Image default
מסעדות מסעדות צפון

מסעדת פרנג’ליקו מוריה שבחיפה – לא רק סושי

מאת: צוות התרשמות
פרנגליקו חיפה

חזית צנועה וקצת מטעה לסניף שבהר הכרמל

      בשבילי, כמו בשביל רבים אחרים, כל בילוי משפחתי בחיפה מסתיים בתשוקה מוזרה לחזור הביתה כמה שיותר מהר. כנון שראש עיריית חיפה עלול להיעלב, אבל אני מצטער – החנייה בעיר קשה. ההתמצאות גם היא קשה, התמרורים אינם מדויקים, הרחובות מתפתלים סביב עצמם, ואני מוכן לעשות הכל כדי לא להיתקע בפקקים ברחובות לא מוכרים, שם גם הג’יפי.אס מתבלבל ביניהם ללא הרף.

אלא שבהיות ילדיי (וגם אני) סועדים ותיקים במסעדות פרנג’ליקו בצפון ובירושלים, החלטנו לנסות גם את הסניף החיפאי, שהוא, בעצם, הסניף הראשון של הרשת המצליחה. אנו עשינו זאת גם מכיוון שהיינו רעבים וזכרנו כי המחירים ברשת הם הוגנים ולא יקרים, והאוכל פשוט טעים לנו.

כשחיפשנו את מסעדת פרנג’ליקו על ציר מוריה בהר הכרמל, קצת הופתענו לגלות אותה מסתתרת בתוך מבנה חד קומתי שאינו בולט. החזית הזכירה לי חנות פרחים דווקא. כשנכנסנו, התרשמנו מהעובדה שבפנים המקום נראה גדול יותר, השולחנות היו רחבים ונוחים, ולצדנו היו כמה סועדים במסעדה, שנראו חיפאים. חשבנו על כל “תושבי החוץ” שהגיעו לעיר כדי לבלות בפסטיבל שאליו הגענו גם אנו, ושלא כמונו, חפזו לצאת החוצה אל כביש החוף ואל מסעדות המזון המהיר שעל הדרך, וקצת כאב לנו עליהן. ריחו הטוב של האוכל המוקפץ, מראות מגשי הסושי שעשו את דרכם אל שולחנות הסועדים האחרים, כל אלה הציתו בנו תיאבון שבלאו הכי היה קיים למזון מהמזרח הרחוק, כזה שרק מלצרית מנוסה מפרנג’ליקו תדע לטפל בו כדבעי.

קצת קשה להשתלט על התפריט העשיר והמגוון המורכב מיותר מ- 80 מנות סושי ומנות ייחודיות מהמטבח האסייתי. ולא רק זאת, אלא שבנוסף מציע התפריט מנות קלאסיות כמו: סלטים, פירות ים, בשרים, נודלס וקינוחים. מקריאה הבנו כי כל המנות בסניף הזה הותאמו, במרוצת השנים, לטעמו של הקהל החיפאי, כחלק מרצונו של הבעלים לענות על צרכיהם של הלקוחות הקבועים במקום. עתה תהינו מהו הטעם המיוחד של הקהל הזה, השונה כל כך, נאמר, מטעמו של הקהל מרעננה…

היתה שעת בין ערביים והמסעדה לא היתה גדושה. מצוין. המלצרית ששירתה אותנו אמנם לא הציקה, אך היא טיפלה בנו כמו שצריך. המים שביקשנו הגיעו בזריזות, ממש כמו המנות הראשונות שנועדו לכבות את תיאבונם המתפרץ של הילדים. בינתיים הצליחה המלצרית לערוך לנו היכרות מספיק טובה עם הצע מנות הסושי שכולנו כה אוהבים, ואנו, מצידנו, מתחנו את סבלנותה הבלתי נגמרת, כששינינו בכל פעם, יותר נכון – עידכנו – את הבחירות שלנו בסוגי הסושי השונים.

בינתיים התחילו להקרין על מסכים גדולים שידורי ספורט שבהחלט סייעו להמתנה, אף כי זו לא היתה ארוכה. החלטנו שלא להלאות אתכם בתיאור כל מה שאכלנו. היו שם קומבינציות של סושי, מוקפצים תאילנדים, כנפי עוף, פירות ים, ועוד ועוד… מניסיוננו, קשה “ליפול” בפרנג’ליקו, כי האוכל שם תמיד טעים, ויש מנות שהן ממש ממש מעולות.

אנחנו גם אוהבים להזמין הרבה, חלק מהכיף שלנו זה לא לסיים במסעדה את הכל, ולבקש שיארזו לנו הביתה. את זה עושה הצוות בחפץ לב, וכך, גם הפעם, יצאנו מהמסעדה כשאנו מצוידים בשאריות טעימות במיוחד, שיספיקו לנו לעוד ארוחה או שתיים בבית.

אגב, אהבנו את העובדה שהסניף החייפאי הוא מוסד אמיתי, המנקז אליו בליינים מקומיים המכירים אחד את השני. כשעזבנו, בשעת ערב מוקדמת, כבר נראה המקום כמו פאב שכונתי, וכל הזמן המשיכו להיכנס פנימה עוד ועוד סועדים,או אולי בליינים, שהפכו את הביקור במקום למנהג שבועי קבוע.

פרנג’ליקו חיפה: שד’ מוריה 132, חיפה . טלפון: -700-55-33-44

שעות הפעילות:

א’ – ש’ 12:00 – אחרון הלקוחות

עסקיות: א’-ה’ 12:00- 17:00 (לא כולל חגים)

כתבות התרשמות על מסעדות פרנג’ליקו אחרות:

  • מסעדת פרנג’ליקו בשלומציון המלכה בירושלים (לא הכשרה).
  • מסעדת פרנג’ליקו בראש פינה

אולי תאהב\י גם:

מסעדת שף ברמות נפתלי: “אלומה בכפר” – אוכלים טאפאס מעל אצבע הגליל

איטו אבירם

מסעדת אג’אויד בחוות אל-בואדי – אוכל ערבי מקורי בשרון, ואכזבה גדולה של 20 סועדים *

איטו אבירם

מסעדת ואמוס בראשל”צ – חוויה מקסיקנית שווה!

איטו אבירם

הגב לפוסט

דילוג לתוכן