Image default
איפה לאכול במרכז מסעדות מרכז

גריל בר “זויה” בנתניה על כביש החוף – לא רק מסעדה מזרחית

 

שורה תחתונה: אוכל טעים ומוכר, בלי הפתעות ונפילות, במגוון רחב של מטעמים אותנטיים מהמטבח הישראלי והים תיכוני, עם התמחות מיוחדת במנות הדגים, המגיעים למסעדה מדי יום היישר מרשת הדייג. בכל הקשור לבשרים: אנטרקוט, מעורב ירושלמי, צלעות כבש, שקשוקה, קובה, שקדי עגל, וגם מבחר סלטים שיש מביניהם קצת פחות מוכרים ויותר מפתיעים. אפשר גם בפיתה. איננו חושבים שהמסעדה היא “יוקרתית” כפי שבעליה מציגים אותה, אך היא בהחלט מציעה חווית ישיבה נוחה במקום מעוצב ושפע של אוכל מוכר. רק, דחילק, מלצרים, אל תמהרו מדי עם המנות העיקריות…

מתאבנים – החומוס והארטישוק בלבאנה מאד מוצלחים.

אין ספק שבגריל בר “זויה” משתדלים יותר. המבנה מקושט ומעוצב, ובלילה זוהר באורות יקרים. החנייה בשפע, הזמרת ששרה כשהגענו הוסיפה נופך של חן והתפריט הציע… ובכן, כמעט כל מה שאתם יכולים להעלות על הדעת: אוכל מזרחי, אוכל טבעוני, אוכל צמחוני, דגים, בשר ועוד. המלצרים חייכנים וזריזים… לפעמים זריזים מדי, כמו במקרה שלנו. אבל מי מתלונן?!

יום שישי, שבע בערב. כדי להגיע למסעדת זויה מהצד של כביש 2 צפון, צריך לעלות על המחלף הקרוב ולעשות U TURN דרומה. בפנים המלצרים מחייכים. בחורה צעירה עם שרידי מבטא רוסי אוחזת מיקרופון ורפרטואר עשיר של להיטי קריוקי ומוסיקת סווינג אמריקאית. היא שרה הכל. לא מזייפת, אבל גם לא עוצרת את הנשימה. אולי עדיף כך, כי אפשר בקלות להתרכז באוכל.

מנהל המסעדה, וואליד, הוא תושב גת, ליד בקה אל ר’רביה. הבעלים שמו מוטי, וביחד עם המלצרים חשוב להם להעניק חוויה של ארוחה לכל סועד וסועד. את זה ניתן להרגיש בקלות, בהשתדלות – לעיתים מעט מוגזמת – להיענות בזריזות לכל בקשה, או גחמה של הסועדים.

על שולחננו נוחת מטר של צלוחיות ובתוכן סלטים אין-ספור, רבים מהם מוכרים לכל סועד בכל מסעדה מזרחית. אין לנו מילה רעה על אף אחד מהסלטים. אנחנו אוהבים אוכל מזרחי. אבל דווקא יש לנו מילה טובה על מה שמגיע בצלחת נפרדת – סלט ארטישוק ביוגורט, שמפתיע אותנו בטעמו המשובח. גם החומוס, שרבים לוקחים אותו כמובן מאליו, מוצלח במיוחד. סלט הירקות טרי, הפיתות חמות, ובעוד אנו טועמים במרץ ממגוון המאכלים הפרושים על שולחננו וממלאים בו כל חלקה טובה, מגיע המלצר ובידיו מנות הבשרים והדג שאותם הזמנו.

קצת מוקדם מדי. יש כל כך הרבה אוכל טעים על השולחן, וכבר צריך לעשות מקום למנות העיקריות. לא חבל?!

רויאל מיקס גריל – מנה גדולה במיוחד, הכוללת 2 קבבים, 2 צלעות כבש, שיפודי סטייק ו- 2 שיפודי פרגיות. צלעות הכבש משגעות בטעמן, גם הפרגיות. דווקא בשר הבקר מעט סטנדרטי. התוספות, ירקות קלויים על האש, מוצלחות. (150 ₪).

 

גם דג הדניס מגיע, כשהוא עשוי על הגריל. הוא נימוח ועשוי במומחיות, (90), אבל באותה העת ממש מניחה המלצרית על שולחננו מנה של “עראיס” הממקדת אליה את כל תשומת ליבנו. מדובר בפיתה צרובה על הגחלים, חצויה לארבע וממולאה בתערובת בשר בקר וכבש, תבלינים טריים, בצל ירק, עגבנייה ושמן זית. רק בשביל המנה הזאת שווה לעצור בדרך מחיפה לתל אביב (או להיפך). (34 ₪). אגב, מגוון הדגים כולל דניס, אמנון, לברק, פילה סלמון ועוד דגי ים. המחירים, כולל תוספת אחת – 80 – 90 ₪.

עראייס – בשר בפיתה – מעדן!

יש בזויה גם מנות בשרים יקרות במיוחד, המתומחרות בין 100 ו- 150 ₪, וגם מנות כמו שיפודי פרגיות, חזה עוף, מרגז ולבבות… שמחירן כ- 55 – 85 ₪. אבל אנחנו התלהבנו דווקא מהמנות המוצעות בפיתה, שמחירן הממוצע כ- 30 – 45 ₪. תמצאו שם לא רק את העראיס שעליו כבר המלצנו, אלא גם פרוסות דקיקות של אנטריקוט מיושן בפיתה, מסיבת נקניקיות חריפות עם הרבה בצל מקורמל, סינטה מפרה שלמה וגם כרוכית עם טחינה, פלפל קלוי ו”גרגירי פלא” שינעמו לא רק לצמחונים שביניכם.

הקינוח שקיבלנו יצר אצלי לא מעט ציפיות, כי כבר עידנים שלא טעמתי מנת “בוואריה” שבצעירותי היתה קינוח חובה בסיומה של כל ארוחה בתל אביב של פעם. אלא שהבוואריה היתה “פושרת” בטעמה, ולצערי לא העניקה לי את החוויה אליה השתוקקתי. אולי הייתי צריך לבקש מהמלצר קינוח מזרחי יותר, כמו בקלאווה, כנאפה או עוגת סולת, אף שאלה אינם מופיעים בתפריט.

העסקיות, בחמשת ימי העבודה בין 12 בצהרים לחמש אח”צ מתומחרות – בין 45 ל- 52 ₪, וכוללות גם תוספת ושתייה. המקום פתוח 7 ימים בשבוע.

גריל-בר “זויה” בתחנת דלק “השחר” מקס נורדאו 20, נתניה, 22384 להזמנות התקשרו: 0723948605

איפה עוד תיהנו לאכול בשרון – במסעדות משפחות ורומנטיות שבכולן ביקרנו וטעמנו

מחפשים מה לעשות לפני או אחרי האוכל? הנה קישור לטיול משפחתי בשרון שבטוח תאהבו.

 

 

 

 

אולי תאהב\י גם:

פוזה-לקפה עגלת קפה בבורגתא – יקר ופסטורלי

איטו אבירם

מסעדת קישן בגבעת חיים:  טעם מזרח אירופאי בשרון הצפוני

איטו אבירם

מנואלה – אוכל איטלקי מכל הלב במדרחוב בזיכרון

איטו אבירם

הגב לפוסט

דילוג לתוכן