איטו אבירם

מסעדת שף ברמות נפתלי: "אלומה בכפר" – אוכלים טאפאס מעל אצבע הגליל

מסעדת גורמה, גבוהה ברמה, תרתי משמע, אך לא בשמיים מבחינת המחיר… בולי עץ, תאורה מחמיאה וריחות מעוררי תיאבון. שימו לב למרפסת הסטודיו… יש במקום גם צימרים.

הקטן גודל גופן הגדל גודל גופן גודל גופן הדפס עמוד הזה

מאת: צוות התרשמות

הגענו אל "אלומה בכפר" בערב סגרירי. עשינו את דרכנו במעלה הכביש המתפתל מצומת "כוח" באצבע הגליל אל מושב רמות נפתלי, חצי קילומטר גבוה יותר, שבו שוכנת המסעדה, והרעב שאחז בנו הוסיף לתחושה שזוהי עלייה לצורך חוויה של אירוע שמימי מיוחד במינו. מה שהתברר כדי נכון, בדיעבד.

דווקא לא מצאנו בקלות את המקום. זאת – בגלל זחיחות דעתו של כותב טור זה, הרואה בעצמו נווט-על וג'י.פי.אס אנושי, ולכן לא טרח להקשיב להסבר המדויק שבעלי המסעדה דווקא ניסו לתת לו בטלפון. התברברות בין שבילי המושב במצב של מורעבות מתקדמת הביאה אותנו למסקנה שולית, שהמקום הוא אחד המושבים בעלי האוריינטציה התיירותית הגדולה יותר שאנו מכירים. אורות מהבהבים, שלטים המזמינים אל אינסוף צימרים, והנה היא הגבעה שעליה ממוקמת הנחלה "אלומה בכפר" ובפסגתם – הדובדבן שבקצפת – המסעדה עצמה.

ואיזו הפתעה. אין מדובר במסעדה בלבד, אלא באחוזת צימרים, הנפרשת על צלע גבעה וצופה אל נופי אצבע הגליל המדהימים. מדרגות ודק עץ מוליכים אותך, האורח המטפס, דרך כיכרות ושבילי דק ובינות לצימרים מושקעים עד שלבסוף, קצר נשימה, אתה ניצב בפתחה של המסעדה הכפרית. זהו מבנה גבוה אך אינטימי, המשרה חמימות ופותח את הנשמה. בפנים הריהוט מושקע ומזמין, התאורה נכונה ומלטפת והריחות, הו הריחות…

אלומה בכפר היא יצירתם השניה של בעלי המקום אלפא ואילן פרי. יצירתם הראשונה – מסעדת אלומה בתרשיחא, ליד מעלות, היתה מעשה נועז מבחינה חשיבתית, ומוצלח קולינארית. זכינו לאכול בה ואהבנו את האומץ לפתוח מסעדת גורמה בתוך רחוב צדדי בישוב ערבי. מאז הפכה אלומה למוסד ידוע בגליל המערבי, והנה הזוג פותח מסעדת אחות בצדו השני של הגליל, על הרי נפתלי. אין מה לדבר – אומץ לא חסר לשניים, וגם לא אהבת גליל.

ואם אלומה בתרשיחא הינה ביסטרו צרפתי, הרי שזו, שמעל אצבע הגליל, מתהדרת בתואר: מסעדת טאפאס ספרדית. כאן הקונספט חדשני יותר: הרבה מנות גורמה קטנות, שכל אחת נועדה לגרום לכם ללקק את האצבעות וצפות בקוצר רוח לזו שתבוא מיד אחריה. מי אמר שכל ארוחה צריכה להיות בנויה ממנה ראשונה, עיקרית וקינוח?!

אלומה בכפר בפנים

חשוב לציין שלמרות "הכותרת הספרדית", המטבח של אלומה מתבסס על עקרונות ושיטות בישול הגורמה של המטבח הצרפתי. הטיפול בחומרי הגלם נועד למצות ולהדגיש את הטעמים הבסיסיים של הבשר, הדגה הירקות והפירות. השראתו הקולינרית בפרובאנס ואגן הים התיכון. אלפא ואילן שואבים מהמסורת המקומית טעמים ותיבולים שעברו מדור לדור, ומתכוני סבתא המותאמים למטבח המודרני.

לדבריהם, הם משקיעים מאמץ רב בהשגת מוצרים טריים ואיכותיים. הבשרים הינם מגידול מקומי וחלקם בלעדי לאלומה. כל ירק מקבל טיפול אוהב ומדוייק. מחשבה רבה מוקדשת לשילוב תוספות ייחודיות המותאמות לכל מנה ומנה. התפריט כולו מתבסס על מוצרים בהכנה עצמית, הלחמים נאפים במקום על פי המסורת הצרפתית. הקינוחים נוצרים בהשראת הקונדיטוריה האירופית הקלאסית. כל הבצקים, הגלידות והמוסים מיוצרים באלומה.

מיד כשהתיישבנו לאכול גילו ילדינו מרפסת-סטודיו פנימית הממוקמת מעל אולם האוכל ולה מעקה הסבה. הם אימצו את המקום, ואנחנו יכולנו להתמקד באכילה. התחלנו עם טוסט בריוז עם קרם פטריות ופטריות שמפיניון מוקפצות וגבינת קממבר. השילוב היה מקפיץ, ואנחנו עברנו לפרוסות סינטה כבושה עם תאנים. מנה קטנה וטעימה במיוחד, שאליה הצטרף סביצה סלמון.

אל השולחן הגיע חזה ברווז מעושן עם פרוסות בטטה, וכאן, חייבים להודות, נגע חיכנו העורג לטעם הברווז במעדן, שאותו הצלחנו לחסל בזריזות מפוארת. בשלב זה גילו ילדינו, אלה שבדרך כלל בוחרים במסעדות את הפסטה עם "הרוטב החלק, צ'יפס והמבורגר", כמה טעימה הארוחה של הגדולים, זו המוגשת על צלחות הטאפאס. וכך התחלפה השמחה הראשונית בצער סמוי, על כך שהמנות מתחסלות לנגד עינינו בגרונותיהם הרעבתנים של הצאצאים. באותו הרגע הם הזכירו יותר מכל את גוזלי הנשר השולחים מקור תאוותן ופעור אל ההורה, שחייב לנפנף בכנפיו ללא הרף, לשוב אל שדות הציד ולחזור עם עוד ועוד מעדנים לטובת המפונקים הקטנים, שעוד לא למדו ללקט בעצמם…

אלומה בכפר מסעדה בסגנון ספרדי/ ים תיכוני

כתובת: רמות נפתלי. טלפונים: 04-6943111 052-507007

שעות פתיחה: ב, ג, ד, ה, שישי, שבת 00:00-18:00 מחיר לסועד: 60 – 120 שקל

למרות מיקומה על צלע גבעה קיימת לנכים גישה נוחה למסעדה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *