איטו אבירם

תחרות הבריסטה 2019 – דולב שירום בן ה 24 הוא אלוף מוזגי הקפה

אירוע הגמר הגדול של “אלוף מכיני הקפה” כלל 85 מתחרים, ועוד מומחה קפה בינלאומי מאיטליה הרבה רעש ומוסיקה, וזוכה אחד חדש

הקטן גודל גופן הגדל גודל גופן גודל גופן הדפס עמוד הזה

ששת הזוכים בחצי הגמר בתחרות הבריסטה לשנת 2019. צילום אלעד אלמוג

צפתה וטעמה: ציפי שחרור

בלילה  חורפי במיוחד, אחד מאלה שבהם שלא האמנתי כי מישהו מלבדי יעזוב את דירתו החמה, נכנסתי אל  היכל התהילה של נוקיה. מצאתי עצמי בתוך אולם הומה שהזכיר בגודלו אולם הרצאות בינוני של מתנ”ס מקומי, שהתחפש ללילה אחד לאולם אירועים/דיסקוטק.

את פני קבלו רעמי המגברים מתוכם בקעה מוזיקת טראנס מחרישת אוזניים שלא תאמה כלל את גודל המקום. מיקרופונים אימתניים זעקו כל העת את שמות מתחרי גמר תחרות הבריסטה או: אלוף מוזגי הקפה. במקביל  התנהל כל העת חידון טריוויה.

מודה, לא קל היה לשהות במקום. אוזניי נחרשו ורגלי דאבו. אך נותרתי עד הסוף כדי לדעת מי יהיה הזוכה המאושר בגמר הגדול של “בריסטה ישראל”, באירוע החגיגי בו הוכרז אלוף הבריסטה של ישראל לשנת 2019 , במסגרת  תחרות ארצית שערכו רשתות בתי הקפה גרג וביגה.

לאורך התחרות התמודדו כל אחד מהמתחרים עם מספר אתגרים כגון: שליטה במכונה ובמטחנה באופן המדויק ביותר, תוך הקפדה על הפרטים הקטנים, כגון הלחץ שבו הוא מהדק את הקפה בידית או בדיוק המושלם של זמן המיצוי לרמה של שניות,  ההבנה של הבריסטה את מוצר הקפה לרמה שבה יש לו את היכולת לשלב אספרסו מושלם עם מרכיבים נוספים כדי ליצור משקה שמעצים את חוויית הקפה אצל הלקוח ועוד.

דולב שירום – אלוף הבריסטה.

סביבי בעבעו קדרות מזון, טבולים ברטבים שמנוניים  ומנחה שלא חדל לדבר ולספר שוב ושוב על תחרות הבריסטה הבינלאומית, חשיבותה וקורות חיי המתחרים. הקהל הקטן (יחסית לאירוע כה רעשני), עמד על רגליו כל הערב, שהרי לא היו כמעט כסאות בנמצא.

85 אמני קפה מכל הארץ התמודדו על התואר הנכסף. הם גם תודרכו לפני התחרות על ידי מומחה קפה בינלאומי שהגיע במיוחד מאיטליה. לאורך התחרות נצפו המתמודדים שעלו לגמר בסרטי וידאו שהוקרנו באולם, כשהם מכינים, כל אחד, את הקפה שלו, ועל פי מתכון ייחודי לו, עמלים  קשה ומתרוצצים. בזריזות אצבעות ליהטטו המתמודדים כקוסמים, איש איש והקפה המיוחד לו – מראה מרשים ויוצא דופן.

ואז הגיע הגמר, והוכרז הזוכה שנבחר על  ידי חמישה שופטים ידועים, וביניהם המומחה האיטלקי,  וכמובן – הבעלים ומייסד של קפה גרג וביגה.

הקהל זכה לטעימות  קפה ארומטיות ועשירות בטעמים, כשבשיאו של הערב הוענקו הפרסים על  ידי בעלי קפה גרג.

במקום הראשון זכה דולב  שירום בן 24 מאילת שזכה בכרטיס טיסה טיסה זוגי לאיטליה, וסיור במפעלי קפה ידועים. ראוי לציין כי הזוכה שזכה במקום הראשון, זכה קפה טבעוני שהכין בהשראת טרנד הבריאות העולמי.

מנכ”ל  רשת קפה גרג, יאיר מלכה, ציין כי מטרת התחרות להעלות את רמת איכות  הקפה בישראל באמצעות מומחים שידעו להכין משקאות קפה על כל גווניהם. ואכן משתתפי הגמר הגדול השתדלו להיות יצירתיים. ומלבד הקפה הטבעוני היו שהוסיפו  לקפה תבלינים, מיני מתיקה, קצפות,עוגיות ושוקולד.

את התחרות הבאה אני ממליצה לקיים באולם גדול או פתוח שיתאים לאירוע מסוג זה. כפי שהוא התרחש הפעם – באחד מאולמי נוקיה, האירוע לא תאם את אופי התחרות.

**

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *