איטו אבירם

מסעדת ויצ'י ברעננה – המבורגר ופשטידת רועים באחוזה

בתוך חלל קטן מסתתרת מסעדה יהודית-אמריקאית, המציעה בימי השבוע אוכל ביתי, בשרים, המבורגר ותבשילים ובסופ"שים – סגורה.

הקטן גודל גופן הגדל גודל גופן גודל גופן הדפס עמוד הזה
המסעדה מלאה, ויש שמחכים שיתפנה מקום.

המסעדה מלאה, ויש שמחכים שיתפנה מקום.

חיפשנו אוכל לכל המשפחה. משהו לא מיופייף ולא קורע ארנק. שמעו שברחוב אחוזה ברעננה, מול רחוב ברנר, ישנה מסעדה ממש קטנה שמגישה אוכל ניו-יורקי טעים במחיר שאינו קופץ מעל הפופיק והגענו, ארבעתנו, לטעום.

היה קצת לפני שמונה בערב, אמצע השבוע, ואם לא היו שומרים לנו שולחן – לא היה לנו סיכוי. אכן, המקום ממש קטן, ואני זוכר שפעם ניסו למכור כאן שניצלים ופלאפל והיה ממש גרוע. המסעדה בגודל של חנות צרה וארוכה, מה שמזכיר קצת דלי בניו יורק. ריהוט אקלקטי, הקירות מזכירים את ניו-יורק בצילומי הגשרים ובטפט של לבנים. תחושה אינטימית של מקום חם. בפנים יש שלושה שולחנות וחצי, במרפסת בחוץ עוד שניים-שלושה. זהו. בין המרפסת והחוץ מפרידה דלת הזזה שקופה שרק יודעת לעשות צרות, ועוד נדבר עליה.

מה שעשה לנו טוב על הלב, ומהר, היתה העובדה שהמקום היה מלא והיו אנשים בהמתנה. אין סימן טוב מזה להצלחתה של מסעדה. בעל המקום, עידן ינוביץ', היה מחוץ למסעדה בעניין קייטרינג ואחותו הקטנה, שירלי, התגלתה כמלצרית מסורה, איכפתית ואינטליגנטית.

עוף בציפוי פריך עם המון צ'יפס וסלט קולסלאו בצד.

עוף בציפוי פריך עם המון צ'יפס וסלט קולסלאו בצד.

כמה מילים על האוכל: מדובר בהמבורגרים, צ'יפס, אבל יש גם צ'ילי קון-קרנה, פאי רועים, עוף פריך בסגנון קנטאקי-פרייד, ויש רשימת מתאבנים. מחיר ממוצע של מנות ראשונות – 20- 25 ₪. מחיר ממוצע של מנות עיקריות – 50 ₪. המבורגרים – לפי המשקל. מהמבורגר עסיסי ב- 42 ₪, ועד המבורגר עסיסי בתוספת צ׳לי קון קרנה, רוטב ברבקיו מעושן, קטשופ, עגבניה, בצל אדום ומלפפון חמוץ, ב- 80 ₪.

בחרנו שתי מנות ראשונות לפתיחה. קיבלנו RLT שזה פרוסות דקות של קשתית (שפונדרה, אסאדו) כבוש ומעושן עם חסה ועגבנייה על 2 פרוסות באגט קלוי מרוחות בשמלץ. לקשתית שקיבלנו על הפרוסות היה טעם של בייקון, וגם אתם תלקקו את האצבעות ותתפלאו למה זה נגמר לכם מהצלחת כל כך מהר. אבל ב- 24 ₪, זה מה שמקבלים. קיבלנו מגש עץ עגול עם מגוון ירקות קלויים על הגריל, שהיה אמור להיות מוגש עם וינגרט הבית וקרם חצילים (20 ₪), רק שאת המטבלים שכחו להביא. הפלפלים הקלויים היו נהדרים. הקישואים בסדר. את פרוסות החציל אנחנו מעדיפים מטוגנים במחבת בסגנון מזרחי יותר, ולא חיוורים כפי שהיו.

לא יכולנו שלא לרחם על שירלי ועוזריה המלצרים, שהיו צריכים להוציא מנות ליושבי המרפסת, ובכל פעם נלחמו בדלת ההזזה השקופה. שירלי המיומנת, ידיה וזרועותיה גדושות במנות, הצליחה לדחוף את הדלת בעזרת ברכיה. הסועדים ולוקחי ה"טייק-אוואי" (והיו רבים כאלה) נלחמו הרבה יותר קשה בדלת הסוררת, התקועה כמו עצם בגרון באמצע המסעדה, ומפרידה בין המאושרים בפנים, שזוכים למיזוג/חימום לפי עונת השנה ובין יושבי המרפסת שאולי נהנים בסתיו ובאביב, אך בחורף ובקיץ בהחלט מותר לרחם עליהם.

פשטידת רועים (מימין) ושניצל.

פשטידת רועים (מימין) ושניצל.

הגענו לעיקריות. רומי בת ה- 14 בחרה בפאי-רועים, וקבלה תבשיל של בקר טחון, ירקות שורש ורוטב סמיך עם שכבת פירה קריספית מעל. היא לא אהבה, אבל – היי – כל הכבוד על האומץ לנסות מאכלים חדשים!

אימא שלה הלכה על שניצל וצ'יפס, וקבלה גם סלט צדדי שהיה סתמי ולא מתובל. אבל השניצל היה ענק ופריך, והצ'יפס… הו, הצ'יפסים שכיכבו בצלחות שלנו כולן, היו מהסוג שגם אתם לא תצליחו להפסיק לנשנש מהם.

אדר, אחיה התאום של רומי, הלך על המבורגר, והיה מרוצה עד הגג מאיכות הבשר, שיטת הטיגון והטעם הסופי שהתקבל בפה. אני לקחתי עוף בסגנון קנטאקי-פרייד צ'יקן, וקיבלתי ירך גדולה + פולקעא, שהיו פריכים מבחוץ ועשויים כפי שצריך מבפנים. אהבתי גם את הקולסלאו הביתי, הטעים במיוחד, שאותו קיבלתי בצלוחית קטנה.

לאווירה הניו-יורקית תורמים גם הלקוחות הרעננים, רבים מהם אנגלו סקסיים.

לאווירה הניו-יורקית תורמים גם הלקוחות הרעננים, רבים מהם אנגלו סקסיים.

אגב, אם אתם מבקשים תוספות כמו צלחת צ'יפס, אורז, ירקות בגריל ועוד, תקבלו אותם במנה גדושה במחיר שבין 20 ל- 15 ₪. המגוון המפתיע נמצא דווקא במנות שבאות בכריכים: תמצאו שם דיקס הילס, בקר בבישול ארוך מפורק לחתיכות, פורסט הילס, שהוא קורנביף מעושן, בייסייד – פרוסות דקות של סינטה על לחם שאור, והכל עם רטבים, ריבות בצל, חמוצים ביתיים, קולסלאו ועוד… מחיר ממוצע של כריך – 48 ₪, וזוהי ארוחה משביעה, כמובן.

וכך כתוב על מסעדת ויצ'י באתר שלה: "מסעדת ויצ'י היא התגשמות חלומו של השף והבעלים עידן ינוביץ', אשר בנה תפריט שמביא את סיפור חייו הייחודי. באמצעות המנות בתפריט, אתם יוצאים למסע קולינרי שמתחיל כשעידן היה ילד שהתרוצץ בין הסירים של המסעדה המצליחה שהיתה לסבו בעיירת הפיתוח, דרך המעבר של הוריו לניו יורק וההתבגרות בשפע הקולינרי-קוסמופוליטי של העיר, העלייה כחייל בודד היישר למטבח הצה"לי, הטיולים הקולינריים באוסטרליה וניו-זילנד, ועד העבודה בקייטרינג לאלפיון העליון ובמטבחי שף בארץ…"

זהו. היה טעים, לא יקר וזה בהחלט מקום ששווה לחזור אליו שוב. רק לא בשבת. המקום כשר.

כתובת: אחוזה 92 רעננה טלפון –  09-7401771

שעות פעילות:
יום א'-ה' , 10:30-22:30
יום ו' , 10:30-שעה לפני כניסת השבת 

הנה קישור אל עוד מסעדות מומלצות בשרון, שבכולן היינו, אכלנו והתרשמנו מהן, כדי לספר לכם גם!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *