Image default
איפה לישון במרכז לינה

דווקא עכשיו: מלון מונטיפיורי בירושלים – חופשה במרכז העניינים

מאת: צוות התרשמות

בילינו סופשבוע בירושלים ונהנינו מכל דקה, הרבה מאד תודות לבית המלון שבו בחרנו לשהות. מלון שלא היווה רק נקודת יציאה אידיאלית לסיורים ברחבי העיר, אלא הציע את מה שכל תייר מזדמן מחפש, בלי יומרות וברוחב לב.

היינו זוג ילדים פעלתני למדי וזוג הורים. כולנו ביקרנו כבר לא מעט פעמים בעיר הזאת, ועדיין חשנו בה, כמו תמיד, כמו תיירים לרגע באיזו עיר אירופאית שנפלה מהשמיים על הרי יהודה בלב המזרח התיכון. את שני ימי החורף הקצרים תכננו בלי קפדנות יתרה, מתוך ניסיון שהספונטניות וההפתעות אשר כרך כירושלים מציע למטייליו יעשו כבר את שלהם.

אל המלון הגענו בשעת ערב מוקדמת, אחרי ארוחה משביעה מדי במסעדת טורו, היושבת בנקודה אסטרטגית ב”משכנות שאננים” ומציעה לאורחיה לא רק תצפית מרהיבה על חומות העיר העתיקה, אלא גם ארוחה משובחת ולא זולה בכלל.

יריד ססגוני מתקיים בצד המלון בכל יום שישי

החנייה במדרחוב שץ, מול בית הספר בצלאל ובסמוך לקינג ג’ורג במרכז העיר איננה אפשרית בימי החול, אבל ברחוב סמוך יש מגרש חנייה במחיר סביר. בסופשבוע החנייה היא כבר סיפור קל הרבה יותר במרכז העיר ובעצם – ניתן לחנות בכל מקום, בתנאי שלא מגזימים. המלון מציע 48 חדרים זהים, פחות או יותר פלוס סוויטה חלומית אחת, על הגג, שאותה לא זכינו לראות.

לובי נקי, עדכני ולא מתיימר. מעלית שקצת גונחת, ומכניסת השבת נהפכת למאסף טורדני ואיטי מדי, וכבר אנו בקומה השלישית, פותחים בסקרנות את שני החדרים שקיבלנו, המחוברים ביניהם בדלת מקשרת.

מיטות מרווחות, שפע כריות, וילון כבד המסתיר היטב את השמש ובהיפתחו חושף אותך אל הבניין שממול, קצת קרוב מדי. האמבטיה מרווחת. המקלחונים עובדים כמו שצריך, ליד הכיור ובתוך האמבטיה יש מתקני סבון ושמפו, אור בהיר ומספק, מגבות לבנות בינוניות בגודלן ובגילן ובקיצור – למי שאין ציפיות מופרזות אין גם אכזבות. מכשירי הטלוויזיה שטוחים, המקרר הקטן עובד, השטיח מקיר-אל-קיר נקי וריח נעים עומד בחדרים.

בבוקר ירדנו למסעדה, הממוקמת בשולי הלובי. גילינו מגוון של סלטים ולחמים, ביצים מטוגנות, קורנפלקס עדכני ועתיר סיבים ועדת מלצרים שאיכפת לה ממך, האורח, והיא משתדלת לרצות אותך כל העת. אגב, היתה שם גם מכונה אוטומטית לקפה המייצרת חיקוי סביר לדבר האמיתי, אך זו היתה מושבתת בשבת, שבה כל המלון קופץ לדום בגלל הלקוחות הדתיים.

במרחק קצר: שוק מחנה יהודה, הכותל, משכנות שאננים ושאר האטרקציות המרכזיות בעיר.
במרחק קצר: שוק מחנה יהודה, הכותל, משכנות שאננים ושאר האטרקציות המרכזיות בעיר.

את שישי ניצלנו כדי ליהנות מהיריד הקבוע המתקיים ממש מתחת למלון ובהמשך רחוב בצלאל. משם, הדרך אל שוק מחנה יהודה היתה קצרה להפליא, וסוף סוף זכו גם ילדינו להכיר את המוסד המפואר הזה, והתלהבותם לא ידעה גבולות. אחרי הצהרים ביקרנו באתר פסלי ה”פירמידות” שבירכתי מלון המלך דויד, בחורשה הצופה אל חומות העיר העתיקה. זה המקום שבו פורקים הילדים את כל מרצם בטיפוס על הפסלים, ועל פסל “האוזן” הסמוך לטחנות הרוח של מונטיפיורי.

בשוק מחנה יהודה: השפע מרגש את הילדים

ביום השבת הצלחנו לבקר גם במוזיאון ישראל וגם בגן החיות התנ”כי, ששבה אותנו שוב ביופיו. אין ספק, זוהי פנינה שנשוב ונבקר בה שוב ושוב, אף כי תמיד תהיה בליבנו פינה קטנה אל בעלי החיים שמוסרים את נפשם כדי לבדר אותנו, בני האדם. אל המוזיאון הגענו בשעת צהרים, ואף כי המקום פתוח עד השעה חמש הופתענו לגלות כמה מעט מבקרים הגיעו אליו. בעבר המה המקום, ואין לנו ספק שההנאה מהביקור במקום גדולה יותר ככל שישנם בו פחות מבקרים.

שתי מסעדות נוספות זכו לביקורינו במהלך הסופ”ש. שתיהן פתוחות בסופי שבוע, וזה בעצמו הצדיק את ביקורנו בהן: מסעדת שאנטי שבנחלת השבעה,אפלולית, קשה לאיתור (לא לירושלמים, שפקדו אותה משפחות-משפחות) ומפתיעה, ומסעדת לינק, ממש ליד המלון, שהיתה הומה בירושלמים. היא הציעה גם מרפסת גדולה ופתוחה לשמש החורפית הנעימה. גם כאן היה נעים לגלות שהירושלמים אינם טועים בבחירת המקום שבו יאכלו צהרים בשבת.

לסיכום, במחיר של 700 ₪ לזוג ליום בסופ”ש, (מבצעי הנחה תמצאו, כמונו, ברחבי האינטרנט ובאתר בוקינג.קום) היתה זו חופשה שווה ביותר. במלון לובי מרווח, סוויטה מפנקת בקומה נפרדת ועוד. המלון מציע שימוש במחשב נייד ואינטרנט אלחוטי- חינם.

אגב, אם אתם לוקחים בסופ”ש את החדרים הסמוכים למעלית היחידה, צפו לקול פתיחת דלתות המעלית המונוטוני וסגירתן לאורך כל ליל השבת, בערך בכל חמש דקות. בכלל, עדיף לשכוח ממעלית השבת ולהשתמש במדרגות, או לבקש חדר בקומות התחתונות יותר של המלון.

מלון מונטיפיורי, ירושלים: טל’: 02-6221111 פקס’: 02-6248420 מייל: info@montefiorehotel.com כתובת: ש”ץ 7, ירושלים

כתבות “התרשמות” על אתרי תיירות, אוכל ואטרקציות נוספים באזור ירושליים:

מלון אמריקן קולוני – קסמו של הלבאנט בילינו שבת קיצית קרירה ליד הבריכה של המלון והוספנו “בראנץ'” של צהריים שהיה טעים במיוחד!
——————————————————-
מלון ענבל – עשינו יום כיף משפחתי בירושלים חנינו, שחינו, אכלנו ונהנינו במלון שזכה למיקום גבוה במשאל תיירות בין לאומי, וגם טיילנו ברחבי העיר
——————————————————-
בית קטן בּבַּקעה – אינטימי וידידותי אין כמו ימי החנוכה מתאימים לבילוי בירושלים וללינה במלון קטן ומפתיע
——————————————————-
מוזיאון המדע בירושלים – מעניין, אינטר-אקטיבי, ושווה קפיצה מהמרכז בצד המוצגים והתערוכות יש צוות מדריכים פעיל, המקום סמפטי ולא מאיים והעיקר – יש גם הצגה יומית שובבה ומחנכת…
——————————————————-
אצל שבתאי הדיג בירושלים שמענו שיש דגים בים של ירושלים, אז מיהרנו אל שבתאי הדיג, שפתח סניף גם בעיר הקודש
——————————————————-
מעלית הזמן – יוצאים מהטרמינל למסע תלת מימדי האטרקציה הוותיקה בירושלים מתחדשת במופעים לכל המשפחה: גוף האדם, מסע ביקום וגם רשמי מסע בהודו
——————————————————-
מלון מעלה החמישה – חופשה בהרי יהודה מלון בטעם קיבוצי שקצת מזכיר בית הארחה של פעם דווקא יתאים לכם לחופשה הררית קרובה לבית
——————————————————-
מוזיאון ישראל המחודש – הילדים אהבו כל רגע ביקור במוזיאון ישראל הוא חוויה לא רק למבוגרים אלא גם לילדים, שנהנים ואינם חשים כלל שבצד ההנאה “דוחפים להם” גם ערכי תרבות
——————————————————-
נווה אילן מרשת סי הוטלס פלוס – חופשה עם גיבורי הריאליטי המלון בו ניתן לפגוש גיבורי סדרות ריאליטי זכה באחרונה בפרס ארצי חשוב מטעם “המועצה לישראל יפה”*
——————————————————-
גן החיות התנכ”י – אטרקציה ירושלמית בקנה מידה עולמי! החיות נגישות, הכלובים ידידותיים, הנוף הררי קסום, יש אגם והופעות מוסיקה חיות – לא תכנסו?!

 

אולי תאהב\י גם:

“הווילג'”, מלון מטיילים באצבע הגליל – קרוב, מרכזי ומציע תמורה נאותה.

איטו אבירם

צימר ברמת הגולן: לאה מציעה – סוויטה יוקרתית וסדנת אימון אישי באניעם

איטו אבירם

“הבית הטבעי” – לנפוש בעין כרם ולהרגיש “אירופה”

איטו אבירם

הגב לפוסט

דילוג לתוכן