איטו אבירם

מסעדת ברוש פרדסיה – כשרעבים לפני כביש שש…

מקום נעים של אוכל, קפה, עם נוכחות בולטת לטאבון, בלב השרון על כביש 4. לא רק לארוחות אלא גם לנישנושים קולינריים. ויש בונוס: בבוקר זה קפה, בערב זה גם פאב.

הקטן גודל גופן הגדל גודל גופן גודל גופן הדפס עמוד הזה
הטבון בולט בנוכחותו.

הטבון בולט בנוכחותו. חובה לטעום את הלחמעג'ון.

פעמיים ביקרנו במסעדת ברוש בפרדסיה. בפעם הראשונה, לפני שנתיים, פנינו מזרחה בצומת פרדסיה, בדרכנו לכביש שש דרך צומת בית ליד. ממש אחרי הרמזור, במרכז המסחרי, עצרנו ליד ברוש ביסטרו בר ונכנסנו פנימה. היתה שעת בין ערבייים, ואף כי ציפינו שהמקום יהיה ריק, היו בו שניים-שלושה שולחנות תפוסים. חייכנו אל הסועדים, שנראו כמו בני משפחה חוגגים בשולחן אחד, ואנשי הייטק צעירים בשולחנות האחרים ובחרנו שולחן מרווח (כולל ספסל מרופד לילדים) בצמוד לחלון החזית הענק, הפונה דרומה.

המסעדה משדרת חמימות. העיצוב נקי, מואר אך לא מואר מדי. השולחנות נוחים, בלי מפות מיותרות. יש בר, הנמשך לכל רוחב המסעדה והתאורה נכונה. גם המלצרית התבררה כנכונה. לא מלוקקת מדי, מתמצאת היטב בתפריט, ידידותית ובעיקר – מספיק אינטליגנטית כדי להבין את רצונותיהם הכמוסים של כל בני המשפחה בבואם לסעוד – קטנים כגדולים.

מעיון בתפריט התברר במהירות, כי גם התפריט מצטיין בעכשוויות ובמקוריות. הוא מציע נישנושים במגוון של פיצות והמצאות קולינריות זריזות אחרות כמו לחמעג'ון, ולא רק ארוחות מלאות. אנחנו בחרנו בארוחה מלאה. קיבלנו כפתיח לחם-אש שהגיע מהטאבון והיה חם ופריך כדבעי. ביחד עם הלחם הגיע מה שנראה כלאבנה, אבל התברר כ"קרם פרש" – שזו גרסה טעימה יותר של לאבנה, לפחות לטעמם של בני המשפחה כולם, ללא יוצא מהכלל. מנת הקרפצ'יו שהובאה לשולחן חוסלה בתיאבון רב על ידי המסובים, ובמהרה נותרה ממנה רק הצלחת המנוגבת היטב.

העיצוב כפרי ולא מתייפייף. בר המשקאות גדול ושולט בנוכחותו.

העיצוב כפרי ולא מתייפייף. בר המשקאות גדול ושולט בנוכחותו.

מנת כנפי העוף המטוגנות, שאותה הזמינה הסועדת בת ה- 11 היתה גדולה עליה בכמה מידות. ההפתעה היתה צ'יפס הבטטה המסולסל שעיטר אותה. וכך, למרות שהיא מאד נהנתה ממנה, ועשתה כמיטב יכולתה לחסל את כולה, נותרו גם לנו, האחרים, כנפיים, שאותן לא מיהרנו לחטוף, מכיוון שבינתיים הגיעו גם המנות העיקריות שלנו.

ה"מעורב פרגית וחזה עוף צרובים על הפלאנצ'ה עם פטריות ובצל" (52 ₪) הגיע על כריך לחם אש פתוח עם חריף וטחינה. מנה מוצלחת, לא מאכזבת, מדגדגת בחריפותה ומעוררת זיכרונות של פיקניקים בחורשות אקליפטוס. כמוה גם הפרגית בעשבי תיבול שהגיעה בתוספת ירקות חרוכים וטעימים במיוחד. ואם כבר ירקות חרוכים – גם השעועית הירוקה היתה מצוינת ונבלעה בקלות בלועותיהם הבררניים של הילדים, כמו תפוחי האדמה הקטנים העדיפים בעינינו תמיד על הצ'יפס. אגב, את התוספות ניתן להזמין בנפרד והן כוללות סלט ירקות, תפו"א קטנים וירקות חרוכים. (14 ₪).

לחמעג'ון - שווה לבוא רק בשביל נשנושים מהטבון.

לחמעג'ון – שווה לבוא רק בשביל נשנושים מהטבון.

קיבלנו, בנוסף למנת המבורגר ברוש 220 גרם (54 ₪) שהיה עשוי נכון, צרוב נכון ולא גדול מדי, גם "סלופי ג'ו", (56 ₪) שזה תבשיל בקר שבושל זמן ממושך בטכניקה מיוחדת וטעמו מתקתק בשל השוקולד המעורב בהכנתו. גם הוא הוגש לנו כפי שהוגש ההמבורגר, על גבי לחמניה, עם תוספות, והיה בעינינו טעים, אך פחות מוצלח מההמבורגר.

מנת קינוח מקורית מומלצת היא "מלקוטה" – מעין פנקוטה עשויה מלבי עם רסק מנגו. את המלבי, המוצע גם הוא לקינוח, תאהבו עם קצת יותר סירופ אדמדם, שלא רק צובע, אלא גם מוסיף מתיקות חשובה. בלי תוספת משמעותית של הסירופ טעמו של המלבי סתמי.

ראוי לציין מבין מנות הילדים את הפסטה-בלי-כלום, (24 ₪) שבוודאי מהווה להיט אצל הקטנטנים. עווד ניתן להשיג במנות הילדים פיצות שונות ופסטה-עם-כלום (בולונז בצד) כולן ב- 36 ₪.

קרפאצ'יו, חציל בטחינה, מנות פתיחה מצוינות.

קרפאצ'יו, חציל בטחינה, מנות פתיחה מצוינות.

ביקורנו השני נפתח בקוקטייל רוזטה על בסיס אוזו, שפתח כיאות את התיאבון. שתי מנות ראשונות שלקחנו: חציל בטחינה וקרפאצ'ו – היו מעולות. דווקא מנת הפתיחה של קלמארי מטוגנים אכזבה קשות אפילו את הילדים, הלא בררנים בכל שמדובר בפרי ים. נסתפק בכך שנציין, כי היו בה יותר פירורים וציפוי מקלמארי.

מנת הלחמעג'ון שאותה הזמנו ביחד עם העיקריות היתה מוצלחת במיוחד, וכשחיממנו את השאריות שלה בתנור, בבית, יממה מאוחר יותר, היא עדיין הותירה אותנו בטעם של עוד.

גם שתי מנות הפסטה שהוגשו לשולחן זכו לציונים טובים, תודות לרטבים המצוינים שבהן הוגשו: ספגטי אלפרדו עם שרימפס וקרבונלה – פסטה עם רצועות ביקון, שהוכרזה גם היא, פה אחד, כמנה מומלצת.

את 300 גרם סטייק האנטריקוט חילקנו בין ארבעתנו. וכך יצא, שכל מי שקיבל נתחים חיצוניים מהסטייק הגדול ומעורר התיאבון, ביקש עוד. אני, שנותרתי עם חלקו המרכזי של הסטייק, גיליתי שהוא היה טיפה עשוי מדי לטעמי.

300 גרם סטייק אנטריקוט. הבשר משובח. השוליים נימוחים. באמצע - קצת עשוי מדי.

300 גרם סטייק אנטריקוט. הבשר משובח. השוליים נימוחים. באמצע – קצת עשוי מדי.

שורה תחתונה: ברוש ביסטרו בר ממוקם באזור נוח לגישה, בצומת פרדסיה בלב השרון, על כביש 4. המקום מציע אווירה נעימה ולא פלה שהוא זוכה לביקוריהם התכופים של סועדים מיישובי לב השרון, אלא גם מקרב נופשים רבים הבוחרים לעצור כאן בדרכם צפונה, עוד לפני העלייה לכביש שש.

לבעלי המקום היה חשוב לציין שחלק לא מבוטל מספקי חומרי הגלם מגיעים מהאזור. כמו, למשל – הגבינות המעולות של משק יעקבס, הבירה של "מבשלת העם", הממוקמת באבן יהודה וממוצרים נוספים מתוצרת ספקים מקומיים. בשעות המאוחרות יותר מעומעמים האורות, קולה של המוסיקה גובר, והביסטרו החמים הופך לבר אופנתי, המציע תפריט אלכוהול משובח לצד תפריט לילה מיוחד.

ברוש ביסטרו בר – צומת פרדסיה, על כביש 4, עמק חפר.

טלפון: 057-9370866

ידידותי לכלבים, כבר אמרנו?!

ידידותי לכלבים, כבר אמרנו?!

 

תגובה אחת עבור מסעדת ברוש פרדסיה – כשרעבים לפני כביש שש…

  1. שאול ספטמבר 18, 2015 בשעה 8:30 pm

    פצצה של מקום

    הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *