Image default
חופשות בחו"ל

יוצאים לחופשה משפחתית ביוון: מסלול טיול בחצי האי פיליון ובצפון יוון: איפה ללון והיכן לטייל ולאכול.

חוף מילופוטמוס בחצי האי פיליון.

טייל והתרשם: אייל שמי

זה היה טיול בהפתעה, והוא קרה אחרי שאשתי ואני הבנו במהלך חודש אוגוסט, שנמאס לראות את הילדים מול הטלוויזיה ובאופן ספונטני החלטנו שאנחנו טסים ליעד שיהיה בטווח המחירים של 200 דולר (דרך אפליקציית חוליו). מה שהביא אותנו לשדה התעופה באתונה בתוך יומיים. מהלך מסוג זה יכול לחסוך לא מעט ובתנאי שאתם מאורגנים עם מסלול מומלץ מראש למספר יעדים, ויכולת להתארגן באופן מהיר על בתי מלון ורכב שכור. את זאת עשינו, כמובן, באינטרנט, ובמיומנות רבה, שאותה רכשנו מטיולים קודמים שלנו.

סימנו לעצמנו שלושה יעדים: יוון , סיציליה וניס צרפת. היו לנו כבר מסלולי טיול ומקומות לינה שחיכו להזמנה. וברגע שנוצרה האפשרות לטוס לאתונה (העדפנו את סלוניקי בצפון) תפסנו אותה, וכמו במבצע צבאי יצאנו למשימה. הזמנו 4 לילות מתוך 6 הלילות בצפייה לייצר קצת גמישות להמשך המסלול. ארזנו מזוודות ויצאנו לדרך.

לינה:

מלון הבסיס שלנו –  Hotel Defkalion   שאותו בחרנו באתר בוקינג נמצא בקרבת העיר וולוס VOLOS שנחשבת לגדולה ביותר בחצי האי. המיקום נבחר גם בשל המרחק הסביר משדה התעופה באתונה (4 שעות נסיעה) וגם בשל מיקומו. (400 – 300 ₪ ללילה)

מבחינה גיאוגרפית חצי האי Pillion מורכב משרשת הרים במרכזו ומסביבו כפרים קטנים וחופים קסומים. הנסיעה בין האזור המערבי למזרחי עוברת בדרכים נופיות וכמובן, הרריות, אך כל נסיעה כזו יכולה לקחת כשעה ורבע.

המיקום של המלון המשפחתי “Hotel Defkalion” נמצא קצת מעל וולוס ביישוב הנקרא אלי-מריה Alli Meria. שכרנו חדר אחד משפחתי ב 50 יורו ללילה בלי ארוחת בוקר. השיקול היה לאכול את ארוחת הבוקר למטה, באחת הטברנות הפזורות לאורך החוף. החלטה השתלמה בגדול! החדר היה נקי אבל ברמה לא מאוד גבוהה. האזור שקט מאוד ומוקף צמחייה יפה ומטופחת.

מסלול החופשה:

החלטנו על מסלול מעגלי, מאתונה צפונה, עד לחצי חצי האי פיליון שם לנו בלילות וטיילנו בין חופים עוצרי נשימה, שטנו בקאנו ומשם טיילנו צפונה עד למטאורה (המנזרים התלויים) ולינה באזור הצפון בכפר Aristi  הסמוך לפארק הלאומי Pindus. שם יצאנו לטיולים רגליים ולראפטינג על נהר הוידאומטיס.

היוונים : בתוך היבשת היוונים הרבה יותר נחמדים מאשר באיים, רובם ידידותיים אך רק הצעירים דוברי אנגלית. האזורים של פנים היבשת כמעט ולא מתויירים כמעט על ידי תיירים זרים, כך שהישראלים הם התייר הזר הכמעט יחידי במקומות אלה ומכאן שלעיתים המדריכים מדברים עברית והתפריטים מתורגמים.

יערות, נחלים פראיים, צוקים וחופי רחצה. יוון במיטבה.

יום ראשון לטיול: נסיעה למלון והיכרות עם הנוף היווני

נחיתה באתונה בשעה 8:00 בבוקר. אספנו מכונית מקבוצת איכות C  במקרה שלנו קיבלנו אופל שמופעלת על ידי סולר מאוויס שהזמנו מראש (העלות – 285 ₪ ליום לרכב משפחתי קטן), החלפנו SIM  כבר בשדה התעופה הבינלאומי של אתונה לSIMCARD  מקומי תמורת 22 יורו לשני כרטיסי סים האחד בכל טלפון.

הכנסנו את היעד “וולוס volos ל”וויז” ויצאנו לדרך של 4 שעות. הדרך עברה ברובה באוטוסטרדה נוחה אך יקרה להחריד. במהלך הדרך היינו צריכים לשלשל עוד ועוד מטבעות עד לסכום כולל של 20 יורו עד שהגענו לוולוס. עשינו זאת אחרי שהתברר, כי מסלול אלטרנטיבי שאינו כרוך בתשלום יאריך את זמן הנסיעה בשעתיים!!!

אחרי כשעתיים וחצי הרגשנו רעב. החלטנו לרדת מהאוטוסטראדה ובעזרת וויז עברנו באזור שהיה קרוב לים, והחלטנו לחפש שם מסעדה. מצאנו את העיירה Agios Konstantinos שם אכלנו את הסלט היווני הראשון בטיול שהיה הטעים והזול ביותר. קפה, שתייה קלה, חביתה עסיסית עם עשבי תיבול וסלט יווני עם חתיכת גבינה מהממת וטעימה והכל במחיר של 7 יורו לכולנו! בלתי נתפס. בהמשך שילמנו בין 5 ל- 8 יורו על סלט יווני בהתאם לפופולריות של האזור.

הגענו לוולוס ומיד התארגנו ליציאה למפרץ הקרוב יחסית ב-  Kela Nera 20 ד’ עד לחוף קאלה נרה שהוא מרכז תיירות ששווה לבקר בו גם בערב. רצועת החוף מציעה בתי קפה ומסעדות וחנויות מזכרות רבות. בבוקר ניתן לבחור את אחד החופים ולשבת על כסאות נוח מתחת לשמשיות המסופקות חינם וליהנות ממימי המפרץ השקטים והנעימים, או ללגום משקה ולאכול על קו הים או באחת המסעדות הצופות לים.

בערב, דרך החוף נהפכת למדרחוב, ואלפי תיירים יוונים מציפים את הרחובות והמסעדות הפזורות לאורך החוף. מומלץ לאכול ארוחת ערב על קו המים, מסעדות דגים או מסעדות בשרים על האש מציגות תפריטים גם באנגלית. וקבלת הפנים לבבית וסבלנית. בשעות מאוחרות יותר המוקד עובר אל הפאבים והבארים המוארים בתאורה מעניינת שמשמשת כתפאורה ומשמיעים מוזיקה מדליקה לבילוי לילי גם עד השעות הקטנות.

הגענו למלון מפורקים ועייפים וכולם צנחו לישון במהרה.

יום שני לטיול: תפוחים, ענבים וכנסייה

בבוקר יצאנו לתור באזור החוף המזרחי, שמנו פעמינו ליישוב הקטן Pouri  שבו תצפית נפלאה אל חופי מזרח חצי האי פיליון. הדרך אורכת כשעה בכבישים פתלתלים ויפהפיים. מדי פעם עצרנו בכפרים המפוזרים לאורך הדרך ונכנסו לחנויות המציעות מזכרות, שמן זית ועוד. פקדנו גם כמה חנויות תה ענקיות ונהנינו לגלות שבעלת החנות תרקח למענכם תה שיכול למצוא פתרון לכמעט כל בעיה רפואית אשר תציינו בפניה.

הנוף, מעבר לפסגה של ההר הופך שונה לחלוטין, הצד המזרחי הרבה יותר ירוק ואף גדלים בו תפוחים מזן פורי, הקיים רק בחלק זה של העולם. מטעי התפוחים מכסים שטחים נרחבים ועל הדרך ניתן לרכוש ביורו אחד 4 תפוחים עסיסיים שאותם נהנינו לזלול מאוחר יותר.

   היישוב Pouri  עצמו הוא יישוב קטן מאוד, עצרנו במגרש החנייה במרכז היישוב ועלינו על שביל שנראה ששימש את תושבי היישוב מזה דורות. הדרך עוברת בין עצי תאנה ענקיים עמוסים בפרי, היו גם שיחי פטל שאותו הילדים אספו במרץ רב. בנוסף, כל בית ביישוב מתפאר בחצר שבמקום פרגולה מציגה סככה טבעית מגפן מלאה בענבים מפוארים ומתוקים. ההרגשה היא שאתה מתהלך בשבילי גן עדן קטן ושקט המוקף בכל טוב מדי פעם שולח יד וקוטף מפרי הדעת…

במרכז הכפר עומדת כנסיה עתיקה בעלת רחבה גדולה ומקסימה, וממש מתחתיה עומד לו עץ דולב עצום ועתיק שנותן תפאורה נהדרת לבית קפה  polydroso restaurant המשקיף לחוף הים למרגלות ההר. בית הקפה מתנהל בקצב יווני איטי, אבל למי איכפת, כל עוד ניתן להתמכר לנוף או לשאול משחקים וליהנות מהנופים ומהריחות המשכרים.

האוכל, כאשר הגיע, היה פשוט אך טעים וטרי מאוד! סלט יווני מלווה בפטה עיזים, הפטה כולה מצופה בתיבול של עשבי תיבול ושמן זית טעים להפליא. על השולחן הונח גם לחם כפרי עבה וחביתה עסיסית. לשתייה בחרנו משקה מיץ פטל כשבתחתיתו להפתעתנו היו דובדנים אדומים מתוקים – מה אתה עוד יכול לבקש מארוחת בוקר מפנקת.

עזבנו את הישוב הקטן והמקסים בחוסר רצון וירדנו במורד ההר עד לחוף “חורפטוchorefto, חוף הים מרוצף באבנים קטנות וחדות, לא נעים במיוחד.  בחוף יש שורות מיטות שיזוף ושמשיות, וכשנכנסים, המים הופכים מיד עמוקים. בקיצור חוף ים נחמד ולגיטימי, אבל באנו עד ליוון בשביל קצת יותר. טיפ: מחוף חורפתו יוצאים טיולי קיאק מרהיבים שעוברים דרך חופים ונופים עוצרי נשימה, סוף המסלול הוא בחוף פקיסטרה וחזרה.

הלאה. לאחר כשעה וחצי חזרנו לאוטו והפעם כתבתנו בוויז מילופותאמוס (milopotamos) המרחק במפה הוא 26 ק”מ. הדרך אורכת כשעה, כבישים מפותלים וצרים מובילים בין ההר, עד למגרש חנייה משם ירידה רגלית אל חוף הים. לפני שיורדים, אם הולכים עד לסוף מגרש החנייה תוכלו למצוא מסעדת דגים מומלצת שהנוף הנשקף ממנה מרהיב.

בטן גב בחוף מילופוטאמוס.

 

חוף מילופוטמוס הוא אחד המפרצים היפים באזור. הוא מפוצל לשלוש חלקים. החלק המרכזי שבו מסעדת חוף כסאות חוף ושמשיות, בהמשך המפרץ קיר סלע אשר בו נפער חור גדול דרכו ניתן לעבור לרצועת חוף נוספת פראית יותר… ואילו אם תלכו דרומה ותטפסו במעלה מדרגות, הן יוליכו אתכם אל עוד בית קפה נסתר ורומנטי ולאחריו תגיעו לחוף נוסף. המים הנקיים והשקטים הם תפאורה מעולה ליום של בטן גב.אגב, בחוף המרכזי, ישיבה על כסא נוח תעלה לכם 4 יורו. שווה לשלם, ועוד יותר שווה לקפוץ למי המפרץ השוקטים: לשים את הראש ולנוח. אגב, את החור בסלע העצום יצרו חיילים יוונים שמצאו בכך מסתור במהלך מלחמת העולם השנייה מכדורי החיילים הגרמנים שתקפו מהים. לידע כללי: היוונים נלחמו והדפו את האיטלקים אך יותר מאוחר נכנעו לגרמנים. היהודים בפיליון הוברחו אל כפרים בהרים שם הסתתרו עד סוף המלחמה.

טיפ: מכיוון שהחוף הוא מזרחי, החל מהשעה 15:00 ההרים מתחילים להסתיר את השמש ונוצר צל טבעי על החוף, זו גם השעה שהמוני המבקרים מתחילים לעזוב את המקום… לכן, אולי כדאי לכם להתכוונן ולהגיע בדיוק בשעה זו כפי שאנחנו עשינו.

את הדרך חזרה עשינו דרך כביש במרכז חצי האי, הכביש מסתיים ממש מול החוף קלה-נרה שהוזכר לפני כן, כך שאת ארוחת הערב סעדנו בו באחת המסעדות הרבות בחוף.

יום שלישי לטיול: ים ומזכרות

היה זה היום השני בחצי האי פיליון, ואנו החלטנו לבלות בצד המזרחי שלו בחוף פקיסטרה, הכניסה אל החוף מאוד מאתגרת, והירידה לחוף תלולה מאוד וכרוכה בירידה של כמאה מדרגות. החוף שווה את המאמץ, זהו מפרצון קטן מוקף צוקים עצומים פראי לחלוטין כך שכדאי להביא אוכל ומים למקום. התפאורה אתה שוחה פנימה לתוך המפרץ וצף ומביט לאחור ומרגיש שהגעת לסט של סרט הוליוודי – ההרים, המצוקים, הצמחייה השופעת והמים הכחולים והנקיים מהווים תפאורה מושלמת וטבעית.

הגענו בחזרה למלון בשעה מוקדמת יחסית ונחנו כדי לצאת באותו ערב לכפר  Makrinitsaמקריניצה. הכפר נמצא על גב ההר בצדו המערבי של חצי האי פיליון, פרוש השם שלו הוא מרפסת ביוונית. שכן הנוף הנשקף ממנו הוא המפרץ למרגלות העיר וולוס. מרכז הכפר העתיק חסום לתנועת כלי רכב והוא מוצף חנויות מזכרות מאוד איכותיות ומסעדות מצוינות.

מהמסעדה הזו ניתן להשקיף על העיר וולוס כמו על כף היד.

לקראת הערב העיר וולוס volos  למטה מוארת באורות פנסי הרחוב והכפר גם הוא מואר באופן מקסים. טיילנו ואכלנו ארוחת ערב נהדרת במסעדה Cardamom OINOMAGEIREIO הצופה על המפרץ שהיה תפאורה נפלאה לארוחה משובחת ולא יקרה יחסית לישראל.

יום רביעי לטיול: מנזר על ראש סלע

יצאנו מוקדם בבוקר בדרכנו צפון מערב לעבר המנזרים המרחפים במטאורה. הנסיעה עצמה יחסית נוחה עם כבישים מהירים רחבים, אך בהמשך נאלצים לנסוע בכבישים מקומיים שמקשים על ההגעה ומצריכים ריכוז.

האזור של מטאורה נראה כמו נלקח מסרט בדיוני: הנוף משתנה, ולפתע מתרוממים מהאדמה סלעים אימתניים צרים וגבוהים מאוד שנראה כאילו נבנו בידי אדם. על ראשם של כ- 6 מהסלעים הללו החליטו נזירים שברחו (1944) לאזור להקים מנזרים שיהיו מוגנים מפני הרדיפות. מראה הסלעים העצומים על גבי הנוף ההררי של צפון יוון הוא מראה ייחודי, המנזרים על ראש כל סלע הם בבחינת בלתי נתפס! כיצד הצליחו בני אדם לפני כמאה שנה להציב מבנים כה מפוארים על ראש אותם סלעים… מרהיב.

ביקרנו במנזר מטאורון  Megalou Meteorou הגדול ובהחלט מרשים מאוד לראות את הבניה, הכנסיות עם הפרסקאות אשר נבנו בהרים, כמו גם המאפייה, הנפחייה ובתי מלאכה נוספים ששומרו מימי קדם. אנחנו החלטנו שהביקור במנזר אחד ונסיעה לאורך הכביש ועצירה בנקודות תצפית מרהיבות בהחלט מספיק לנו ולאחר ארוחה קלה במרכז הכפר קסטארקי  Kastraki  אשר למרגלות המנזרים המשכנו צפונה ליעד הבא. חשוב לציין, כי שמענו מתיירים אחרים שהביקור במנזרים הנוספים מרתק וכדאי, כל אחד וטעמו הוא.

צוקי מטאורון והמנזר שעל פסגת אחד מהם.

יום חמישי לטיול: הפארק הלאומי ויקוס וראפטינג במים קפואים 

הגענו למלון שהזמנו מראש בישראל, אחרי דרך של כ 3 שעות שבשני שליש ממנה חולפת בין הרים ובין כפרים קטנים. הדרך מתישה ויש להצטייד בדלק לפני היציאה כיוון שבמהלך רוב הדרך לא הייתה ולו תחנת דלק אחת! המלון   Arhontiko Aristis בכפר אריסטי    Aristi(90 יורו ללילה כולל ארוחת בוקר) הסמוך לפארק הלאומי ויקוס Vikos, הוא מקום קסום, בנוי מאבנים לבנות, מלא במבוכים ולכל חדר מרפסת הפונה אל הנוף של ההרים והקניון הצמוד.

קפיצה נועזת למים הקפואים בשיט הראפטינג.

ארוחת הבוקר המשובחת מוגשת במלון מול הנוף היפיפה של הכפר הזה. ניתן ומומלץ להזמין מסע ראפטינג במימי הוידואמטיס הנהר שעובר בין הכפרים אריסטי לפפנגו, הראפטינג יוצא פעמיים ביום. המים בתקופה זו כבר נמוכים יחסית ועוברים דרך מספר מפלונים מאתגרים אך לא מסוכנים.

המדריך שלנו בשיט, יאניס, תדרך אותנו בעברית… וביחד עם משפחה ישראלית נוספת יצאנו להפלגה קסומה של כשעתיים במימיו הקפואים של הוידומטיס. בדרך עצרנו מספר פעמים, קפצנו למים (4 מעלות צלסיוס) מהסירה, וגם מסלע בגובה של כ- 2.5 מטר כאשר לכל אורך הדרך אנחנו לבושים בחליפת צלילה – אחרת הקור של המים באמת בלתי נסבל. לאחר שסיימנו את המסע הגישו לנו דיסק עם תמונות שמתעדות את השיט הנפלא הזה – מזכרת מדליקה לא פחות מהשייט. החברה שאנחנו בחרנו הייתה פאפיגו ראפטינג. כ – 15 יורו לכל משתתף.

חזרנו שוב לנקודת ההתחלה של השייט – גשר עץ שנמצא בין אריסטי למיקרו פאפינגו (הכפר הסמוך) Papigko  והלכנו לאורך השביל קרוב לקו המים, בצד חורשות עצים ויער. באחת הנקודות עצרנו וערכנו פיקניק כשאנו קשובים לרחש המים ולקולות הטבע סביבנו – היינו לבד בלב יער ממש כמו באגדות.

בערב, נסענו לכפר פאפינגו, אשר נמצא בתוך הפארק עצמו, ורבים מהתיירים מחליטים ללון בו את הלילות שלהם במהלך הביקור בפארק. אני חייב לומר שהכפר הוא מקסים ביופיו ומאוד נעים להסתובב בו, אך המחירים יקרים ותיירותיים מאוד מול המחירים באריסטי.

משמחים חתן וכלה, עוד טעימה של אותנטיות בטיול.

לפתע הבחנו בקהל רב שמצטופף בכנסיה עתיקה וזיהינו תכונה אשר מתרחשת איפה שהוא בכפר, חיכינו בסבלנות ומרחוק התחילה להתקרב תהלוכת חתן וכלה. בראש התהלוכה ילד עם כינור, אחר עם חצוצרה זקן השבט עם תוף והחתן ואביה שעוברים את כל הכפר שמברך על הזיווג עד הגיע לכנסיה שם מסר האבא הגאה את בתו לבחיר ליבה, לא לפני שנזרקו לעברם חופן אורז וסוכריות למזל טוב.

את ארוחת הערב אכלנו בכפר אריסטי במסעדה שבמרכז הכפר מסעדת אסטיטיופיו – מקווה שאני מבטא נכון את שמה. אכלנו שם את הסופלקי הכי טעים שאכלנו ביוון – טבול בעשבי תיבול נפלאים, פידיקיה (צלעות טלה)  להפליא ומנת ודג לבראקי שנצלה על האש.

יום שישי לטיול: הקניון העמוק באירופה

האזור של כפרי זגוריה הוא איזור מרתק ופגשנו שם משפחות עם ילדים, אשר טיילו רק כאן במשך שבוע, ניתן לרדת לקניון ויקוס, לעשות קניונינג ולטייל באתרי טבע נדירים. אנחנו היינו יותר בראש של בטן גב, ארזנו את הכל ברכב ויצאנו לטייל אל המנזר המשקיף לעבר קניון ויקוס, הקניון הכי עמוק באירופה על פי היוונים. ירדנו מספר פעמים מהאוטו כדי לחזות במעיינות קטנים ופינות חמד אחת מהן בת חצי שעה ב Papingo rock pool  הליכה על סלעים חלקלקים בצידו של אפיק נחל יפה ורגוע ואז שמנו פעמינו בחזרה אל חצי האי פיליון.

יום שישי ושביעי לטיול: סיור פרידה בוולוס וקניות ב… אתונה.

ביום השישי נסענו שוב לחוף חורפטו והשתתפנו בשייט בקאנו, השייט עובר בין מפרצונים קטנים ונופים שלא ניתן לראות מהחצי האי, מקומות שאליהן לא מגיע נתיב מסודר ושייט במערות וסביב צוקים שיוצאים מתוך המים, השייט יוצא בשיירה מחורפטו ויורד לחוף של פקיסטרה לארוחה קלה ומנוחה וחזרה לים. בקבוצה שלנו היו גם אבות ובנים צעירים בני 12 והשייט אף שהוא לא קצר אינו מאוד קשה.המחיר  20 יורו למשתתף החברה נקראת sea kayaking.

בילינו בחוף של קאלה נרה, חוף הומה אדם אך מקסים ביופיו ומאוד מפנק מבחינת המסעדות ובתי הקפה הפזורים סביב. קשה להאמין כמה הבילוי הזה זול, כאשר כוס בירה עולה שתיים-שלוש יורו, כמו גם משקאות קלים אחרים. במרכז החוף מאפייה נפלאה המגישה טירופיתה, שכדי לטעום ממנה שווה להגיע מוקדם יחסית – כי היא מסתיימת די מהר לאחר שמוציאים אותה מהתנור.

יצאנו לטייל גם בעיר וולוס עצמה, חונים במגרש חנייה גדול בתוך הנמל, ויוצאים לסיור ברגל לאורך החוף ופנימה למדרחוב שבמרכזו עומדת קתדרלת סנט ניקולס המרשימה. לאורך המדרחוב חניות שונות ומגוונות אך לאוהבי הקניות אני ממליץ לסיים את הטיול כולו באתונה. זוהי עצה של חבר שהיה ביוון מספר שבועות אחרינו. יש לו שתי בנות צעירות שאותן הוא שיחרר ל”טרף” באתונה והן חזרו מרוצות. ומאחר והוא לא הביט בחשבון האשראי שלו – כולם היו מרוצים…

חזרה לשדה התעופה באתונה והחזרת רכב שכור: בנוגע למילוי דלק, ממש בכניסה לשדה התעופה תמצאו תחנת דלק שבה תוכלו למלא את מיכל הדלק. יש לשם לב שהכניסה למתחם החנייה של חברות ההשכרה אינו בולט, והוא מופיע לפתע וקצת קשה להבחין בו. לאחר שתכנסו לשדה התעופה סעו בנתיב הימני לאט עד שתגיעו לפנייה די חדה ומפתיעה לתוך מגרש החנייה, אחרת תאלצו לעשות עוד סיבוב מתיש בחזרה לאותה הנקודה.

שורה תחתונה: אנחנו מאוד נהנינו מהחופשה היוונית שלנו. הרגשנו שהשארנו הרבה מאוד קצוות פתוחות שכנראה נשלים בטיול הבא שלנו. יוון מציעה טיולים רגליים בנופים קסומים, אטרקציות כמו סנפלינג, ראפטינג , קניונינג ועוד. אוכל מעולה, שמחת חיים ופשטות יחד עם חופים קסומים. המחירים אינם זולים כמו במזרח אירופה, אבל לא יקרים כמו במערבה. מה עוד צריך בשביל חופשה מושלמת?

 

נהניתם? רוצים עוד מסלולי טיול משפחתיים בחו”ל שניסינו ואהבנו? בבקשה:

 

טיול וחופשה משפחתית בצרפת: “פארק פוטורוסקופ – Futuroscope” – אטרקציה לכל המשפחה ופעילות ליום-יומיים

טיול בצרפת: חופשה משפחתית ושיט נהרות עצמאי בנהר הלואר

“להשכיר דירה משפחתית בלונדון” – מסלול טיול וחופשה בעיר

טיול בהולנד – חופשה משפחתית עם לוח זמנים מומלץ, טיפים והאטרקציות שאהבנו במיוחד

 

אולי תאהב\י גם:

סתיו של חופשות בחו”ל

איטו אבירם

טיול משפחתי באוסטרליה: “משפחת כהן בארץ הקנגורו” והפעם: בקרוואן, בדרך לשומקום!

איטו אבירם

תאילנד – “חופשה משפחתית עם כרטיס בכיוון אחד”. פרק ד’ – סודות קו-פן-גאן

איטו אבירם

תגובה אחת

karen אפריל 24, 2023 at 4:08 pm

הי, איפה ישנים בטיול המקסים הזה, בחלק הראשון איפה ישנתם? לא שם של מלון יותר שם הכפר, האם זה משנה או שפשוט נוסעים ממקום למקום?
קרן.

תשובה: כפי שניחשת נכון – בכל כפר יש טברנות, פונדקים ובתי מלון. אפשר לסגור לינה עוד מהארץ, באינטרנט, ואפשר גם ברגע האחרון, בזמן הטיול.

השב

הגב לפוסט

דילוג לתוכן