Image default
בימה ומחול מעניין תרבות ובידור

היצירות ה”מכשפות” של אנסמבל צעירי בת שבע

ועדיין - צילום: גדי דגון
ועדיין – צילום: גדי דגון

מאת ציפי שחרור

שתי יצירות מכשפות אקסטטיות, שאינן מרפות, עטפו אותנו, הצופים בסוזן דלל, בתנועותיהן החדות-רכות-נמרצות-מטלטלות ומהלכות קסם. הבטתי בקהל סביבי וחשתי את הכישוף משתלט על פניהם.

היצירה הראשונה ועדיין מאת דניאל אגמי, יצירה שחשתי בה את הפוטוריזם האמנותי. הטכנו הנמרץ נמהל בתנועות ריקוד מעודנות לעיתים עזות, בלבוש ארגמני נועז. אך לצערי היצירה הזאת הייתה אילמת כמעט לחלוטין, ולקתה בבחירה המוסיקלית שלה. אמנם, מדי פעם הבליחו צלילים, שלדעתי לא תאמו את אופי הריקוד ונעלמו באבחה. פה ושם נשמעה קריאה או צרחה של אחת הרקדניות. למעט הבלחות אלה המוסיקה כמעט ולא נכחה, וזה הטריד ולעיתים השרה עליי שעמום קל. אבל כישרונותיהם של צעירי בת שבע חיפו על העדרם הבולט של הצלילים .

דניאל אגמי רקדה בלהקת מחול בת-שבע בשנים 2010-2002. היא הייתה מפיקת הפרויקט “רקדני בת-שבע יוצרים” מ-2007 ועד 2009, ומנהלת החזרות בלהקה בשנים 2010-2008. מאוחר יותר עברה אגמי לניו יורק שם שימשה מנהלת בכירה של “גאגא ארצות הברית”. היא הוזמנה ליצור עבודות בכל רחבי העולם, ובהן אך לאחרונה בעבור מיזם “ציפור לבנה”, מרכז המוזיקה של לוס אנג’לס והאופרה הניסויית “התעשייה”. ב-2012 הקימה בסיאטל את להקתהAte9, יוזמה שהגשימה במלואה את קולה הייחודי כרקדנית, כיוצרת וכמורה.

ביל - צילום: גדי דגון
ביל – צילום: גדי דגון

היצירה השנייה “ביל” מאת שרון אייל וגיא בכר, הייתה גולת הכותרת, מדירה שינה, מהפנטת. היא הזכירה לי שביל המתפתל בשדות בהרים ברחובות בין גושי הבניינים במקומות חשוכים ומתערבב עם צבעים. הוא יכול להיות “שקוף ובלתי נראה, קורע את הלב עם חצים של עשן, אין לו עיניים, יש לו מחושים, חש בסכנות ומריח אותן הוא יצור חי, אוהב ונאהב…” (ציטוט מדברים ששרון אייל כתבה על יצירתה.)

זוהי יצירה מדהימה של שני כוריאוגרפים מוכשרים ביותר. יצירה שהיא אבן דרך, יצירת מופת נועזת ומורכבת מלווה רעמי תופים אימתניים שהדהדו באוזני גם לאחר שיצאתי מהאולם, גם בעוצמתם המרעישה הקשה. תהיתי מדוע החרישו את אוזנינו, אבל הקסם לא הרפה, והכישוף כבר נמהל בדם.

שרון אייל שימשה כוריאוגרפית הבית של להקת בת-שבע עד 2012 וגרפה פרסים רבים, ביניהם פרס משרד התרבות בקטגורית מחול עכשווי ב-2004, פרס לנדאו לאמנות הבמה בקטגוריית מחול ב-2009, ופרס קרן המצוינות בתרבות. יצרה במסגרת בת-שבע יצירות רבות, ביניהן “ברתולינה” (2006), “מקרובה כביסה” (2008) ו”BILL” (2010) שהועלתה כערב באורך מלא ע”י הלהקה.

גיא בכר נמנה על מייסדי סצנת מוזיקת הטכנו, הפיק אירועי אמנות ושורה ארוכה של מסיבות בחיי הלילה של תל אביב משנת 1999 עד 2005.

בכר הצטרף לשרון אייל ב-2006 ומאז הם משתפים פעולה עם המוזיקאי אורי ליכטיק. בשנת 2013 הקימו איל ובכר את להקת L-E-V, המונה שישה רקדנים בינלאומיים.

הרמה בינלאומית, כבר אמרתי? אכן כן, אנסמבל צעירי בת שבע ממשיכים מסורת זאת.

מומלץ ומרגש.

אולי תאהב\י גם:

פגישה עיוורת, או “הללויה”!

איטו אבירם

“הוברבורד” – סיפור על גלגלים עם סוף טוב ומדריך אישי לקנייה מוצלחת

איטו אבירם

“ורטיגו GLOBAL” – הפתעה במופע החדש של להקת המחול ורטיגו

איטו אבירם

הגב לפוסט

דילוג לתוכן