Image default
איפה לאכול בדרום מסעדות מסעדות דרום

מסעדת ברזיל הקטנה באילת – שיטת השיפוד הרץ

ברזיל הקטנה חיתוך בשר

מאת: ליאור אבירם

אם מדברים על מסעדות ברזילאיות באילת, אני מתערב אתכם שרבים מכם לא שמעו על “ברזיל הקטנה”, מסעדה שהיא לפי שהשמועות איכותית יותר והמונית פחות מהברזילאיות המפורסמות יותר. החלטנו לבדוק את זה.

המסעדה לא נמצאת באזור המלונות (כל אילת היא אזור מלונות אחד גדול אבל אתם יודעים למה אני מתכוון) אלא ממוקמת ברחוב אילות 3, בערך 15 דקות הליכה משדה התעופה. המיקום לדעתי נפלא, שקט יותר ומרגיש פחות מזוייף לעומת אזור המלונות הגדולים. כשבת זוגי ואני נכנסנו, בשעת ערב מוקדמת, המסעדה הייתה כמעט ריקה, אבל התחילה להתמלא עם הזמן.

האווירה מאוד ברזילאית, חברתי שטיילה בברזיל בעבר ציינה לאורך כל הארוחה: “אוף, איך בא לי להיות שוב בברזיל” וכשראתה את אחת המסכות שהיו תלויות על הקיר שמאחורי הגיבה: “זה מאוד ברזיל”. כלומר, העיצוב בהחלט הזכיר לה את ברזיל, רק עם טוויסטים ישראלים, כמובן.

brazil eilat

להמלצתו של המלצר, אני לקחתי את מנת הדגל של המסעדה ה”שורסקריה” או “שיפוד רץ”. זוהי הגרסה הברזילאית לאכול כפי יכולתך, העיקרון המפורסם של מנות בשר שמגיעות אליך על שיפוד גדול ואתה יכול לבחור מה ומתי אתה לוקח לצלחת. למי שזוכר את ימי מסעדת פאפאגיו, שהיו למיטב ידיעתי הראשונים שייבאו לארץ את השיפוד הרץ, מדובר באותו הרעיון, בתפריט אפילו מוזכר הרמזור הקטן שבעזרתו אפשר להשהות\להמשיך או לעצור את זרם הבשר שמגיע לשולחנכם, אבל על השולחן לא היה זכר לרמזור ובמקום זה היה לנו מלצר קשוב. אני שמחתי שלא הייתי צריך להתעסק עם הגימיק הדבילי הזה.

כמו בברזיל המקורית גם בברזיל הקטנה לזוגתי הצמחונית היה מבחר מוגבל. זה כלל פחות או יותר את הסלט הירוק עם תאנים מיובשות ואת הפסטה שמגיעה גם ברוטב רוזה, למרות שבתפריט כתוב שמנת או עגבניות. לכן צריך לבקש מהמלצר. הפסטה הייתה ממוצעת והסלט, מנה מוצלחת, היה טעים ודי סטנדרטי למעט הטוויסט הנחמד של הדבֵלים. טֶרִי, מנהל המסעדה, הסביר לי שקהל היעד שלהם הוא אוהבי בשר ושהם משתדלים להתמקד במה שהם טובים בו ולא להתפזר, הסבר כנה ומקובל אך מעט בעייתי כשמדובר בסועדים שביניהם ישנם גם צמחונים. חשוב לזכור, אם אתם או שותפכם לסעודה צימחונים. שקלו את בואכם מאחר וזו לא מסעדה שצמחוני ימצא את עצמו בה בקלות.

לעומת זוגתי, אני הייתי בעולם קסום בו יש לי מבחר מכובד של אוכל. על שולחני, הופיעו תוספות כגון טוגני תפוחי אדמה מתובלים ונחמדים (שגם הצמחונית אכלה מהם), מנה של אורז עם תבשיל שעועית ובשר מעושן שקיבל את התואר “זה ממש ברזילאי” מהחברה שלי ו-“טעים אבל אני לא רוצה להתמלא מזה” ממני, כמה רוטבים כולל צ’ימיצורי וסלט קטן.

די מהר התחילו להגיע הנגלות של השיפוד הרץ, המבחר די גדול וכולל צוריסוס בקר, נקניקיות כבש, פרגיות, אנטריקוט ואוסף די מעניין של בשרים אחרים (כולל לבנים). הנקניקיות היו מעולות כמו כן גם האנטריקוט, שאר הבשרים נעו בין נחמד וטוב. הפרגיות היו לי קצת מיותרות ולא מעניינות, למרות שאני אוהב פרגיות, והן תפסו מקום של דברים יותר טעימים. בנוסף גם ראוי לשדרג את השיפוד עם הגשות חד פעמיות שבהן אתה מקבל מנה יחידה של אחת משלוש בחירות. אני טעמתי את כבד האווז עם קונפיטורה ביתית, שהיה נחמד אבל די מזכיר מנת כבד רגיל עם בצל מתקתק ואולי קצת מיותר אחרי כמות הבשר שכבר אכלתי.

לעומת הכבד, מנת הסינטה הייתה טובה והתגברה אפילו על תחושת השובע שהתחיל להיות מורגשת אצלי יותר ויותר. בשר הסינטה הגיע ברמת העשייה שביקשתי את כל הבשר, Medium Rare (עם נטיה יותר לRare) וזה היה נפלא. לעומת הסינטה שאר הבשר, מהשיפוד, נע בין נא++ ו-Well Done. עובדה זו מובנת, מאחר וקשה לשלוט ברמת עשייתו של שיפוד גדול שמגיע לכמה סוגים שונים של סועדים, ולמרות זאת המלצר עשה מאמץ גדול להגיע אלי בשלב שהשיפוד היה עדיין אדמדם ולא שחור. לפעמים הלך לו יותר ולפעמים פחות. אני חושב שהשורה התחתונה היא שהשורסקריה היא מנה שנקודות החוזקה שלה הן בעיקר הכמות, ביחד עם המבחר והעניין בכל האירוע השיפודי. הבשר האיכותי יותר, שגם היה עשוי באופן קולע יותר, כמו הסינטה, לא הגיע על השיפוד.

לקינוח, הזמנו מנה ששילבה טופי ברזילאי, בננות וגלידה. ההגשה הייתה יפה, המנה טעימה אך מאוד מאוד מתוקה. לא הצלחנו לסיים ולדעתנו זה חבל כי אם היא הייתה קצת פחות מתוקה או לו כללה משהו שמאזן את המתיקות היינו נהנים יותר. טרי מסביר שהם ניסו אך אין אפשרות להוריד את רמת המתיקות, ושהדבר מאפשר לקבוצות גדולות לחלוק את המנה ושכל הסועדים מגיעים לסיפוק קינוחי. אנחנו ממליצים על המנה אם בא לכם מתוק ויש לכם מקום אחרי הארוחה גדושת הבשר, ולא בא לכם עוד עוגת גבינה או משהו סטנדרטי שכזה.

המלצה אחרונה, אם אתם לוקחים את השיפוד הרץ, נסו לא להתמלא מהתוספות או המנות הראשונות. כך תוכלו לשמור מקום לדבר האמיתי.

מסעדת ברזיל הקטנה. אילות 3 אילת. 08-6372018

אל כתבות התרשמות באתר שבודקות וממליצות על: בתי מלון, מסעדות ואטרקציות לכל המשפחה.

 

 

אולי תאהב\י גם:

מסעדת ואמוס בראשל”צ – חוויה מקסיקנית שווה!

איטו אבירם

קסמו של הלבאנט… בילוי של מסעדה ובריכה במלון אמריקן קולוני: ארוחה בגינה בימי קורונה*

איטו אבירם

דוריס קצבים – מסעדת בשרים שווה בראש פינה

איטו אבירם

3 תגובות

סולטנה זוארץ נובמבר 28, 2018 at 12:19 pm

כתבה ישנה, אתה צריך ללכת לבקר שם שובבבבבבב.
סולטנה זוארץ.

איטו אבירם משיב:
אכן, חלפו כמה שנים. אבל הטעם עדיין בפינו…

השב
ליאורה אוגוסט 19, 2020 at 3:44 pm

האם אפשר להחליף את הטלפון שמופיע פה כטלפון של ברזיל לטלפון הנכון של המסעדה? המספר הוא 08-6372018
המספר הוחלף. לבקשתך.

השב
אבי מרץ 21, 2022 at 11:51 am

לא מומלץ יחס גרוע

השב

הגב לפוסט

דילוג לתוכן