איטו אבירם

מסעדת ניצחון באשקלון – זולה, טעימה ומומלצת

שווה להגיע למדרחוב במרכז העיר ושווה להתעלם מהרקע ולהתרכז בעיקר – מסעדה רומנית שהיא מוסד

הקטן גודל גופן הגדל גודל גופן גודל גופן הדפס עמוד הזה
רחוקה שנות אור מהמסעדות הטרנדיות - ניצחון מציעה טעם מנצח של פעם, עם מפות צחורות.

רחוקה שנות אור מהמסעדות הטרנדיות – ניצחון מציעה טעם מנצח של פעם, עם מפות צחורות.

המדרחוב באשקלון מחזיר אותך, המתייר בעיר, עשרות שנים אחורה. כך נראו פעם החנויות. כך נראה פעם המסחר. קטן, מוצרי פלסטיק עומדים בערימות בחוץ, אפילו חזיתו של בניין המשביר לצרכן אומרת עליבות. מישהו שכח שמדרחוב פירושו לא רק אבנים מרוצפות, אלא גם טיפוח וגינון, ניקיון וחזיתות של חנויות, שיהיה עניין להסתכל עליהן.

בין חנויות הטכסטיל ומזללות השווארמה, בין הטאבונים בשקל וערימות הפסולת הצלחנו למצוא אבן יקרה ונוצצת. מסעדה לא יומרנית, שקיימת כבר יותר מ- 50 שנה ומצליחה להאכיל ולהנעים את זמנם של לקוחותיה המזדמנים והקבועים (ברובם, כי מי שביקר בה יחזור אליה) בתערובת של מאכלים רומניים וים תיכוניים במחירים שאינם קורעים את הכיס, ובאכסניה ממוזגת, מפנקת וחברית.

'מסעדת ניצחון' הינה מסעדה רומנית שהוקמה לפני למעלה מ-50 שנה על ידי לייבושור שייע ושוריקה, שעדיין פועלים במקום, אליהם הצטרפו לפני 21 שנה גבריאלה ויונל (יוסף). חזיתה של המסעדה אינה מרמזת במאום על תוכה. חלון ראווה אטום, שלט דהוי, אבל ברגע שבו דרכה כף רגלך בתוך המסעדה, עולה חיוך הפתעה על פניך. חייב לעלות. העובדה שהמסעדה כמעט מלאה בסתם יום של חול – בהחלט מעניקה לך, האורח, תחושה של ביטחון, שהנה כאן לא יעבדו על קיבתך ועל כיסך. מוסיף לכך מראה הבעלים, שתמיד עומדים בכוננות מאחורי הדלפק הראשי, שמים עין על כל מנה ומטפחים באופן אישי כל סטייק ובשר על האש, וגם המלצרית הוותיקה, שהיא אמנם רוסייה, אבל אחרי שנות השתלמות רבות באוכל רומני, והייעוץ שלה לא יסולא בפז.

מסעדת הניצחון באשקלון

התחלנו בחמוצים, שהגיעו בצלחת גדולה. הפתיעו אותנו דווקא קליפות האבטיח המוחמצות, שהיו טעימות ומעוררות תיאבון. מרק הרגל של המסעדה והממולאים, כך שמנו לב, זכו להצלחה מיוחדת אצל השולחנות האחרים, ולכן הסתקרנו והזמנו פילפל ממולא (20 ₪) שמילא את הצלחת וטעמו היה בייתי לגמרי. ריח הבשר הנצלה על האסכלה גרם לנו לדלג על מנות ראשונות נוספות ולהתרכז בעיקר. קדימה לבשר.

לקחנו סטייק אנטריקוט אחד (65 ₪) ונדרשנו הפריד ממנו לא מעט שומן, אבל המאמץ השתלם, כי הסטייק היה עשוי בדיוק "באמצע", כמו שאנו אוהבים. הקבב הרומני היה אפילו טוב יותר, ללקק את האצבעות. גם פירה תפוחי האדמה שהגיע בצלוחית נפרדת היה נימוח ונעים בפה, אם כי לא סחט אנקות תענוג. סטייק הסלמון (50 ₪) לא היה עשוי מדי, וזאת הפתעה יפה כשלעצמה, שכן ברוב המקרים הסלמון מגיע לשולחן עשוי מדי. הפעם הוא היה בול כפי שצריך.

לקחנו אוויר, ובינתיים בדקנו מחירים בתפריט. אכן, שווה-שווה. בלי פלצנות, בלי לעשות רושם על אף אחד, מחירים שבני אדם יכולים לעמוד בהם, לשבוע וללקק את השפתיים. למשל: בשרים החל מ- 40 (כבדי עוף) ועד 85 (פילה בקר) והדגים זולים יותר, מנות שישליק בין 30 ל- 40 ₪. יש במסעדה גם עמוד שדרה, מוח, כליות, צלעות כבש, וכמובן – סטייק לבן רומני לעילא ולעילא. בין התבשילים: גולאש, צלי בקר או כבש, קציצות ברוטב ועוד…

כשהגיע תור הקינוח, הלכנו על ה"פפנאז'" שלא היה לנו מושג מהו. הגיעה סופגניה המזכירה במעט סברינה, טובלת בסירופ מתקתק ולא סמיך ומכוסה בקצפת. הקינוח איננו כבד, וגם לא רק מתוק, אלא יש בו גם חמצמצות קלה. טעים ושווה טעימה, אם כי אנחנו, באופן אישי, אוהבים את הקינוח שלנו מתוק אפילו יותר.

כשסיימנו יצאנו החוצה, מלווים בברכותיהם של בעלי המקום והמלצרית האסרטיבית. בחוץ נפרדה מאיתנו גם גבריאלה, או אולי שוריקה, שהזכירה לנו שהמקום הזה קיים 50 שנה, ואנחנו השבנו, שעכשיו אנו מבינים מדוע, וכי יש לכך סיבות טובות מאד.

מסעדת ניצחון – אירועים, בשרים, יהודי, רומני

הרצל 32, אשקלון

טלפון: 9443594–057

פקס: 08-6730804

 

שעות הפעילות:

א – ה 23:00 – 08:00

ו – סגור

ש 23:00 – 08:00

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *