איטו אבירם

מסעדה ודוכן בשרים “חם על האש” במרכז קדימה

לרוב מלא בסועדים, או במי שבאים לקחת בגט עם שיפוד פרגית, קבב או שניצל. בימי חמישי מסתובבת שווארמה גדולה על השיפוד ובשישי שבת סגור. צריך לנוח, לא?!

הקטן גודל גופן הגדל גודל גופן גודל גופן הדפס עמוד הזה

בצהריים נוצר תור קטן, אך הצוות מפליא בזריזותו.

אנו מגיעים בשעת צהרים מאוחרת ל”חם על האש”, סוג של דוכן בשרים ומסעדת פועלים. במזל מוצאים לעצמנו שולחן. העובדים דווקא משתדלים לנקות את השולחנות ולהכשירם במהירות לסועדים הבאים, אך לא תמיד עומדים בקצב. ובכל זאת, העובדה היא שבשעות הצהרים נפלטים מתוך “חם על האש” ברחוב המרכזי ב”שכונה” של קדימה עשרות סועדים מרוצים, שמלאו כרס גדולה במחיר קטן ואין להם שום תלונה על הטעם.

לרוב אנו מגיעים לשם בעיקר כדי לקחת באגט עם שיפוד פרגית, או מעורב ירושלמי, כזה שמתפקע מתוספות. ואם אתה מעדיף – תקבל את הצ’יפס בשקית נפרדת ואת הסלטים בכלים חד פעמיים קומפקטיים. הפעם, לראשונה, החלטנו להתיישב ולאכול במקום.

התפריט על הקיר גדול ובולט. יש פרגיות, קבב, מעורב, שווארמה, כבד עוף, מרגז וגם, בשרים אחרים, אף כי מעולם לא ראיתי מישהו שמזמין מולרד או סטייק אנגוס. לכאן באים כדי לשבוע במהירות ממנת בשר חמה על האש, ולצאת מרוצים.

פרגיות עם אורז צהוב מתובל – טעים וברוחב לב.

כשהתיישבנו, הופתענו לראות בשולחנות הסמוכים לא רק את החשמלאי, מתקין האזעקות ועובד המועצה המקומית, אלא גם חבורות של אנשי הייטק, שמעדיפים את המקום האמיתי הזה על פני מסעדות מפונפנות יותר, שגם הן קיימות בשפע בשרון.

לפתיחה קיבלנו בשש צלוחיות קטנות מגוון סלטים שלא הפתיעו אותנו, אבל גם לא אכזבו. החצילים הקלויים ונוטפי השמן הם מעדן אמיתי, וגם סלט הירקות החריף היה מעולה. מיד לאחר מכן הגיעה המנה העיקרית. צלחת המעורב הירושלמי של בני, אדר, הגיעה עם צ’יפס. הפרגיות שלי הגיעו עם אורז צהבהב, מתובל וטעים מאד. ויכוח קטן פרץ בינינו, למי יש בשר טעים יותר. הפרגיות היו אמנם נהדרות, אבל המעורב הירושלמי ניצח בכל זאת, בזכות הבצל המטוגן. אף מילה על קלוריות.

הצ’יפס, גם הוא עשוי בשמן עמוק, הצליח איכשהו לספוח אליו לא מעט שמן וגם לא היה קריספי ופריך. בני טען שזה בכלל לא מפריע לו. להיפך.

מעורב ירושלמי מנצח. הצ’יפס טעים, אבל רך וטבול.

שתי הצלחות היו גדושות, ברוחב לב, וכשהרגשתי שאני ממש מתאמץ לחסל את הפרגיות, כי היה חבל להשאיר, החלטתי לעטוף את החתיכה האחרונה במפית ולקחת לכלב. מגיע גם לו לטעום פעם בשר עשוי היטב. הוא יידע להעריך את זה.

אגב, לא פעם אנחנו חושבים בינינו לבין עצמנו באיזה דוכן של אוכל מהיר אנחנו מקבלים את התמורה המלאה ביותר לכסף (נאמר – 30 ₪ למנה), במזון טעים ומדליק שגם משביע, ותמיד “חם על האש” מנצח את כל הסושיות, הפיצריות, ההמבורגריות והדוכנים האחרים שבסביבה.

וזה אומר הכל, לא?!

“חם על האש” ברחוב בן צבי 78 בקדימה. ‏09-9745554‏.

שעות פתיחה: קצת לפני 12 בצהרים ועד אחרון הסועדים בסביבות 21:00. בשישי שבת סגור.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

הנה עוד מסעדות מדליקות בשרון, שבהן סעדנו ומהן התרשמנו. חלקן מתאימות מאד למשפחה, יש להן גינה ונוף כפרי והן פתוחות גם בשבת.

אווירה חורפית, גם כשלא חורף, בתל יצחק…

תגובה אחת עבור מסעדה ודוכן בשרים “חם על האש” במרכז קדימה

  1. רוני זרח יוני 7, 2018 בשעה 8:02 am

    מסעדה חם על האש בקדימה גם חם בבטן
    אחלה מסעדה ,אוכל טעים במחירים טובים אין ספק שהאוכל מפנק טעים ותמיד עם חיוך רחב של המגישים.
    רוני זרח.

    הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *