איטו אבירם

מסעדת קמליה – בצמוד לכביש 6 בשרון

צמוד לכביש שש יש מקום של אוכל טעים ולא יקר, ששווה לעצור בשבילו בדרך, או גם לנסוע במיוחד. אם עוד לא עצרתם לאכול בקמליה סימן שאתם בבעיה…

הקטן גודל גופן הגדל גודל גופן גודל גופן הדפס עמוד הזה

נוסעים

מסעדת קמליה: דק ושמשיות עם נוף של הרי השומרון וכביש שש.

מסעדת קמליה: דק ושמשיות עם נוף של הרי השומרון וכביש שש.

על כביש שש? צאו במחלף אייל וסעו לכיוון כפר סבא. פחות מקילומטר, ליד תחנת דלק ובכניסה האחורית לניר אליהו תמצאו אותה. קל להגיע, וקל לחזור, מסעדת קמליה. עשר שנים של וותק, ונאמנות רבה שרוכשים לה ה"מקומיים". ולצורך העניין נכנה בשם זה גם את מי שגרים שעה נסיעה מהמסעדה.

קמליה אינו מקום מתיפייף, אף כי על השולחנות (חוץ מאחד) פרושות מפות לבנות. גם המחירים סבירים לגמרי. יש היכן לשבת בחוץ, על הדק שבין עציצים ושמשיות, ותשתדלו להתעלם מהתנועה על כביש שש ומאלה שבאים לתדלק, ולהתרכז בהרי השומרון ובטייבה המעטירה במרחק נגיעה.

מסעדת קמליה הכפרית ממוקמת על אם הדרך בין כוכב יאיר לכפר סבא מזרחית לקיבוץ ניר אליהו. מה שהחל בקיץ 2004 כמקום של קפה ומאפה הפך היום למסעדה ביתית עם אוכל טוב מחומרי גלם איכותיים, המעניקה הזדמנות לברוח לשעות אחדות לאי של שקט ושלווה בלב השרון. בפנים יש כמה חדרים, כאלה שיותר וכאלה שפחות… אבל השירות היעיל והצעיר והשף שיוצא החוצה לבחון את הלקוחות המרוצים עושים את ההבדל. וגם המזון שתאכלו.

בקמליה הולכים על תפריט שיש בו את רוב מה שאתם מחפשים במסעדת דרכים, אבל גם את המיוחדים, מנות שאסור לוותר עליהן. המיוחדים האלה מתחילים, כמו שאר המזון, בראש של השף נעם דבי, בוגר הקורדן בלו בלונדון, שהתמחה במסעדות מישלן בלונדון ובדן תל אביב. אולי תעדיפו להגיע בבוקר, אל ארוחות הבוקר יוצאות-הדופן של המקום, (44 – 54 ₪), שצוינו באחד האתרים הנחשבים ברשימת עשר ארוחות הבוקר השוות במדינה. אנחנו הגענו לאכול צהרים ביום שבת, ואף שהיו במקום כמה עשרות סועדים, לא היתה תחושה של עומס, אפילו לא של עייפות מצד המלצריות, ששירתו אותנו בחיוך וביעילות.

אני התחלתי עם מרק עגבניות, (32 ₪) וזאת בגלל אהבתי הבלתי מתפשרת אל כל מה שהוא נוזלי וסמיך, בתוך צלחת. קצת נפלתי, כי המרק היה מימי מדי לטעמי. אבל כאן הסתיימו הנפילות ומכאן החלה החגיגה הקולינרית.

את הקרפצ'יו, (42 ₪) שהילדים התרגלו לאכול כמנת פתיחה חובה במסעדות הם טרפו בעליצות ובקולות שקשוק ומצמוץ. אני המשכתי להתעסק עם מרק העגבניות, ובינתיים נחתה על השולחן מנת "דים סם" שכללה בצקיות יפניות ממולאות בטעמי עוף, בשר וירקות. הצבעוניות של המנה מעוררת את התיאבון והטעמים אינם גורעים. "הכי הטובה" – זו שהיו בה פטריות", קבעה זוגתי.

מנת "צלע לבן" (88 ₪) של חצי קילו בשר, ברוטב מייפל, סויה וחרדל, הגיעה אל בני הקרניבור הקטן, כשהיא מלווה בפירה, והיתה שווה כל אגורה. הבשר היה עשיר בטעמו ולא יבש, אף כי לא כלל אלא נוכחות סמלית של שומן. בני הרזה התאמץ מאד להשתלט על המנה הענקית, והאמת – התחלנו לחשוש שהוא יפוצץ את מעיו מעודף מוטיבציה. את שאריות הצלע (כמובן שהיו…) לקחנו עמנו ונהנינו ממנה ביותר גם ביום שאחרי. במקביל, הגיעה אלי לשולחן צלחת עמוקה, לא גדולה, ובתוכה מנת יאפרקירס יוונית. מדובר בתבשיל קדרה בלקני אפוי בכלי חרס אישי עם אורז שמיר, בשר טחון, פירות יבשים, צנוברים ומעל עלי גפן ממולאים. המנה הוגשה עם סלט ירוק ומטבל לבן של צזיקי. (60 ₪). טעים, מעניין, אך אני, מודה על האמת, לא הפסקתי לפזול ולנשנש גם מהצלע ומהדים סם, שלא הפסיקו לקרוץ לעברי מצלחותיהם של שותפיי לסעודה.

בתי, גם היא רזונת בת 11 שנים, הלכה על קדרת פירות-ים (86 ₪). זו כללה שרימפס, קלמרי ומולים ברוטב יין לבן, חמאה ושום ואורז מתובל. בשביל המנה הזו בדיוק נבראה הפוקצ'ה, שכן הרוטב העדין שבו טבלו פירות הים היה טעים מכדי שנותיר אותו בתוך הקדרה. ובעוד היא נאבקת בגבורה במנת הבחירה שלה, שהיתה מאד מוצלחת מבחינתה, אנחנו עזרנו לה בסתר "להיפטר" מהרוטב המדהים.

רצינו לוותר על הקינוח, אבל הבעלים צ'יפרו אותנו (נסו, אולי יצ'פרו גם אתכם, אם תציינו שהגעתם דרך הכתבה הזאת?!) והגישו לנו מנת סופלה, (33 ₪) שהוגדרה על ידי הסועדים הצעירים כ"סופלה הטוב ביותר" שאותו הם טעמו. (ומדובר בעשרות מנות…) עוד מנה נהדרת היא מנת "קרם השוקולד הלבן" על מצע פיסטוקים ועם דובדבן, המיועדת לאוהבי המתוק-מתוק שביניכם. ראו, הוזהרתם!
עתה בוודאי גם אתם שמתם לב למחירים ההוגנים של המסעדה. זה המקום לציין שהעסקית שהמסעדה מציעה כוללת תוספת מנה ראשונה (32 – 42 ₪) במחיר שאתם תשלמו, שכולל את המנה העיקרית בלבד.

ת'אמת? התפריט של קמליה באמת רבגוני, ואנחנו טעמנו רק כזית… ראוי להזכיר גם את מרק החצילים ששמו כבר יצא למרחוק, ואת הפילה של דג טרי המתחלף מדי יום ע"י הדייג האישי של קמליה, פטה כבד בריבת בצלצלים ובריוש קלוי, רצועות סינטה בציר בקר ויין אדום או סטייק אנטריקוט. בלילות רביעי מלוות ארוחות הערב בהופעות חיות של מוסיקה בסגנונות שונים. אגב, בימי שישי קמליה מציעה בופה בוקר מפנק הכולל: גבינות, דגים, סלטים, ביצים, לחמים, קונפיטורות, זיתים, מאפים, סלט פירות וגרנולה – כולם תוצרת המטבח.

קמליה אוכל ביתי, ארוחות בוקר, ביסטרו, בית קפה, בר מסעדה, בשרים, דגים, תבשילים.

מזרחית לקיבוץ – ירידה מכביש 6 ממחלף אייל לכיוון כפ"ס, קיבוץ ניר אליהו. טלפון: 053-9443563

 

3 תגובות על מסעדת קמליה – בצמוד לכביש 6 בשרון

  1. יקי ינואר 28, 2017 בשעה 12:49 pm

    כנראה משהו השתבש שם. או אצל המבקר או במסעדה!

    היינו אתמול ארבע חברים לארוחת בוקר. החברה נחמדים אבל האוכל ברמה סופר סופר ירודה. מי שקורא כאן והולך בכל זאת לפחות יעשה לי את ההנאה בזה שאוכל לומר ״אמרתי לכם״.

    שניים מאיתנו גם צמודים לשרותים מאתמול בערב. לנוכח הטעם לא נתפלא אם יש קשר בין מה שאכלו שם למצבם.

    הגב
  2. מנהל אתר ינואר 28, 2017 בשעה 11:16 pm

    הכתבה נכתבה לפני כשנתיים. הרבה מכוניות זרמו מאז בכביש 6 הסמוך… אנחנו נבדוק בקרוב שוב את המסעדה.

    הגב
  3. relly מרץ 15, 2017 בשעה 4:21 pm

    אין לי מושג מה מתלהבים מהמסעדה הזו. היא כל כך רגילה. אין בה שום דבר מיוחד ושום מנה מיוחדת. הרבה אנשים. היה בסדר. לא יותר מזה.

    הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *