מאת: איטו אבירם
לו נדרשתי להמליץ על מסעדה ירושלמית משפחתית שפתוחה בשבת, כזו שמחיריה סבירים, אבל המזון שהיא מגישה הוא יותר מסביר, ובהחלט מענג את החך, נראה לי שאחד השמות הראשונים שהיו קופצים לי לראש היה שמה של מסעדת “לינק”.
הבה נתחיל דווקא במה שקורה מחוץ למסעדה. שם נמצאת מרפסת רחבת ידיים, שכמעט תמיד מלאה בסועדים, אולי בגלל שהיא פתוחה אל השמש הירושלמית. המרפסת הזו ממוקמת מעל רחוב קטן ממש במרכז העיר, בין המלך ג’ורג, ובי”ס בצלאל, ובמרחק הליכה קצר משוק מחנה יהודה.
המסעדה עצמה כוללת כמה חדרים, בעלי אופי שונה זה מזה. בחדר הקדמי, רחב החלונות, צומח במרכז עץ, הפורץ בעד התקרה אל השמיים ומציע אווירה מיוחדת במינה. משם נמשכת המסעדה אל חדרים נוספים הממוקמים בתוך בניין עתיק שיש בו ניחוח של פעם. באחד מהם בר יינות ובשני פינות ישיבה אינטימיות. והכי חשוב – ידידיי – המקום פתוח גם בשישי בערב ולאורך כל יום השבת”.
היינו זוג הורים וזוג ילדים, והגענו אל “לינק” בצהריי שבת הומים. המלצריות רחפו מעל הסועדים, שגדשו כל שולחן פנוי במסעדה. האווירה היתה של מקום משפחתי, מוכר, כזה שיש לו לקוחות קבועים, עם צוות מלצרים קבוע. מקום שבו כולם יודעים מה הם בדיוק רוצים, וגם יודעים שאת מה שהם רוצים הם יקבלו, ללא הנחות.
כולנו היינו רעבים, אולם הילדים היו גם חסרי סבלנות, והמלצרית החיננית היתה מספיק אינטליגנטית כדי להבין את זה, והיא חזרה במהירות עם צלחת קרפצ’יו ברוטב ויניגרט תאנים, רוקט ופרמיזא’ן, שהיה חתוך במדויק ובעיקר – לא דק מדי ולא מלוח מדי, ולצידו סלסלת לחם כפרי עבה ובו אגוזים ומיני גרעינים, שהעלה אד קליל. הלחם היה כל כך מוצלח, שהתעוררה סכנה מיידית שהילדים יישבעו ממנו ולא יגיעו אל המנות שהוזמנו להם, ואשר גם הן לא איחרו להגיע.
בדקות הספורות שחלפו במהלך החיפושים המשפחתיים בתוך התפריט אחרי נוסחת הארוחה שלנו, הספקנו לגלות בקנאה לא מוסתרת כמה מנות מפוארות שעשו את דרכן אל השולחנות הסמוכים.
בינתיים הגיעו גם כרוביות מטוגנות בטמפורה, עם רוטב טריאקי. הילדים כמעט ואינם אוכלים כרוביות, אבל ראו פלא – מראה הכרוביות וריחן קסם להם, והם לא היססו לטרף אותן בשיניהם הקטנים. אגב, אנחנו התענגנו גם על הרוטב שהגיע ביחד עם הכרוביות. על זה הילדים ויתרו.
עוד הזמנו מרק עגבניות עם בורגול בשמנת חמוצה, (38 ₪), שהיה סמיך ונמזג ברוחב לב לתוך צלחת עמוקה ורחבת ידיים. גם את המרק זכתה לאכול כל המשפחה, ולמזלנו הוא נמסך אל הצלחת בכמות נדיבה במיוחד, כך שכל אחד מארבעתנו זכה ללגום ממנו כחפצו.
ליתר ביטחון מיהרה המלצרית לנצל את שאריות התיאבון של הילדים והביאה להם שתי צלחות. על אחת מהן היו כנפי עוף ברוטב גריל, ועל השנייה – שניצלונים. בין שתי הצלחות הונחה צלחת של נתחי תפו”א מטוגנים ופריכים, והשניים התחלקו בשמחה במנות.
אנחנו, הממתינים למנות העיקריות שלנו, גם כן הושטנו אצבעות אל צלחותיהם, בלי יכולת להתאפק, ושוב הופתענו לגלות כמה טעים יכול להיות שניצל פשוט. (ארוחות הילדים כוללות ספגטי, כנפי עוף או שניצלונים לבחירה, עם צ’יפס ולקינוח גלידה, במחיר 38 ₪.)
קהל סועדים מגוון, מלצריות זריזות ו… ענף של עץ הצומח במרכז המסעדה
כמה דקות מאוחר יותר נחת על השולחן, באצילות ובכובד ראש השמור לביקורים נשיאותיים כמו זה שעשה אובמה בעיר זו ממש, נתח של טי-בון סטייק מרשים בגודלו. (מעל 100 ₪). גם מיצירת הפאר הזו, שהיתה עשויה היטב, ותפסה את רוב שטחה של הצלחת, מיהרו לטעום בני המשפחה האחרים, למרות שהיא היתה שייכת לי. בעצם, גם הכלבלב המשפחתי נהנה, מאוחר יותר, מהעצם.
דווקא מנת “אלון” (המומלצת בתפריט המסעדה), (72 ₪), שכללה קוביות עוף על מצע אורז, בחלב קוקוס וקארי עם פטריות וכוסברה, היתה, לדעתה של מי שהזמינה אותה, בינונית בטעמה. אולי בגלל שנתחי חזה העוף היו קצת עשויים מדי, מה שקורה לעיתים קרובות לחלק הפרובלמאטי הזה של העוף.
יודעי דבר עמם שוחחנו מאוחר יותר על המסעדה טענו בחום שהיה עלינו לטעום מ”קציצות לאה” המפורסמות של המסעדה, או לפחות ממיקס פירות הים ומה”פטוש” העשוי מירקות חתוכים גס ומוגשים עם קרוטונים וטחינה גולמית. התפריט המעורב של לינק כולל בשרים, דגים, פירות ים, פסטות מיוחדות,סלטים, מרקים, קינוחים, קפה והמון אלכוהול.
שביעות הרצון שלנו מהמסעדה היתה כה גבוהה, עד כי חזרנו אליה בשעת ערב מוקדמת, כדי ללגום קפה, תה ושוקו ולהתאחד סביב מנה מתוקה או שתיים. זאת, אחרי שכיתתנו את רגלינו במוזיאון ישראל, ביחד עם משפחה של חברים. בשעה זו המסעדה היתה ברובה ריקה, למעט קריין חדשות ערוץ עשר גיא זוהר, חבריו ועדת ילדיהם שהיתה די קולנית. לכן היה לנו קל להשלים גם עם סיכומי היום הנרגשים של ילדינו סביב השולחן.
מסעדת לינק, ירושלים
רחוב המעלות 3, ירושלים. טלפון: 053-8094510 פקס: 02-6222064 אי-מייל: linkcoffe@gmail.com שעות פתיחה: יום א’ – יום ה’ 11:00 – עד אחרון הסועדים יום ו’ – שבת 10:00 – עד אחרון הסועדים
תגובה אחת
לינק המסעדה שלנו בכל פעם שאנחנו מגיעים לירושלים.
שווה-שווה!
משפחת קדמי, מודיעין