופע של שירה ונגינה המבוסס על כשרונות מקומיים מוצע למבקרים במסגרת השהייה במקום
כשהגענו, החנינו את האוטו במקום הכי קרוב שאליו אפשר להגיע עם רכב (כ- 500 מטר מהאכסניה), בשלב זה קצת התברברנו בסמטאות העתיקות בעיר. צלצולי פעמונים שהגיעו מהכנסיות הפזורות ברחבי העיר, התערבבו עם קריאות המואזין, וליוו אותנו בחיפושינו אחר המקום. מסתבר כי למרות שעקבנו אחרי הוראות ההגעה המפורטות מתוך אתר האינטרנט, התבלבלנו והלכנו במעגלים. היופי הארכיטקטוני של המבנים ברחובות נגלה אלינו מכל עבר ופיצה אותנו, אף כי רק לאחר שעה ארוכה הבחנו בשילוט שבסופו של דבר כיוון אותנו צעד אחר צעד אל המקום.
נכנסנו בדלת קטנת מימדים שמאחוריה התגלה בית אחוזה גדול בעל שתי קומות שקידם אותנו בחצר פנימית מעוטרת בקשתות גבוהות וקירות אבן עבים. שטיחים גדולים מעוטרים הונחו על ריצפת האבן. בחלל הגדול מוקמו פינות ישיבה עליהן כריות צבעוניות. פכפוך מים דק עלה מתוך באר קטנה וצדדית כמו לחש לי באוזן: למקום הזה יש סיפור מרתק, רוצה לשמוע? “כן”, עניתי לעצמי, רוצה מאוד.
נפעמת מיופיו של המקום טיפסתי במדרגות אבן קטנות אל אולם הכניסה, שם שמעתי את סיפורו של המקום: האחוזה הגדולה הייתה בעבר בבעלות פאוזי עזאר שם הוא התגורר עם משפחתו. לאחר מותו ומות אשתו הבית ננטש ולא היה בשימוש שנים רבות, עד בואו של מעוז ינון – ישראלי תושב בנימינה שטייל רבות בדרום אמריקה, באוסטרליה ובוניו זילנד, והחליט להביא את רעיון הגסט-האוס עמו. הרעיון להקים מרכז תרמילאות בעיר בה יש מטיילים מהארץ ומהעולם קסם לו, וכך פגש את סוריידה, אחת מנכדותיו של פאוזי עזאר ומשם הסיפור המשיך להתגלגל. תהליך ההקמה לא היה פשוט, אך כיום “פאוזי עאזר אין” משמש גם כבית הארחה וגם תורם לקהילה, מעודד מסחר בעיר ופועל לקידום ופיתוח נצרת כעיר תיירותית.
הסתכלתי ממרפסת הקומה השנייה מנסה לדמיין בראשי איך היה נראה הבית בימיו של פאוזי. היכן הילדים התרוצצו? איפה היה המטבח? הבחנתי כי המקום עבר שינויים מינימאליים כדי להופכו מבית מגורים לבית הארחה, וניכר כי ניסו כמה שפחות לפגוע בבית המקורי.
כך הוסב חלל הבית ל- 14 חדרי אירוח כאשר עשרה מהם זוגיים. סמי, אחד מאנשי הצוות, סיפר לי שישנם כמה חדרים בהם השירותים והמקלחות משותפים ונמצאים מחוץ להם, מפני שלא התאפשר לבנות אותם בתוך החדרים בלי להרוס חלק מהמבנה המקורי. אלה הוסבו לחדרי משפחות או לקבוצות תרמילאים. בחדרים הזוגיים המקלחת והשירותיים פרטיים.
מרפסת אל הנוף האורבני, בלב העיר הערבית הגדולה בגליל.החדר שאנו קיבלנו היה חדר זוגי גדול ומעוטר בקשתות ובגומחות נסתרות בקיר, שהקרין אווירה חמימה. פינת קפה הועמדה בפינת החדר מעל מקרר מיני קטן בתוכו קנקן מים וקנקן חלב . הריהוט היה בסיסי למדיי: מיטה , שולחן כתיבה, כורסאות ישיבה ומעיין רהיט מעץ לתליית בגדים. מי שציפה למכשיר טלוויזיה בוודאי מתאכזב לגלות שאין בחדר טלוויזיה, גם לא ג’קוזי ואף לא בריכה. לעומת זאת חשוב לציין שהיה מזגן בחדר שחימם אותנו היטב. כיאה לגסט האוס יש לאורחים לקיים למפגש עם אורחים אחרים. לשם כך קיימות פינות הישיבה הרבות וקיים גם המטבח המשותף והמאובזר שהועמד לרשותנו.
לבן זוגי ולי דווקא התאימה העובדה שאין מכשירי בידור מיותרים בחדר. לכן, אחרי שהתמקמנו מיהרנו לצאת מהחדר לרדת להליכה בתוך סמטאות העיר , לראות ולהכיר פנים חדשות. לשם כך סימנו בשבילנו אנשי הקבלה החביבים על המפה את אתרי התיירות המרכזיים בעיר, האטרקציות והמסעדות השוות ביקור. הם עשו זאת בסבלנות רבה, תוך מתן הסבר קצר על כל נקודה. עוד נזכיר כי לרווחת האורחים מתקיים סיור מודרך חינמי שיוצא בכל בוקר מהאכסניה.
“פאוזי עאזר אין” הוא הרבה יותר מעוד בית הארחה או בית מלון. בנצרת הכל יודעים כי מדובר במוסד תיירותי מתוחכם, אשר מעודד, בעקיפין, מסחר זעיר ומספק פרנסה בדרך עקיפה וישירה לעשרות עסקים בסביבה. מנהלי המקום עמלים ימים כלילות לקידומה ופיתוחה של נצרת כעיר תיירות ומייצרים מידע לתייר ולמבקר. בכך הופכים את הסיור בנצרת לידידותי ולמסביר פנים. במקום שוהים מתנדבים, שהגיעו לכאן לזמן ארוך, והם שמחים לסייע בעצה.
בבית ההארחה יש אינטרנט אלחוטי חינם ועמדת מחשב, הקפה הערבי זורם כמים, העוגה הטרייה הנאפית מידי יום והמפגש האנושי מבטיחים לאורחים חוויה נדירה וייחודית. אז אם אתם זוג שמחפש “משהו אחר”, משפחה, קבוצת חברות, מחפשים מקום לסדנא או מארחים אנשים מחו”ל, צוות הגסט האוז ישמח לארח אתכם, ומבטיח שייעשה הכל על מנת לעמוד בציפיות שלכם ולתת לכם חווית אירוח איכותית.
את רוב היום העברנו בביקורים בכנסיות המרהיבות הפזורות בעיר, אכילת כנאפה מסורתי ושיטוט בשוק הצבעוני. את ההיי- לייט החדש יחסית בעיר שהומלץ לנו ב”פאוזי” השארנו כקינוח לסוף היום- חמאם טורקי רפואי.
מצוידים בחלוקים ירדנו במדרגות אל מתחם החמאם הבנוי מתחת לאדמה ובו אווירה אפלולית ואורות מעומעמים. במשך דקות ארוכות עברנו בין תחנותיו השונות של החמאם: מסאונה יבשה ורטובה אל עמדת הקרצוף והשפשוף של הגוף במלחים. משם לשכיבה על פלטת שיש חמה ועוד. חוץ מתחושת הניקיון שאפפה אותנו, הרגשנו שהגוף חווה משהו בריא וטוב עבורו.
בסוף הטיפול נפגשנו לשיחה עם ג’לאל, פיזיותרפיסט במקצועו שהוא גם בעל המקום, על כוס תה. בזכות לימודיו באיטליה פיתח האיש שיטה טיפולית שמתבססת על החמאם, תוך שינויים שעשה בתהליך ובמבנה. לא הבנתי כל מה שג’לאל הסביר על התהליכים הפיזיולוגים שעברנו – אך ידעתי שאני מרגישה נהדר. התהליך נמשך כשעה, ניתן להוסיף גם עיסוי.
המחירים נעים בין 75-270 שקלים ומומלץ להביא כפכפים ובגד ים.
http://www.elhamam.com/?mod=lang&ID=26
חזרנו לחדרנו דרך הסמטאות העתיקות, אותן כבר למדנו בעל פה והרגשנו כחלק מקסמה של נצרת. ניכר היה כי כל רוכל או עובר אורח שנתקלנו בו בעיר האיר לנו פנים, ושמח לעזור בכל שהיינו צריכים ובפרט ב”פאוזי עאזר אין”. האירוח הלבבי של הצוות שמפעיל את המקום ביחד עם קומץ מתנדבים מהעולם יצרו אווירה מיוחדת ושונה. פעמיים יצא לי לראות את צוות הקבלה עושה טלפונים רבים על מנת למצוא מקום לינה לתייר (הגסט האוס היה בתפוסה מלאה).
במיוחד העלה על שפתי חיוך מגוון המחוות הקטנות שהמקום הציע: עוגה ביתית הנאפית בבוקר של יום חדש, שיחה עם אחת ממתנדבות המקום על נצרת מנקודת מבטה, מדפי ספרים להחלפה והשאלה בעברית ואנגלית. דווקא ארוחת הבוקר הייתה מעט דלילה לטעמי ויכלה להיות מושלמת עם קצת גיוון והעשרת התפריט בעוד ירקות, סוגי גבינות ולחמים.
בשורה התחתונה “פאוזי עאזר אין” מתאים למשפחות ולזוגות שבא להם לחוות “משהו אחר” מסגנון האירוח המקובל בארץ ומוכן להחליף, ולו לחופשה אחת, את האטרקציות הישנות והמקובלות בשביל חוויה ייחודית ומרעננת.
<p class=”select”>
“פאוזי אזר אין”
טלפון ראשי: 04-6020469
טלפון נייד: 054-4322328
מייל: info@fauziazarinn.com
הוראות הגעה באתר : http://www.fauziazarinn.com/