איטו אבירם

"רוק אנד שטיין" – מסעדה מקסיקנית (טובה!) בשרון

אהבנו את האוכל האותנטי, שמכינים כאן באהבה בני משפחת רוקנשטיין, את המחירים הסבירים ואת הכמויות הנאות שבכל מנה. יש למסעדה הזאת סיבות רבות להפוך למקום שגם אתם תרצו לחזור אליו שוב ושוב

הקטן גודל גופן הגדל גודל גופן גודל גופן הדפס עמוד הזה

לקח לנו שנה לגלות אותה, והיא היתה כל הזמן במרחק חמש דקות נסיעה… המסעדה המקסיקנית בכניסה לישוב פרדסיה יושבת, בעצם, ליד הרמזור של כביש 4, בין חדרה לרעננה, על שרידיה של מסעדת "ברוש". היא נפתחה לפני שנה ומנוהלת על ידי נחמן, שהוא האב היהלומן לשעבר וברק, הבן, גיטריסט קלאסי לשעבר. אבל בידי הזהב שלהם, האוכל המקסיקני המוגש במקום מגיע לשולחן במיטבו, אף כי בגרסה ישראלית מעט חריפה פחות מזו המקובלת בצידו השני של האטלנטי.

העיצוב, למעט בר המשקאות שניתן לשבת לידו, מאד עממי. ההגשה על מפיות נייר גדולות וניתן לשבת גם במרפסת הצופה אל הכביש הראשי.

הצצה בתפריט מגלה מבחר מרשים של מנות מקסיקניות, שמתומחרות ברובן בין 35 ל- 55 לראשונות, ובין 57 ל- 72 לעיקריות (תפריט ומחירים בסוף הכתבה). יש גם סלטים וביניהם סלט "קיסר", שהוא מקסיקני ביסודו – עובדה שלא הכל יודעים, וגם פיצות, כריכים, בוריטוס, טאקוס, טורטיות וכו…

חציל בסלסה רוחה ונאצ'ו "סופרים" – מנות פתיחה בשביל לשבוע.

עד שהגיע האוכל יכולנו להתרשם מהאווירה במקום. המוסיקה, ברובה בסגנון "אפרו-קובני" עם חצוצרות ושירת גברים מקפיצה. לא פלא שבמקום מתקיים ערב ריקודים שבועי בלילות חמישי, עם די.ג'יי דרור ברעם, וכל הסיפור. אפשר גם להבין את אותם אורחים במסעדה, שבחרו לחבוש על ראשיהם סומבררו'ס, שאותם מגישים המלצרים לכל מי שמעדיף להביא את התפאורה המתאימה עד לקצה.

שתי מנות הפתיחה שהגיעו לשולחננו די מהר, היו כל כך גדולות וכה טובות, שבקושי נשאר אצלנו מקום לעוד משהו. ראשונה, על מגש מתכת המכוסה בנייר אפייה, הגיעה ("נאצ'ו SUPREME") עליה הותזה מנה נדיבה של גבינה מותכת, סלסה ורדה וסלסה רוחה, שמנת חמוצה, חלפיניו כבוש, גוואקמולה ועלי כוסבה שכמו נבטו מתוך גבעת הנאצ'וס הצהבהבה ומעוררת התיאבון שאותה ניסינו להכניע. (55 ש"ח).

מכיוון שאנו כל כך אוהבים חצילים קלויים, לא התאפקנו והזמנו לפתיחה גם חציל ברוחה, (37 ₪) מנה חריפה כדבעי שלא אכזבה בכלל. הנאצ'וס שהוגשו בצד המגש, עבודת יד, היו בהחלט הטובים ביותר שאני זוכר שאכלתי, לפחות בשנים האחרונות. וכך, כשהחציל מונח לו בתנוחה מתגרה על סלסה רוחה חמה ופיקו דה גאיו, חלחלה בנו סופית התחושה שאנו כבר שבעים…

הגיע תורו של הבוריטו, ובתי רומי ביקשה אותו עם נתח קצבים קצוץ. הבוריטו מגיע בתוך טורטייה מגולגלת, עשויית חיטה, ובתוכה, חוץ מהבשר, כל מה שנועד לחולל סערה בפה: אורץ וכרוב, פריחולס, פיקו דה גאיו, סלסלה רוחה, גוואקמולה, סלסה ורדה, שמנת חמוצה, גבינת צ'דר וסלט עלים עם כוסברה. (59 ₪). האמת היא, שכוחה של בתי תש ובטנה היתה מלאה. ולכן, את רוב המנה אכלתי אני, למחרת היום, ונהניתי מכל ביס למרות שברור כי הציפוי עשוי החיטה לא היה, בעדינות, במיטבו.

"רוקסטאר" – הגרסה המקסיקנית להמבורגר, עם תוספת אורז נדיבה בצד.

"רוקסטאר" (68 ₪) הוא שמה של המנה העיקרית שאני הזמנתי. בעצם, זוהי גרסת ההמבורגר בלחמנייה של המסעדה. מדובר בקציצת בשר בקר במשקל רבע קילו (שטעמה היה טעים, אבל במרקם קציצתי בהחלט, וזאת כאזהרה למי שמצפה לתחושה יותר בשרנית בחיכו) המילוי הוא על טהרת הסלטים והרטבים המקסיקניים הרגילים כמו צ'דר, סלסה וגוואקמולה, אבל במפתיע, באה גם תוספת מכובדת לבחירתכם: תפו"א שבור, סלט ירוק, סלט שעועית או אורז ותבשיל לוביה – התוספת שבה בחרתי ושהיתה מעולה.

עוד ניסינו לדחוס לקרבנו – בהצלחה חלקית – טאקו נתח קצבים, שהגיע על שני עיגולי טאקו. נתחי בשר קצוץ גס, סלסה, בצל כבוש – אולי המנה הטובה ביותר בין מנות הבשר שטעמנו.

הצ'ורוס שהגיע לקינוח היה מתוק ובניחוח קינמון, עם סוכר גס ושני מטבלים. בתי ואני חובבי קינוחים יותר מהמקובל, גם כשהבטן מאותתת ש"די!". הקינוח הזה היה ממש במקום.

היו עוד כמה מנות, שאותן נטעם, כנראה, בפעם הבאה. ביניהן: נאצ'וס ארטישוק תרד וגבינות, טורטיה – ממולאה באנטריקוט/חזה עוף/צמחוני, רמולד, חלפיניו כבוש, ירקות טריים וצ'דר, סלט עגבניות – המוגש על קרם אבוקדו, עם תירס קלוי והרבה ירק לתיבול ופיצה קאריבית – עם רוטב עגבניות, מיקס צ'דר, פנצ'טה טלה, אננס ומיקס עלים.

"רוק אנד שטיין"  הוא ביסטרו משפחתי. בשישי בערב, לאחר הארוחה, יכולנו להחמיא לא רק לאב ולבן, אלא גם לאימא, שישבה ליד הבר וקיפלה סכומים בתוך מפיות…

ברק רוקנשטיין, הוא מוסיקאי, שהתמחה באוניברסיטת אוקלהומה בגיטרה קלאסית, ברוק, ויוואלדי וכדומה. תאונה שעבר הביאה אותו להחלטה שעדיף לוותר על הקריירה בגיטרה ולהתמסר לאהבתו השניה – אוכל. בתקופה בה שהה בארה"ב למד להכיר את האוכל המקסיקני ולחבב אותו. כשחזר לארץ הספיק לעבוד בכמה מטבחים נחשבים וביניהם "טאיזו", עלמה ואצל יונתן רושפלד.

אפשר בלי צ'ורוס לקינוח?

באתר הצנוע של המסעדה כתוב: "ב- ROCK&STEIN תמצאו תפריט מגוון ופתוח – מנות דגל ממקסיקו, מהקריביים ומהמטבח הלטיני והכול כמובן מחומרי גלם טריים, הכי טובים שיש מתוצרת מקומית. באווירה שמחה וצבעונית…"

אנחנו, שמתגוררים בתל מונד, שמחנו לגלות את המקום הצנוע הזה, שהאוכל נעשה בו במומחיות ובאהבה, וממליצים עליו בכל פה.

 Rock&Stein שדרות הנשיא 1, צומת פרדסיה​ 09-7743330

שעות פתיחה: ראשון עד שישי מ- 11:30 ועד אחרון הסועדים.  שבת מ- 18:00  ועד אחרון הסועדים. משלוחים, שעה אחרי פתיחת דלתות ועד השעה  22:00

 

 

ואם אתם כבר בשרון, ודאי תרצו לקרוא על חווית הטעימה שלנו מביקורינו בשבע המסעדות המדליקות בשרון או, במילים אחרות: איפה אנו ממליצים לאכול בין הוד השרון לפרדס חנה?!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *