מאת: איטו אבירם
מאז שעברתי מרעננה, “הכרך הגדול”, אל קדימה הכפרית והמעטירה, וביחד עם כל הריגושים האחרים שאני חווה מדי יום, אני נהנה לגלות מדי שבוע מקום חדש של אוכל או קפה. ואם בעבר המסעדות המזרחיות היו השולטות בכל צומת, במיוחד באלה הקרובים לערי המשולש, הרי שהיום הסגנון השתנה, התעדן והמגוון מבטיח חוויה קולינרית לגמרי אחרת.
וכך מצאתי את עצמי עושה דרכי בשעת ערב מוקדמת, עם אשתי וילדיי, אל עיירת השדה פרדסיה, השכנה לעיירת השדה שבה עברתי לגור. פרדסיה שוכנת על כביש רעננה חדרה, דקת נסיעה לפני צומת בית ליד, ומציעה בעיקר רחובות שקטים של בתים כפריים מנומנמים. אלא שאני כבר למדתי שאיך תוכו כברו, משום שבאחת מגיחות ההיכרות הקודמות שלי הספקתי להתבסם מניחוחה של מסעדת “הברוש”, אשר נמצאת במרכז המסחרי בכניסה לעיירה.
הפעם נסענו קצת יותר, ובלב הישוב שולחת אורות וזוהרת בחגיגיותה, בלטה לעינינו מסעדת “בליסימו”, שכמו כל איטלקייה ראויה לשמה הפגינה ללא בושה את חמוקיה הקולינריים.
זוהי תחושה מרגשת, לנוע ברחובות חשוכים למחצה, בין בתים מדושאי חצרות ומכוניות חונות, ואז ליפול לפתע על מקום של אוכל, כזה שאנשים פוקדים אותו בבוקר, בצהרים ובערב. והמסעדה, אכן, מעוצבת בטוב טעם, לפחות לטעמי. אין בה את העיצוב המודרני הקר ובעל הקווים הישרים, אך גם לא את הכבדות של פעם. יש בה שולחנות נוחים עטויי מפות משובצות, קיר לבנים גדול, בר מרשים ותאורה נעימה ובמידה הנכונה. התפריט גדול, ומעורר תהיות אם כל ההבטחות הגלומות בו אכן יוגשמו.
בליסימו היא מסעדת שף, והתגשמות חלומו של גד, הבעלים ואיש ביטחון לשעבר, שביחד עם נורית אשתו מפגין נוכחות מרשימה במקום ושומר עליו כעל בבת עינו. לפני שהקים את בליסימו ניהל מסעדות אחרות וגם עבר התמחות מיוחדת באיטליה. מאז הוקמה, לפני כמה שנים, פוקדים את המסעדה יותר ויותר מקומיים, המגיעים אליה מיישובי השרון, ואף ממקומות מרוחקים יותר. ועם כל זאת, לבם של הבעלים מחסיר, לעיתים, פעימה, כשהערב חולף והציבור מבושש להגיע, או ההיפך – נשפך לתוך המסעדה בכמויות שזו איננה מסוגלת להכיל.
אנחנו הגענו במוצאי שבת (המסעדה שומרת כשרות ונפתחת שעה אחרי יציאת השבת) וכבר היו במקום כמה שולחנות מלאים. הצטרפנו, מגירים לתוכנו את ניחוחות הבצקים הנאפים בטאבון, והמלצרית החביבה והבקיאה מיהרה לפרוס בפנינו את רזי “המיוחדים של הערב”, לפרש ולהסביר בסבלנות מהו “רגטוני/חונקי כמרים ארטישוק”, וסלט פנצ’נלה או ספינאצ’י ומלנזנה.
התחלנו עם פוקאצ’ה קלאסית, (22 ₪) שלא אכזבה, ושאותה נשנשנו בזריזות עד שהגיעו המנות האישיות. הפיצה שלקח הבן, דווקא כן אכזבה. שתי דקות נוספות בחום התנור היו עושות לה רק טוב, אבל הבאנו בחשבון שהילדון הרבה להצהיר על רעבונו בפני המלצרית, ואולי בשל כך הוקדמה הוצאתה של הפיצה מהתנור.

אחותו הזמינה ניוקי תפור אדמה עם פילה לברק, (מנות הניוקי והפסטות מתומחרות בין 49 – 56 ₪), מנה טעימה ומוצלחת, שגם נאכלה עד תומה במהירות על ידי מי שכמעט תמיד איננה מצליחה לסיים את האוכל המושם בפניה. עוד הזמנו טונה צרובה עם מחית ארטישוק. (המנות מן הים עולות בין 59 – 96 ₪) הטונה נראתה ונטעמה כמו סטייק על האש, וגם היא הולעטה אל קרבינו בזריזות ובמצמוץ שפתיים.
מנת הלינגויני בחמאת אנשובי עם בצל מקורמל ושקדים מרוסקים היתה מיוחדת במינה, ואולי המיוחדת שבין המנות שאכלנו. על הפסטה נמסך חלמון ביצה שטעמו הוסיף נופך שווה לכל ביס. (55 ₪).
עם זאת, כתום הארוחה, בדרך הביתה, סיכמנו בינינו לבין עצמנו כי כנראה שהשף לא היה במיטבו הערב, וסיבותיו עמו.
כאמור, התפריט מציע מגוון גדול של אוכל איטלקי ואין טעם לפרט, צריך לטעום, ואת זה לא ניתן לעשות בביקור אחד. עוד מתקיימים במסעדה ערבי יין הכוללים הרצאה של מומחה וטעימות ממגוון היינות והמנות האיטלקיות.
בליסימו – מסעדה איטלקית בפרדסיה הארז 29, מרכז רימון, פרדסיה טלפון: 077-2042205 פקס: 09-7686804
שעות הפעילות א – ה 08:30 – 24:00 ו – 08:00 – 14:30 ש – החל משעה אחרי יציאת שבת – 24:00
ארוחות עסקיות א – ה 12:00 – 17:00 ארוחות בוקר א – ה 08:30 – 12:00 ו 08:00 – 12:00
Happy Hour א – ה 19:00 – 17:00
2 תגובות
אתם עדינים. יש בעיה במסעדה.
רק ככל הנראה, כל ערב הטבח במצב רע. האוכל רע, השרות רע, מסעדה גרועה לקהל שומר כשרות שגם כך הבחירה שקיימת לו היא מאוד מוגבלת.